reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja tez dopiero oddechu mam .Posprzatalam troche coprawda male mieszkanie ale zawsze jest co robic a poza tym ciaza zmienia wszystko.teraz odpoczywam wczesniej zjadlam pyszny obiadek i teraz maluszka moze podslucham moze mi da znac ze jest.

reklama
Hej dziewczyny u mnie też ból brzucha powoli się zaczyna ale ja miałam rozejscie spojenia lonowego w poprzednich ciażach więc pewnie powoli zaczyna się powtorka z rozrywki :errr:

Monia Mat jak będziesz następnym razem u ginekologa powiedz żeby ci sprawdził spojenie łonowe czy wszystko ok niechce straszyć ale to najgorsza dolegliwość ciążowa ból nie do opisania od około 30 tygodnia prawie nie mogłam chodzić :rolleyes:
Mnie brzuch nie boli, ale bolą mnie kości pomiędzy nogami czy to może rozchodzić się spojenie takie dziwne uczucie

Bo glowka do dolu uklada sie chyba troche pozniej.

Tak jeszcze ma miejsce na fikolki ale powiedział mi ze położenie glowkowe właśnie wtedy też mnie bolało....

jak będziesz następnym razem u ginekologa powiedz żeby ci sprawdził spojenie łonowe czy wszystko ok niechce straszyć ale to najgorsza dolegliwość ciążowa ból nie do opisania od około 30 tygodnia prawie nie mogłam chodzić :rolleyes:

Wiem właśnie koleżanka miała... a rodzilas sn czy cc? Jakieś leki od bólu mogłaś brać więcej niż zwykle?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

W Polsce robią cc jak jest powyżej 10 mm ja miałam duzo ponad 10mm i rodzilam dwa razy sn ale mieszkam w UK i tutaj wskazaniem do cesarki nie jest praktycznie żaden powód no chyba że ktoś już miał wcześniej cesarke :errr: ja brałam jedynie paacetamol ale naprawdę rzadko i na taki ból to nawet nie działa bo to kości są rozszerzone więc trzeba to przeżyć pod koniec ciąży nie mogłam nawet siedzieć a jak wstawalam to z 10 minut z okropnym bólem mam nadzieję że teraz trochę mniej mi się rozejdzie i nie będzie aż tak źle ;-) ;)

Mnie brzuch nie boli, ale bolą mnie kości pomiędzy nogami czy to może rozchodzić się spojenie takie dziwne uczucie
Hmm kości między nogami raczej to nie spojenie mnie w obu ciażach bolalo tam dokładnie gdzie jest spojenie ale specjalista nie jestem najlepiej poprosić przy usg żeby lekarz sprawdził ale taki ból już odczuwalny jest przed 30 tyg teraz już wiem jak to boli więc wiem że powoli spojenie się rozchodzi ale w pierwszej ciąży myślałam że to normalne i każda kobieta tak ma :evil:

Mam pytanie z innej beczki. Kupowaliście może poduszkę dla ciężarnej przez Allegro? Bo jestem na kupnie i dużo jest rozbierznych cen. Przykładowo poduszka gdzie są gratisy jakiś kocyk jakaś mata dla dzidzi jest za 98 zł ale np jest tez inna poduszka na aukcji sama poduszka 120 zł gdzie wydaje mi się być ona bardziej masywna. A może to tylko zdj... może polecacie jakiegoś allegrowicza ?

Jestem po wizycie wszystko ok, serduszko bije w środku macica ok i nic nie pokojacego się nie dzieje. Pochwali internistę że dobry antybiotyk zapisał, jeden z lżejszych przez ginekologów stosowany. Ponadto zapisał mi magnez dwa razy dziennie i rutinoscorbin trzy razy dziennie. A tak się nie pokoiłam.
@Bobo25 też spasowałam w szukaniu poduszki bo nie wiedziałam którą wybrać.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanie z innej beczki. Kupowaliście może poduszkę dla ciężarnej przez Allegro? Bo jestem na kupnie i dużo jest rozbierznych cen. Przykładowo poduszka gdzie są gratisy jakiś kocyk jakaś mata dla dzidzi jest za 98 zł ale np jest tez inna poduszka na aukcji sama poduszka 120 zł gdzie wydaje mi się być ona bardziej masywna. A może to tylko zdj... może polecacie jakiegoś allegrowicza ?
Moze zwroc uwage na to czym sie roznia moze material, wielkość sprawdz sklep opinie ktorzy zakupili ten produkt. Moze wiesz wcale niczym sie nie roznia tylko cena;)

reklama
Do góry