reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

A mialas skierowanie na glukoze? Jesli tak to polozna nie powinna decydowac. Czasem sa wskazania do wczesniejszego badania.
Nie no ogólnie w poniedziałek położna mi przez telefon powiedziała ze mam przyjechać na badania w środę o 11 wiec myślałam że komplet... Tak mi ciśnienie ta druga dziś podniosła ze nawet nie wiem czy mi to TSH zrobiła ale jej mówiłam ze dlatego miałam przyjechać szybciej ze względu na TSH. Zobaczymy. Jutro sobie do mojej zadzwonię bo wiem ze wtedy będzie.

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

reklama
Jestem po dwóch porodach i już wiem, że w trakcie jest wszystko jedno, żeby tylko przestało boleć ale z drugiej strony nadmiar bodźców i ludzi bardzo drażni i przeszkadza. W czasie porodu miałam półmrok, ciszę, studentkę, rezydenta i doświadczoną położną. Przy czym te dwie ostatnie osoby przychodziły tylko kontrolnie. I to było bardzo pomocne.

Mi tam studenci nie przeszkadzają w końcu muszą się jakoś nauczyć bez podglądania niczego się nie nauczą i nie zdobędą doświadczenia.
Z resztą przy porodzie czy tam CC jest człowiekowi wszystko obojętne bo jak myśli wtedy tylko o dziecku

Czesc. Ja tez po wizycie, fasolka nadal mniejsza niż z ostatniej miesiączki. Widziałam albo lekarz widział mikro raczki i nóżki. Wszystko Ok. Termin na 14 maja [emoji854] czyli urodziny męża.
Ja nie myśle jeszcze w ogóle o porodówce tylko o to żeby donosić ciąże.

@natkape a czemu nie Redłowo?? Ostatnio słyszałam dużo dobrego. Przyjaciolka rodziła tam 2 dzieci, a ostatnio koleżanka z pracy.
Ja niestety lezalalm tam na patooogii ciąży i obsługa na medal.

Moja koleżanka jest teraz w 7miesiacu i ja lekarka nastraszyla że każdy poród na Klinicznej jest przy grupie studentów... nie wiem co o tym myśleć.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem czy to prawda ale mi to w ogóle by nie przeszkadzało. PrZeciez to przyszli lekarze i muszę się nauczyć przez doświadczenie. Z reszta jak rodzisz to chyba już wszystko ci jedno byle by było po i mieć dziecko przy sobie. Jak rodziłam to była ze mną położna i student medycyny. Wszystko ci jedno kto tam zagłada, znika krępacja byle urodzić. Lekarz wpadł przed samym porodem dosłownie rzucić okiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Kasiales tak Gosir - było bardzo fajnie, prowadząca miła, widać, że zna się na rzeczy, delikatna, wszystko objaśnia, więc będę chodzić :) Te zajęcia na Karwinach aż tak mi się nie podobały... musisz mieć tylko zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do ćwiczeń :)

nadal mam zakaz ćwiczeń ale pozwolenie na basen + dostalam zwolnienie ze moge chodzic wiec juz jakis postep
zwolnienie do 27.10 dziwnie ze tak krotko ale lekarz chce mnie zobaczyc za dwa tygodnie :) no problem

Mi tam studenci nie przeszkadzają w końcu muszą się jakoś nauczyć bez podglądania niczego się nie nauczą i nie zdobędą doświadczenia.
Z resztą przy porodzie czy tam CC jest człowiekowi wszystko obojętne bo jak myśli wtedy tylko o dziecku

Może przy cc tak jest, nie wiem, przy porodzie naturalnym, gdzie trzeba przez wiele godzin zmagać się z potężnym bólem, strachem, bez jedzenia, picia, snu, sprawa wygląda nieco inaczej.

Może przy cc tak jest, nie wiem, przy porodzie naturalnym, gdzie trzeba przez wiele godzin zmagać się z potężnym bólem, strachem, bez jedzenia, picia, snu, sprawa wygląda nieco inaczej.
Powiem tak przed CC nie wolno jeść 12h po cc również jeść nie można dopiero na drugi dzień dostaniesz suchara i wodę na trzecią dobę zjesz normalnie obiad... Więc człowiek też głodny ... Dla mnie to jest to samo sn boli w trakcie porodu CC boli po porodzie przez kilka dni

reklama
Przy planowanym cc moze tak jest... ja jadlam tuz przed i sniadanie nastepnego dnia. Wczesniej to i tak o jedzeniu nie myslalam. A strach i stres jest ogromny tak samo jak i przy porodzie sn.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Do góry