reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dobry pomysl, nie pomyslalam o tym. Ta mi kazala do innego lekarza isc i mowila zeby euthyrox brać. Ale nie wiem co robić bo nawet do karty nie wpisała.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Euthyrox ok ale są różne dawki!!!!!
Obowiązkowo muszą Cię przyjąć w ciągu tygodnia!!!! Paranoja!!!!
Ja wczoraj miałam wizytę u endokrynologa, dałam jej skierowanie po czym usłyszałam, że dziś tylko prywatnie!!!!! Żałosne jest to co oni robią.. mimo skierowania musiałam zapłacić!
Ale reasumując, ona musi spojrzeć na wyniki, ewentualnie jeśli ich nie zrobiłaś: ft3, ft4, anty TPO i anty TG to powinna Cię wysłać i według tych wyników ustala dawkę!!!

reklama
Jestem przeziebiona. Dzisiaj chciałam zapisać się do mojej rodzinnej. Sroda. Za tydzień. Masakra.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Powiedz, że jesteś w ciąży!!!
Ja poszłam, powiedziałam że chcę na teraz,że jestem w ciąży i przyjęła mnie z miejsca...jeszcze wyszła po mnie na poczekalnialnie, że zaprasza teraz panią w ciąży :)

Oo fajnie ze tu tyle chustowych, będę się Was radzić o firmy i materiały jak już przyjdzie czas [emoji4][emoji4][emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moj gin na prenatalne umawia pod koniec przedzialu 11-13 tc bo mowi ze w 11 tc nie zawsze dobrze wszystko mozna obejrzec. No ale jak umowili was w 11/12 tc to tez ok. W koncu lapie sie to na przedzial czasowy kiedy wykonuje sie te badania.

reklama
Euthyrox ok ale są różne dawki!!!!!
Obowiązkowo muszą Cię przyjąć w ciągu tygodnia!!!! Paranoja!!!!
Ja wczoraj miałam wizytę u endokrynologa, dałam jej skierowanie po czym usłyszałam, że dziś tylko prywatnie!!!!! Żałosne jest to co oni robią.. mimo skierowania musiałam zapłacić!
Ale reasumując, ona musi spojrzeć na wyniki, ewentualnie jeśli ich nie zrobiłaś: ft3, ft4, anty TPO i anty TG to powinna Cię wysłać i według tych wyników ustala dawkę!!!

Ja mialam niedoczynność tarczycy przed ciaza. Pozniej moje wyniki sie unormowały i lekarka zalecila zeby odstawic tabletki. Zrobilam w ciazy badanie i wyszlo 2,66 niby nie duzo ale w ciazy norma max 2,50. Lekarka mowila zeby brac euthyrox 25. Musze to jeszcze skonsultować z innym lekarzem. Bo te wyniki strasznie mi skacza.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry