reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
MoniaMat dwa miesiace temu moja kuzynka tez urodzila martwe dziecko, nie bylam na pogrzebie bo chcieli kameralnie, ale jestem z nia w ciaglym kontakcie, to byl 35 tydzien koncowka i dwa dni wczesniej na wizycie nic nie wskazywalo ze cos jest zle , wiec wszystkie niepokoje musint zglaszac jak najszybciej, ona co tydzien kontrolowala stan dziecka na swoja prosbe bo uwazala ze slabo czuje ruchy, a i tak stalo sie najgorsze, nie powiedziala mi o wynikach, zeby mnie nie stresowac , ale ja tez dmucham na zimne i jak nie na wizyte to mojego gina obsypuje smsami, albo odpisuje albo oddzwania, nasz spokój najważniejszy, a to sa naprawde zadkie przypadki musimy byc dobrej mysli.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tragedia !:\ urodzic martwe dziecko to jest tragedia na cale zycie :\

Ja czekam pod gabinetem u mojego ginekologa i mam nadzieje ze sie dowiem juz co tam mam :)

Słabe ruchy tzn? Czuła je rzadko czy miała je ledwo wyczuwalne? Mój mały raz na jakiś czas kopie słabiej a za kilka dni znów ma ADHD. Teraz od kilku dni delikatnie smyra a są momenty, że kopnie mocniej i nie wiem czy to kwestia jego ułożenia czy może czegoś innego. Wizytę mam znów za tydzień.

3jgxskjosc311c31.png

Masakra z tego wszystkiego sama się martwie bo moj maly on jest spokojny :\ przez dzien czuje kilka ruchow i tyle:\ ale zawsze na usg widac jak sobie lezy.... Masakra przybieram sobie do glowy .. Dobrze ze jestem pod gabinetem i zobaczymy co i jak :)

Dzień dobry.

Niestety takie przypadki się zdarzają. Ja bym się nie odważyła iść na pogrzeb takiego malucha. Zresztą w ciąży na żadne pogrzeby nie chodziłam. Za dużo emocji.....

Miłego dnia mimo wszystko. Trzymam kciuki zawizyty.

Mi kuzynka mowila ze czula ruchy ale raz na jakis czas i nie takie spektakularne, jak co nie ktorzy, ale ja nic nie moge powiedziec bo przyczyny nie znam, a nie kazde dziecko jest takie ruchliwe moj tez ma nastroje raz wybuch a na drugi dwa dni spokoju. Moze powod byl inny tego nie wiem. Dziewczyny musimy byc dobrej mysli i wszystkiego sobie nie dopisywac choc wiem ze to jest trudne sama po sobie. Życze udanych wizyt, ja mam zawsze zestaw pytan, zbieram przez caly miesiac i podpytuje na wizycie, lekarz tez czlowiek i nie u kazdej moze pamietac wszystko sprawdzic. Mi np bardzo bardzo dawno mierzyl szyjke i musze sie upomniec teraz.

Powodzenia na wizytach niech nasze malenstwa zdrowo rosną:)

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@MoniaMat Nie mam pojęcia jak dodać ci sił, nie da się przygotować na coś takiego. Jedyne co mogę Ci doradzić, to stań, albo usiądź tak, żebyś jak najmniej widziała. Byłam już na pogrzebie kilkuletniego chłopca, lepiej nie patrzeć na cierpienie rodziny, a i tak mimo wszystko jest ciężko.
@Jetkaa co będzie? Chłopczyk czy dziewczynka?

No ja w ciąży też bym nie dała rady być na pogrzebie dziecka [emoji20] nawet dla wsparcia rodziny ... Po prostu nie dałabym rady ... W poprzedniej ciąży byłam na pogrzebie babci i niektórzy się dziwili że w ciąży na cmentarz idę ... Ale nie wyobrażałam sobie postąpić inaczej, a dobrze się czułam więc byłam sie pożegnać. Lecz to nie było dziecko a taka stratę inaczej się przeżywa.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja byłam kiedyś na pogrzebie 8 letniego chłopca. Stałam daleko żeby nic nie widzieć a i tak ciężko było......

Ci Ci ruchów to leżałam kiedyś na patologii ciąży z dziewczyną która też ruchy rzadko i słabo czuła a urodziła zdrowego chłopca .po prostu dziecko miało mało miejsca i mało aktywne była. Ale trzymali ja w szpitalu żeby monitorować.

Jetkaaa, czekamy na płeć ;)

Do góry