reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Oj tez tak mowilam zr na starosc sie wyspie, ale jak starsza dawala do wiwatu przez kolki i spalam po 3-4 godziny na dobe i to podzielone na drzemki po pol godziny, to uwierz mi ze czlowiek ma ochote dziecko za drzwi wystawic i polozyc sie spac...... oby wszystkie majowe dzieciaczki byly sspokojne i ladnie spaly :)

reklama
Dzien dobry,
Jetkaa, szczerze to chyba wyroslam;) ale od kiedy bylo wiadomo co jest w gardle, to inaczej antybiotyk mialam dobierany. Po i przy antybiotyku trzeba pamietac o odpowiedniej diecie. Poczytaj moze o tym Link do: Dieta podczas i po antybiotykoterapii

Klaslaw, ja zasypiam czasem i przed 20... w poprzedniej ciazy mialam dokladnie tak samo. Na szczescie moje dziecko chodzi wczesnie spac i od bardzo dawna przesypia cale noce. W ciagu dnia to w sumie nigy nie spie, chyba ze jestem chora. Powodzenia na wizycie!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Owiniecie dziecka pepowiną nie ma żadnego związku z noszeniem paska (nie wiem czy wiecie ale duży procent dzieci rodzi się z owinietą pepowiną) . Tak samo naczyniaki płaskie nie powstają od uderzenia ani od wystraszenia. Po co sobie utrudniać życie jakimiś zabobonami ;).

To ładnie Ci kontrolowali gestozę. Dobrze reagowałaś na leki na nadciśnienie?
Brałam dophegyt czy jakoś tak 3 razy dziennie ... Oprócz tego mierzylam ciśnienie 6 razy dziennie ale i tak robiłam to częściej... Byłam spuchnięta jak balon ... W dniu cesarki z pierwszym dzieckiem miałam ciśnienie 280/200... Już rzucawke miałam ... Cesarka była na Vito pod narkozą.

A tak wogole to dzień dobry... Wczoraj jak nigdy usnęłam o 20 i oczywiście o 5:30 obudziła mnie położna na mierzenie ciśnienia... Ale poszłam spać dalej. Wyspana jestem niesamowicie ale jutro to się skończy bo dzisiaj Idę na 90% do domku... A we wtorek wizyta u ginki.
Oczywiście mam cukrzycę...na razie jestem na diecie zobaczymy co diabetolog powie co dalej czy dieta czy dieta z insuliną.
Wczoraj dzwoniła do mnie teściowa bo przyjechała specjalnie do dzieci żeby sąsiadka ciągle z nimi nie była... Powiedziała mi że moja 4 latka powiedziała jej że zawsze jak mama ma duży brzuch to leży w szpitalu a potem ją brzuszek boli ... No nic wiem tyle że dzisiaj wychodzę i że teściowa zostaje u mnie aż do rozwiązania :) cieszę się bardzo bo teściowa mam wspaniałą. A za tydzień przyjeżdża mój Mąż ... Więc pojedziemy sobie na zakupy ciążowe bo brzuch mi już urósł i nie mieszczę się w żadne spodnie.

Koleżanka kiedyś uderzyła się w szyję próbując zabić jakiegoś robaka czy coś i córka urodziła się z tzw myszka brązowa. W sumie sama nie wiem czy w to wierzyć czy nie.

Ja wczoraj zasnęłam o 20.30 [emoji44]
Rekordzistka [emoji23]
Nawet M jak miłość nie obejrzałam [emoji1]

Dziś żyje już jutrzejsze wizyta u gina i coraz większy stres...

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
To już bliżej niż dalej :) na którą wizyta? Na pewno wszystko będzie dobrze ;) trzymam kciuki!!!!

Jak tak czytam co możecie jeść,a czego nie...to ja naprawdę nie mam na co narzekać o_O żadnych mdłości, nie wymiotowalam ani razu, mogę jeść wszystko i jest ok :) nie chcę zapeszać, ale oby tak zostało :biggrin2:
Ale Wam serdecznie współczuję!!!!

A tak wogole to dzień dobry... Wczoraj jak nigdy usnęłam o 20 i oczywiście o 5:30 obudziła mnie położna na mierzenie ciśnienia... Ale poszłam spać dalej. Wyspana jestem niesamowicie ale jutro to się skończy bo dzisiaj Idę na 90% do domku... A we wtorek wizyta u ginki.
Oczywiście mam cukrzycę...na razie jestem na diecie zobaczymy co diabetolog powie co dalej czy dieta czy dieta z insuliną.
Wczoraj dzwoniła do mnie teściowa bo przyjechała specjalnie do dzieci żeby sąsiadka ciągle z nimi nie była... Powiedziała mi że moja 4 latka powiedziała jej że zawsze jak mama ma duży brzuch to leży w szpitalu a potem ją brzuszek boli ... No nic wiem tyle że dzisiaj wychodzę i że teściowa zostaje u mnie aż do rozwiązania :) cieszę się bardzo bo teściowa mam wspaniałą. A za tydzień przyjeżdża mój Mąż ... Więc pojedziemy sobie na zakupy ciążowe bo brzuch mi już urósł i nie mieszczę się w żadne spodnie.

Kochaną masz teściową :) życzę dużo zdrówka!!

Owiniecie dziecka pepowiną nie ma żadnego związku z noszeniem paska (nie wiem czy wiecie ale duży procent dzieci rodzi się z owinietą pepowiną) . Tak samo naczyniaki płaskie nie powstają od uderzenia ani od wystraszenia. Po co sobie utrudniać życie jakimiś zabobonami ;).
Jestem tego samego zdania!

reklama
To już bliżej niż dalej :) na którą wizyta? Na pewno wszystko będzie dobrze ;) trzymam kciuki!!!!

Jak tak czytam co możecie jeść,a czego nie...to ja naprawdę nie mam na co narzekać o_O żadnych mdłości, nie wymiotowalam ani razu, mogę jeść wszystko i jest ok :) nie chcę zapeszać, ale oby tak zostało :biggrin2:
Ale Wam serdecznie współczuję!!!!

Ja ogólnie jem wszystko tylko na parówki nie mogę patrzeć a wcześniej potrafiłam jeść codziennie...
Wymiotowac tez nie wymiotowalam. Tylko mdlosci. Dziś z rana się pojawiły ale to z głodu. Zjadłam bułkę z serkiem i dżemem i jest ok [emoji4]

Wizytę mam na 12.40 ale jadę szybciej bo mam jakieś papiery powypisywac żeby mieć wizyty na nfz.

A brzuch mi tak wywalilo ze szok [emoji44]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry