reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Mi brzuch twardnieje po wysiłku typu zbieranie klocków synka, wieszanie prania itp albo jak się denerwuje a zbliżają się egzaminy więc meliska poszła w ruch :/

Ja nie oglądam porodów wyprawek USG ani nic podobnego. Poród mnie bardzo stresuje. Już przed pierwszym panikowałam a teraz jak wiem co i jak to boje się wręcz panicznie.

Tak jak już pisałam od wagi wyjściowej nie doszło nic nadprogramowego. Najpierw schudłam 3kg i nie nadrobiłam ich jeszcze. Słodycze długo mnie odrzucały teraz niestety nie ale zazwyczaj po ciastku albo kawałku czekolady już mam dosyc. Problemem są napoje gazowane które nie służą ani mi ani małej ale nie potrafię się ograniczyć ... Ważne że nie tyje jak w pierwszej ciąży (16kg na plusie) ale to jeszcze pewnie przede mną ... Dopiero co połowa minęła.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja skurczy nie mam, starczy mi rwa kulszowa hehe
Nic nie czytam, życie weryfikuje wszystko mocno. Także będę obserwować dziecko. Przy córce wiele rzeczy poszło inaczej niż standardowo, wiele rzeczy się nie przydało.
Teraz mam listę minimum i najwyżej się dokupi po, w końcu dziś w sklepach pełno, jest internet itd
Jedyne co czytałam przy córce i nadal lubię zaglądać to blog mataja.pl i hafija.pl

Mi się też włączył apetyt na słodkie, choć jest łatwo powstrzymać. Mięso nadal to ostateczność. W zależności od dnia jest 0 lub +1kg na plusie, jak przy córce. I tak zwykle najwięcej przybiera się na końcu.

Przyszły moje ciążowe z Zalando. Fajne, jak na zdjęciach i spokojnie pochodzę i po ciąży. Także polecam, bo za 3bluzki i kardigan (już nieciążowy) dałam niecałe 200zl.

Ja mam skurcze od 16tygodnia:\ i w tedy wiem gdzie wysoka jedt macica i to przewaznie w nocy mi sie dzieje jak odpoczywam i mam rece na brzuszku:) ale tez jem magnez 3 tabl dziennie:)

Witajcie dziewczyny ale u mnie na osiedlu ladnie nasypalo.Ja te filmiki nalogowo ogladalam w 1 ciazy .Jadziemy dzisiaj do babci mojego meza niezbyt mi sie to usmiecha wolalabym w domu byc. Polozyc sie i odpoczywac .No ale mamy w koncu tylko 1 babcie wiec pojade.

Ja też jadę z mężem do mojej babci, bo została tylko ona! :(
Po drodze zapalimy pozostałym dziadkom znicze.
Dla babci upiekłam murzynka i kupiłam ciepłe kapcie oraz Jej ulubione cappuccino i podpłomyki (wafelki) ;)

Też jutro wykupuje leki na siuski i we wtorek niosę do analizy. W czwartek wizyta. Ciekawe jak szybko bakterie znowu się namnoza

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Do góry