reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Spasmolina to na skurcze. Bralam to. Jak nie dala ci babka to bierz moze no spe. Dzialanie to samo. A ty nie masz jutro wizyty? To ci lekarz dopisze recepte.
Wizytę mam w czwartek ale nie mam żadnych skurczów czy boli to chyba póki co się obejdzie

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Na tym etapie nie bedziesz czula skurczy czy napiecia macicy. Skoro zapisana ze szpitala to ja bym brala. Dopytasz we czwartek I bedziesz wiedziala.

Dzien dobry :)

Dlaczego nie chce? Ja tez powiem Ci ze chyba nie chce:\ co ma byc to bedzie.. Ale wiem ze na wiekszy %u mnie dziecko będzie zdrowe... Mam duzo rodzenstwa 2siostrzencow , rodzeństwo kuzynostwo i sama mam dziecko.. Jestem jeszcze mloda i nie narazilam sie na jakies chorubsko... Tzn nie bylam w kazdym dzikim kraju czy cos.. Ostatnio sie badalam i wszysko było ok... Wiec mysle pozytywnie..
@Jetkaa ale to nie do konca "co ma byc to bedzie", bo popatrz np na wyniki które pokazala @caltha - opisane konkretne ryzyko problemu i co może zrobić żeby temu zaradzić - bez takiego badania kobieta może nawet nie wiedzieć o tym że jakiś problem u niej występuje.
A co do nie narażania na choróbsko, to np. palenie papierosów ma generalnie na zdrowie kobiety większy wpływ niż takie wizyty w "dzikich krajach" ;)
Ja osobiście nie wyobrażam sobie pominąć badań prenatalnych, dużo rzeczy może wyjść nie tak niezależnie wieku - loteria źle podzielonych chromosomów, infekcje... @Jetkaa oczywiście nie każdy musi robić te badania - ale brak historii chorób w rodzinie + młody wiek = zdrowe dziecko to jest błędne myślenie niestety...

Ja dziś mam dzień mdłości i wymiotowałam już któryś raz... :( Chyba za dobrze się dotychczas czułam... Do tego kaszel i ból gardła :(
Zgadzam się :)

I współczuję mdłości... u mnie o dziwo od niedzieli spokój choć z kolei teraz zaczęłam się zastanawiać czy to przypadkiem nie jest niepokojący objaw :p babie nie dogodzisz :eek:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Dzień dobry.
U mnie w końcu wyszło słońce [emoji4]
No i mniej wieje.
Wizyta juz za tydzień a prenatalne za 8 dni... Doczekać się nie mogę...
Dziś zakupy i zastanawiam się czy kupić sobie jakieś ciążowe leginsy czy nie bo nadal mam stresa czy wszystko jest dobrze...
I nie wiem w sumie sama co robić...

Dzien dobry pogoda sie polepszyla wiec mysle czy by do rodzicow na cmetarz nie pojechac mialam w niedziele ale byl zamkniety bo za bardzo wialo
Trzymam kciuki za wizyty

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
U mnie w końcu wyszło słońce [emoji4]
No i mniej wieje.
Wizyta juz za tydzień a prenatalne za 8 dni... Doczekać się nie mogę...
Dziś zakupy i zastanawiam się czy kupić sobie jakieś ciążowe leginsy czy nie bo nadal mam stresa czy wszystko jest dobrze...
I nie wiem w sumie sama co robić...

Nie zamartwiaj sie napewno jest wszystko dobrze :)

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klaslaw, ja tez chcialam czekac do badan, ale w piatek jednak kupilam dzinsy;)

Mono, popieram w 100% w sprawie plenia, a o badaniach juz chyba wszystko zostalo powiedziane.

U nas tez wyszlo slonce, pewnie po drzemce i obiadku, wyjdziemy na spacer;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Do góry