reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Hej, byłam dziś na badaniu po ostatnich plamieniach. Z dzidziakiem jest wszystko ok ma 4,88 cm i wg USG wypada 11t5d [emoji14] gin zmierzył fałd karkowy ma 2 mm czyli chyba nie ma się czym martwić bo normy są do 3 mm a od 6 mm można się już poważnie martwić. Jutro umawiam się na prenatalne. No i jeśli plamienia po stosunku się powtorza to "zawieszamy działalność".

3jgxskjosc311c31.png
Gratulacje 2mm to dobry wynik moi chłopcy mieli trochę ponad 2mm i też było ok

reklama
O ile mi wiadomo to sterydów bez zgody lekarza nie wolno.

Chyba zaczęły mi się mdłości. Aż się dziwiłam że ich nie ma bo w poprzednich ciążach były szybko. No i martwię się bo 2-3 razy w tygodniu dojeżdżam do pracy 2,5h pociągiem i mdłości w pociągu mogą być fantazyjne.

Podziwiam Cie,ja bymnie dala rady spokojnie sie bawic na weselu.Ale w sumie stres to najgorsze z mozliwych.
U mnie takie brazowe uplawy byly poczatkiem poronienia ale towarzyszym im tez bol jak na okres.
Idz i sprawdz dla świętego spokoju.
Ale walsnie mnie nic nie bolalo ani nic nie tańczyłam siedzialam i tyle ... I znilko.. Gdyby zaczal sie bol lub krew odrazu bym pojechala... Podobno gdy cos zlego sie dzieje kobieta to czuje. A moj gin powiedział ze jak nic nie boli ani nic to ten brozowy kolor moze byc z tamtego okresu badz gdy mnie badal mogl uszkodzic naczynko a ja mam infekcje i naprawde wystarczy mi niewiele do podraznienia.. Dzieki za dorade:) ale na szczęście to już sie skonczylo dzis nic sie nie dzieje

Hej, byłam dziś na badaniu po ostatnich plamieniach. Z dzidziakiem jest wszystko ok ma 4,88 cm i wg USG wypada 11t5d [emoji14] gin zmierzył fałd karkowy ma 2 mm czyli chyba nie ma się czym martwić bo normy są do 3 mm a od 6 mm można się już poważnie martwić. Jutro umawiam się na prenatalne. No i jeśli plamienia po stosunku się powtorza to "zawieszamy działalność".

3jgxskjosc311c31.png
Gratuluje!:) a powiedzial Ci co bylo powodem plamien??

@Kasiales a Ty jesteś pod opieką diabetologa? Twoje cukry na czczo są bardzo wysokie-nie powinny być wyższe jak 90. Szczerze pisząc, to ja miałam niższe cukry na czczo i dostałam insulinę do kolacji i na noc, by właśnie na czczo były niższe.

I oczywiście nie jest tak, że jem normalnie, po prostu mogę jeść więcej tego, co dozwolone przy diecie cukrzycowej.:)

Locja zaczelam dopiero spotkaniem w piatek wiec to dopiero moj poczatek z poradnia diabetologiczna

Hej dziewczyny przygarniecie mnie? :)
Termin mam na 09 maja. To moja 3 ciaza. Mam syna 6 lat i Hanke która niestety patrzy na nas z gory. Miałam ja rodzic 20 pazdziernika niestety, urodzilam 6 czerwca w 20 tyg ciąży. Taka chyba byla wola niebios, ze 3 cykle po tej tragedi zobaczylam 2 kreski, w chwili obecnej wszystko jest ok ciaza rozwija sie prawidłowo.

czesc - dobrzee ze jestes z nami, zawszee razniej w grupie, koszmarne przezycie za toba ale zycze kolejnego pieknego przed Toba :)
poronilam tez - dwa razy co prawda w okolo 12 tyg wiem jak boli
jak sie czujesz ? czy moge spytac czy dostalas wiecej informacji jaka byla przyczyna wczesnego porodu?

Dzien dobry
Mam pytanie z rana :)
Czy ktoras z was ma i moglaby polecić mi wyciskarke wolnoobrotowa do sokow? Rozgladam sie....
Miłego dnia

mam i polecam SKG - patrz na moc silnika przy wyborze

reklama
Do góry