reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
U mnie nie przełącza na 3d, filmiku też brak, chyba że ekstra zapłacisz. Natomiast ja to traktuję czysto diagnostycznie, więc mi te bajery nie są potrzebne. Teraz nawet byłam w takim gabinecie, gdzie ekran był dla lekarza tylko. Zwrócił go w moją stronę, ale powiedziałam, że to on ma mieć dobry podgląd, a nie ja.

Co do laktatora- wybierz model, ale poczekaj do porodu, bo może nie będzie wcale potrzebny. Ja miałam ręczny lovi, potem tu na bb wygrałam do testów lovi prolactis dwufazowy elektryczny. Mi się przydał, po CC i córkę dostałam po 8dniach, 4mce prawie ściągałam.
U mojej ginekolog też nie Ma 3d bo stary sprzęt, ale jadę prywatnie do kliniki prenatalnej tam gdzie miałam 1 genetyczne. I tam fajnie wszystko widać na wielkim ekranie.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas była próba, ale to babeczka od laktacji musi Ci dobrać rozmiar i rodzaj nakładek, pokazać jak korzystać i wytłumaczyć jak z tego potem zejść

Ja używałam przy obu dziewczynach, w obu z różnych powodów, karmiłam nimi do 3 miesiąca, potem przechodziłam na samą pierś. Nie było wyboru rozmiaru, po prostu pierwsze z brzegu nakładki silikonowe. Mi uratowały karmienie. Wydają się być niezbędne przy wklęsłych, lub malutkich sutkach (dziecko przy nawale i dużych piersiach nie poradzi sobie wtedy z zassaniem), przy naderwanych lub popękanych, przy krótkim wędzidełku. Jeśli któraś będzie potrzebowała, chętnie podpowiem jak przystawić na nich do piersi i jak przestawić potem. Zresztą na yt są filmiki.

Jetkaa na początku czułam dziecko wyłącznie w dole, nad spojeniem, teraz wszedzie od szyjkę po pępek od lewej do prawej.

Dziś się przyglądałam brzuchowi , fajnie podskakuje jak mały kopie ;)

3jgxskjosc311c31.png

U mojej ginekolog też nie Ma 3d bo stary sprzęt, ale jadę prywatnie do kliniki prenatalnej tam gdzie miałam 1 genetyczne. I tam fajnie wszystko widać na wielkim ekranie.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój u siebie w gabinecie też przełącza na 3d. Teraz na połówkowym, które jest stricte diagnostyczne i nawet ważniejsze od genetycznego robił gdzie indziej, bo też na NFZ, sprzęt dobry, bo musi być do wykonania takiego badania, po prostu 3d/4d to bajer dla rodzica i nic nie wnosi do badania. Wszystkie pomiary i tak wykonuje się na obrazie 2d

reklama
Do góry