reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Hej dziewczyny, pozdrawiam nadal ze szpitala. Moja dzidzia juz jest spora 470g ale wód jest już bardzo mało mvp=2 (zaczynamy 23tc) Nie tracimy nadal jednak sił :)
Martwię sie tylko o plucka Małej, podobno nie rozwijają sie bez wód plodowych.

W szpitalu nie chcieli mi wypisać l4, dostałam tylko zaświadczenie o pobycie. Myślicie ze to wystarczy w pracy? Nie mogę dzisiaj dodzwonić się do kadr :/

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moze bedzie ok:) Trzymaj sie
A daja ci cos na te plucka jakies sterydy zeby szybciej dojrzewaly slyszalam ze tak daja? To malenstwo juz duze a to dziewczynka? Takie pol kilowe juz ratuja tylko od sprzetu szpitalnego zalezy i od tego czy maluch jest silny

reklama
Moze bedzie ok:) Trzymaj sie
A daja ci cos na te plucka jakies sterydy zeby szybciej dojrzewaly slyszalam ze tak daja? To malenstwo juz duze a to dziewczynka? Takie pol kilowe juz ratuja tylko od sprzetu szpitalnego zalezy i od tego czy maluch jest silny
Ratują i mniejsze, ale od 24tc no i dużo zależy od stanu dziecka. Dziewczynki są silniejsze :) i może uda się jednak jak najdłużej, może przestaną się sączyć.

Nadal leżymy na klinicznej w Gdańsku. Lekarze mówią że sterydy raczej kilka dni przed porodem się podaje. U mnie chcą czekać do 26 tc bo przed tym terminem mówią że Mała nie ma szans.

I tak, dziewczynka Antosia :) czy któraś z Was też chce tak nazwać dziewczynkę? Widziałam że zyskuje imię na popularności

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak masz racje dziewczynki sa silniejsze. Moze bedzie dobrze. Moja znajoma w 18tc zaczela rodzic i nie powstrzymali tego poprostu rozpocza sie porod przez to ze miala jakiegos torbiela na jajniku i lakarz jej mowil na poczatku ciazy ze albo sie utrzyma albo poroni ale nie wiedzieli ze to utrzyma sie za do 18tc.

Nadal leżymy na klinicznej w Gdańsku. Lekarze mówią że sterydy raczej kilka dni przed porodem się podaje. U mnie chcą czekać do 26 tc bo przed tym terminem mówią że Mała nie ma szans.

I tak, dziewczynka Antosia :) czy któraś z Was też chce tak nazwać dziewczynkę? Widziałam że zyskuje imię na popularności

Najwcześniej podaje się w 24tc i im bliżej porodu tym lepiej.
Koleżanka ma córkę Antosię, w otoczeniu znam trzy. Za to Antków na pęczki

To juz nie dlugo dziewczynki sa silne i napewno sie utrzyma. W moim szpitalu ratuja 27 tygodniowe dzieci. Moj maluch ma 1kg

Tez sie boje kazdego tygodnia bo roznie bywa dobrze sie czuje i dziecko tez ale i tak ten strach jest i kazda matka to odczuwa nigdy nie ma pewnosci ze do konca ciazy bedzie dobrze. Raz lekarz mi mowil ze kazda kobieta ktora zajdzie w ciaze nigdy nie ma 100% pewnosci ze donosi do konca i nic na to nie poradzimy. Ja mialam ciaze pozamaciczna i ledwo co przezylam

reklama

U nas też będzie Antosia [emoji4] będzie dobrze, dziewczyny są silne [emoji6]

oar8csqvp1qocge0.png

Do góry