reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja bym weszla w moje rurki, ale bez przyjemnosci, wiec juz je schowalam, a inne ciuchy to raczej bez problemu. Tyle, ze nie lubie jak mi cos uciska brzuch. Plaszcze i kurtki zimowe mam w takich fasonach, ze mam nadzieje w tym co mam, chodzic cala zime. Nawet niedawno kupilam nowy, wcale nie ciazowy plaszcz [emoji12]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Mam nerwa. Czekam na kuriera. Rano SMS spodziewana godzina między 11 a 12. Wysłałam męża z lista zakupów do sklepu i błogosławieństwem na siłkę. Co by nie ględził ze mam za dużo ciuchów. Kurier dzwonił o 10.50 ze będzie za 20 minut. Nie ma go do tej pory. Dzwoniłam do niego już 3 razy. Pierwszym razem zapomniał o mnie i paczce. Potem miał być ale nie dojechał a teraz nie może znaleźć paczki. Co za pech. Moj plan idealny legł w gruzach. Właśnie mąż wrócił a paczki i kuriera brak[emoji854]

@Hope często sprawdzasz tętno? Ja bym pewnie co chwilkę sprawdzała

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A właśnie dziewczyny - takie może głupie pytanie do tych dziewczyn, co już rodziły.... ;) Nie chce oczywiście nikogo urazić ;)

Jak tyłyście w poprzednich ciążach? Czy np. jak przytyłyście według Was za dużo to już to się zaczęło w 1 trymestrze czy nie ma zależności - np. w 1 trymestrze nic, a potem szybko? Czy jest szansa, że jak się trzyma dietę i waga na razie stoi to nie przytyje się dużo potem? Czy u Was to np. była kwestia puchnięcia, trzymania wody?
Ja w pierwszej ciąży przytyłam bardzo dużo a raczej to woda w organizmie ważyła więcej bo cały czas spuchnięta byłam bo miałam gestoze przytyłam 28 kg
W drugiej przytyłam 11kg
W trzeciej tylko 6.

Ja właśnie wróciłam od diabetologa tzn byłam tylko po glukometr i po receptę na paski...nie sądziłam że teraz takie fajne gadżety dają [emoji14] krem na rozstępy krem na sutki i krem do biustu.
1509014706-da87a327d579a440-aaaaaa.jpeg

Mam nerwa. Czekam na kuriera. Rano SMS spodziewana godzina między 11 a 12. Wysłałam męża z lista zakupów do sklepu i błogosławieństwem na siłkę. Co by nie ględził ze mam za dużo ciuchów. Kurier dzwonił o 10.50 ze będzie za 20 minut. Nie ma go do tej pory. Dzwoniłam do niego już 3 razy. Pierwszym razem zapomniał o mnie i paczce. Potem miał być ale nie dojechał a teraz nie może znaleźć paczki. Co za pech. Moj plan idealny legł w gruzach. Właśnie mąż wrócił a paczki i kuriera brak[emoji854]

@Hope często sprawdzasz tętno? Ja bym pewnie co chwilkę sprawdzała

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
kurierzy to w ogóle temat rzeka jest :)
do mojej przyjaciółki ostatnio miało przyjść kilka sporych paczek. Kurier jej dzwoni, że one mają powyżej 30 kg, więc potrzeba kogoś do pomocy. No ok, zadzwoniła po swojego faceta, umówiła kuriera. Przyjechał, otwiera samochód i mówi, że w sumie to oni sobie mają sami te paczki zanieść, bo jak jest powyżej 30 kg to on nie ma obowiązku. Facet mojej przyjaciółki się wkurzył, poszedł do domu po wagę, bez słowa położył paczkę na wadze - każda miała 29 kg. I powiedział, żeby w takim razie kurier sam je wnosił :p
Koleś cwaniakował, tak normalnie to M by mu pomógł bez problemu, ale kurierowi się po prostu nie chciało, więc taka ściema... [tak z ciekawości to potem sprawdziłyśmy regulamin i jest tak, że do 32 kg kurier musi wnieść paczkę sam, powyżej 32 do 50 musi być ktoś do pomocy, a powyżej 50 kg kurier już nie musi tego wnosić faktycznie tylko klient musi sobie sam zorganizować nosiciela ;) ]

Właśnie poczytałam w necie ze te moje ciagotki na słodkie wskazują na dziewczynkę... zobaczymy [emoji38]

Faktycznie tak jest ale rożnie to bywa [emoji6] moja siostra ma mieć córeczkę, a co drugi dzień kupuje swojską kiełbasę na śniadanie [emoji23] ja przy synku jadłam wszystko, a teraz przeplata mi się : jak zjem obiad to muszę zagryźć słodkim, po słodkim chciałabym coś ostrego i tak w kółko [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dorfm3kie.png

reklama
Ja w pierwszej ciazy przytylam 20 kg. Prowadzilam aktywny tryb zycia ale zywilam sie wylacznie frytkami I grejfrutami. Zrzucilam w 3 mieisace po porodze podczas karmienia. W drugiej ciazy schudlam finalnie 2 kg a miesiac po porodzie wazylam 14 kg mniej niz jak zaczynalam ciaze. Ale bylam na diecie cukrzycowej.
Mam nadzieje ze tym razem przytyje max 8-10 kg. Poki co waga stoi w.miejscu ale z dwojka dzieci nie ma czasu odpoczac czy.nawet czasem porzadnie zjesc.

Do góry