reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzien dobry.

Ja dzis bylam badania porobic. Wieczorem wyniki.

Co do plci to na tym etapie bym traktowala to jeszcze z przymrozeniem oka. Moja pierwsza corka miala byc synem na etapie usg prenatalnego takze tego....

Popieram pomysl zrobienia wynikow gdzie indziej a tak dluga przefwa w jedzeniu do bzdyra. Zafalszuje tylko wynik.

reklama
Ja niedługo będę się szykować na wyjazd do mojej ginki... Na złość popsuło mi się auto nie wiem co mu dolega :( i muszę jechać autobusem :( jednak piatek13 to nie najlepszy dzień. Zobaczymy jak wyniki z usg wyjdą i czy wszystko ok.

Ja niedługo będę się szykować na wyjazd do mojej ginki... Na złość popsuło mi się auto nie wiem co mu dolega :( i muszę jechać autobusem :( jednak piatek13 to nie najlepszy dzień. Zobaczymy jak wyniki z usg wyjdą i czy wszystko ok.

Powodzenia na wizycie [emoji4]
Od 18 do 9? I o 9 pierwsze pobranie? Jak dla mnie bzdura. Dzień przed badaniem rzeczywiście ostatni posiłek zjadłam około 18 ale na pobranie poszłam o 7 i nie było żadnego problemu

3jgxskjosc311c31.png
W poniedziałek zrobię tsh prywatnie ale samo tsh żeby wiedzieć co i jak a w środę polece zrobić u gina tsh i ten cukier. A no i wynik mógł zafalszowac twarożek... pielęgniarka mi mówiła ze mogę zjeść mały kawałek chleba z czymś nie słodkim i zjadłam rano. Wiec z cukrem może być ok. Tylko tsh....

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

Powodzenia na wizycie [emoji4]

W poniedziałek zrobię tsh prywatnie ale samo tsh żeby wiedzieć co i jak a w środę polece zrobić u gina tsh i ten cukier. A no i wynik mógł zafalszowac twarożek... pielęgniarka mi mówiła ze mogę zjeść mały kawałek chleba z czymś nie słodkim i zjadłam rano. Wiec z cukrem może być ok. Tylko tsh....

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018
.

Aaa to Ty nie robiłaś cukru na czczo? W takim razie wynik jest dobry!
Pielęgniarka po raz kolejny tą radą udowodniła, że jest conajmniej lekkomyslna...

kurcze dziwna ta pielęgniarka - do badania na czczo każe zjeść kolację na 15 godzin przed badaniem, ale pozwala rano coś zjeść... weź może teraz dla pewności trzymaj się nie jej zaleceń tylko tych 8-9 godzin faktycznego niejedzenia, żeby zbadać coś na czczo można rano jedynie wypić czystą wodę jeśli trzeba :)

Nie jeść od 18, chyba by mnie skręciło na wszystkie bóle i mdłości świata z głodu.

Gdzieś tu mi mignęło kakao i muszę iść zrobić. Natychmiast.

Dziewczyny, czemu tak chorujecie? Jestem z Was chyba najstarsza i ani cukry, ani tarczyca a tu widzę jakaś plaga :eek:

Teraz o tym cukrze tak pomyślałam... ta której nie lubię tak mi powiedziała wiec masakra ze będę się z nią w środę widziała... i powiem jej parę słów na temat tsh jak będzie zły wynik.[emoji34]

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

reklama
Nie jeść od 18, chyba by mnie skręciło na wszystkie bóle i mdłości świata z głodu.

Gdzieś tu mi mignęło kakao i muszę iść zrobić. Natychmiast.

Dziewczyny, czemu tak chorujecie? Jestem z Was chyba najstarsza i ani cukry, ani tarczyca a tu widzę jakaś plaga :eek:
Mi tez na kakao przyszla ochota po tych wpisach.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry