reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

I tak to powinno wygladac moj jest rownolatkiem ze mna ale tez ciezko pracuje po 12h no i juz drugi weekend z rzedu ale zawsze mi pomaga lubi gotowac i cieszy go jak jem ze smakiem jak ja gotuje to on zmywa meskie rzeczy sa jego ja sie nie dotykam mamy piec wiec trzeba drzewo pociac itp wszystko to robi sam plus zawsze cos w domu i wolny czas spedzamy razem

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

U nas tak samo, on gotuje, to ja sprzatam etc. Ja do tego naturalnie podchodze i pytam czy moglby cos tam zrobic;) wiem, ze jak nie poprosze, to jak to chlop, sie nie ruszy predko z wlasnej inicjatywy... dlatego uwazam, ze trzeba zadaniowac

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

reklama
zrobilam sobie sok z buraka i cytrusow, wypilam ale jakos bez szalu, ciagle czulam tego buraka, jakos ziemia mi pachnialo....
moze macie jakies sprawdzone przepisy na soki?

A ten burak musi byc?;) ja buraka nie znosze. Jesli to z uwagi na niski poziom zelaza, to w poprzedniej ciazy codziennie pilam koktajl z peczka pietruszki i do tego ananas/pomarancza/grejfrut/melon/jablko czy co tam mialam. Wazne zeby bylo cos z wit c, bo wtedy sie lepiej wchlania zelazo.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

U nas tak samo, on gotuje, to ja sprzatam etc. Ja do tego naturalnie podchodze i pytam czy moglby cos tam zrobic;) wiem, ze jak nie poprosze, to jak to chlop, sie nie ruszy predko z wlasnej inicjatywy... dlatego uwazam, ze trzeba zadaniowac

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png
Dokladnie trzeba czasem im powiedziec bo nie czytaja nam w myslach a sami sie nie domysla jak ja o cos poprosze nie ma problemu tak ze grunt to rozmowa i nie czekajmy az sie domysla z niektorymi rzeczami bo sie zestarzejemy haha

On nie gotuje bo nie potrafi wiec nie wymagam od niego nauki gotowania ale faktycznie mogl by posprzątać po jedzeniu.. Zazdroszczę wam dziewczyny naprawdę :) no ale faktycznie to wy ich tego nauczyłyscie.. A ja wolalam robic sama niz sie poklocic czy cos..
Ja sokow robionych nie toleruję :\ani zadnych kubusiow nic takiego..

Ja mojemu mowie tez, ze znacznie lepiej niz ja np sklada pranie, wiec zeby to zrobil;)
Albo, ze zabieramy sie za sprzatanie i ja robie to, a on tamto.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki :) wyprobuje
mam dobry poziom hemoglobiny, ale kupilam wyciskarke i kombinuje, probuje sie przekonac do warzywnych, bo narazie marchwe tylko wchodzila w gre :)
Co do burakow to duzo zalezy od ich smaku ja kupuje mniejsze staram sie w jakims warzywniaczku bo sa bardzo slodkie a niektore sa wlasnie ziemiste i maja takie jak by łyka w miaszu

Do góry