reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Oj tez tak mowilam zr na starosc sie wyspie, ale jak starsza dawala do wiwatu przez kolki i spalam po 3-4 godziny na dobe i to podzielone na drzemki po pol godziny, to uwierz mi ze czlowiek ma ochote dziecko za drzwi wystawic i polozyc sie spac...... oby wszystkie majowe dzieciaczki byly sspokojne i ladnie spaly :)

reklama
Dzien dobry,
Jetkaa, szczerze to chyba wyroslam;) ale od kiedy bylo wiadomo co jest w gardle, to inaczej antybiotyk mialam dobierany. Po i przy antybiotyku trzeba pamietac o odpowiedniej diecie. Poczytaj moze o tym Link do: Dieta podczas i po antybiotykoterapii

Klaslaw, ja zasypiam czasem i przed 20... w poprzedniej ciazy mialam dokladnie tak samo. Na szczescie moje dziecko chodzi wczesnie spac i od bardzo dawna przesypia cale noce. W ciagu dnia to w sumie nigy nie spie, chyba ze jestem chora. Powodzenia na wizycie!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Owiniecie dziecka pepowiną nie ma żadnego związku z noszeniem paska (nie wiem czy wiecie ale duży procent dzieci rodzi się z owinietą pepowiną) . Tak samo naczyniaki płaskie nie powstają od uderzenia ani od wystraszenia. Po co sobie utrudniać życie jakimiś zabobonami ;).

To ładnie Ci kontrolowali gestozę. Dobrze reagowałaś na leki na nadciśnienie?
Brałam dophegyt czy jakoś tak 3 razy dziennie ... Oprócz tego mierzylam ciśnienie 6 razy dziennie ale i tak robiłam to częściej... Byłam spuchnięta jak balon ... W dniu cesarki z pierwszym dzieckiem miałam ciśnienie 280/200... Już rzucawke miałam ... Cesarka była na Vito pod narkozą.

A tak wogole to dzień dobry... Wczoraj jak nigdy usnęłam o 20 i oczywiście o 5:30 obudziła mnie położna na mierzenie ciśnienia... Ale poszłam spać dalej. Wyspana jestem niesamowicie ale jutro to się skończy bo dzisiaj Idę na 90% do domku... A we wtorek wizyta u ginki.
Oczywiście mam cukrzycę...na razie jestem na diecie zobaczymy co diabetolog powie co dalej czy dieta czy dieta z insuliną.
Wczoraj dzwoniła do mnie teściowa bo przyjechała specjalnie do dzieci żeby sąsiadka ciągle z nimi nie była... Powiedziała mi że moja 4 latka powiedziała jej że zawsze jak mama ma duży brzuch to leży w szpitalu a potem ją brzuszek boli ... No nic wiem tyle że dzisiaj wychodzę i że teściowa zostaje u mnie aż do rozwiązania :) cieszę się bardzo bo teściowa mam wspaniałą. A za tydzień przyjeżdża mój Mąż ... Więc pojedziemy sobie na zakupy ciążowe bo brzuch mi już urósł i nie mieszczę się w żadne spodnie.

Koleżanka kiedyś uderzyła się w szyję próbując zabić jakiegoś robaka czy coś i córka urodziła się z tzw myszka brązowa. W sumie sama nie wiem czy w to wierzyć czy nie.

Ja wczoraj zasnęłam o 20.30 [emoji44]
Rekordzistka [emoji23]
Nawet M jak miłość nie obejrzałam [emoji1]

Dziś żyje już jutrzejsze wizyta u gina i coraz większy stres...

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
To już bliżej niż dalej :) na którą wizyta? Na pewno wszystko będzie dobrze ;) trzymam kciuki!!!!

Jak tak czytam co możecie jeść,a czego nie...to ja naprawdę nie mam na co narzekać o_O żadnych mdłości, nie wymiotowalam ani razu, mogę jeść wszystko i jest ok :) nie chcę zapeszać, ale oby tak zostało :biggrin2:
Ale Wam serdecznie współczuję!!!!

A tak wogole to dzień dobry... Wczoraj jak nigdy usnęłam o 20 i oczywiście o 5:30 obudziła mnie położna na mierzenie ciśnienia... Ale poszłam spać dalej. Wyspana jestem niesamowicie ale jutro to się skończy bo dzisiaj Idę na 90% do domku... A we wtorek wizyta u ginki.
Oczywiście mam cukrzycę...na razie jestem na diecie zobaczymy co diabetolog powie co dalej czy dieta czy dieta z insuliną.
Wczoraj dzwoniła do mnie teściowa bo przyjechała specjalnie do dzieci żeby sąsiadka ciągle z nimi nie była... Powiedziała mi że moja 4 latka powiedziała jej że zawsze jak mama ma duży brzuch to leży w szpitalu a potem ją brzuszek boli ... No nic wiem tyle że dzisiaj wychodzę i że teściowa zostaje u mnie aż do rozwiązania :) cieszę się bardzo bo teściowa mam wspaniałą. A za tydzień przyjeżdża mój Mąż ... Więc pojedziemy sobie na zakupy ciążowe bo brzuch mi już urósł i nie mieszczę się w żadne spodnie.

Kochaną masz teściową :) życzę dużo zdrówka!!

Owiniecie dziecka pepowiną nie ma żadnego związku z noszeniem paska (nie wiem czy wiecie ale duży procent dzieci rodzi się z owinietą pepowiną) . Tak samo naczyniaki płaskie nie powstają od uderzenia ani od wystraszenia. Po co sobie utrudniać życie jakimiś zabobonami ;).
Jestem tego samego zdania!

reklama
To już bliżej niż dalej :) na którą wizyta? Na pewno wszystko będzie dobrze ;) trzymam kciuki!!!!

Jak tak czytam co możecie jeść,a czego nie...to ja naprawdę nie mam na co narzekać o_O żadnych mdłości, nie wymiotowalam ani razu, mogę jeść wszystko i jest ok :) nie chcę zapeszać, ale oby tak zostało :biggrin2:
Ale Wam serdecznie współczuję!!!!

Ja ogólnie jem wszystko tylko na parówki nie mogę patrzeć a wcześniej potrafiłam jeść codziennie...
Wymiotowac tez nie wymiotowalam. Tylko mdlosci. Dziś z rana się pojawiły ale to z głodu. Zjadłam bułkę z serkiem i dżemem i jest ok [emoji4]

Wizytę mam na 12.40 ale jadę szybciej bo mam jakieś papiery powypisywac żeby mieć wizyty na nfz.

A brzuch mi tak wywalilo ze szok [emoji44]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry