reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

No tak, ja nie wymiotowalam:( to tabletki tez sie moga kiepsko utrzymywac.
W kazdym razie polecam peczek pietruszki w koktajlu z owocami bogatymi w wit c;) ja jadlam jeszcze namietnie podsmazone na oliwie tofu z pomidorami i malosolnymi [emoji39]

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png
Napewno skorzystam z rady :)

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A właśnie dziewczyny - takie może głupie pytanie do tych dziewczyn, co już rodziły.... ;) Nie chce oczywiście nikogo urazić ;)

Jak tyłyście w poprzednich ciążach? Czy np. jak przytyłyście według Was za dużo to już to się zaczęło w 1 trymestrze czy nie ma zależności - np. w 1 trymestrze nic, a potem szybko? Czy jest szansa, że jak się trzyma dietę i waga na razie stoi to nie przytyje się dużo potem? Czy u Was to np. była kwestia puchnięcia, trzymania wody?

@jetka trzymam kciuki za wizytę i żebyś nie miała kontaktu z publicznym wc
@Gorzatta polecam dużo pietruszki tj natki. Jak masz wyciskarkę to dawaj do soków, do mięsa, do ziemniaków, kanapki masła i gdzie tylko będzie ci pasować[emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Właśnie doczytam ze Kasia już pisała o natce.

Mam dzisiaj psa teścia na przechowaniu. Shitsu bez jednego oka. Taki waleczny pirat [emoji6]
Zaraz ruszam na spacer ale z jego waleczna natura wprawia mnie w stres na spacerze [emoji854]

A właśnie dziewczyny - takie może głupie pytanie do tych dziewczyn, co już rodziły.... ;) Nie chce oczywiście nikogo urazić ;)

Jak tyłyście w poprzednich ciążach? Czy np. jak przytyłyście według Was za dużo to już to się zaczęło w 1 trymestrze czy nie ma zależności - np. w 1 trymestrze nic, a potem szybko? Czy jest szansa, że jak się trzyma dietę i waga na razie stoi to nie przytyje się dużo potem? Czy u Was to np. była kwestia puchnięcia, trzymania wody?

Ja w pierwszym trym schudlam jakies 3kg, a finalnie od wagi startowej przytylam 16 do konca. Najwiecej niestety na samym koncu. Dodam, ze to bylo moje utycie, bo moje dziecko nie wazylo nawet 3kg. Urodzilam we wrzesniu i dopiero w styczniu przy dosc restrykcyjnej diecie schudlam do wagi sprzed ciazy.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Ja w pierwszym trym schudlam jakies 3kg, a finalnie od wagi startowej przytylam 16 do konca. Najwiecej niestety na samym koncu. Dodam, ze to bylo moje utycie, bo moje dziecko nie wazylo nawet 3kg. Urodzilam we wrzesniu i dopiero w styczniu przy dosc restrykcyjnej diecie schudlam do wagi sprzed ciazy.

A przytylam, bo jadlam za duzo i nie to co trzeba - cudow nie ma;)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

@natkape napisze w swoim imieniu. W poprzedniej ciąży tez miałam cukrzyce. Zaczynałam ciąże z waga 78 i skończyłam z 78 w dniu porodu. Mało nie wazę Wiec chudzinki pewnie więcej przybierają na wadze.

U mnie była to kwestia trzymania cukrów w ryzach i wymiotów w pierwszym trymestrze. Potem leżenia do 5 miesiąca Wiec nawet nie miałam jak spełniać jakiejkolwiek zachcianki jedzeniowej. Odbiłam sobie smutek na zakupach na Allegro [emoji4]

Dopiero od 2 trym.zaczelam tyc ogolnie przytylam 14kg w ciazy pierwszej ale moglam jesc wszystko i jadlam.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry