reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Hej dziewczyny :-) Trochę się martwię bo mój synek 9 mc kolejny dzień ma focha na jedzenie . Rozszerzenie diety szło nawet fajnie i nagle nie chce nic . Ani owoców ani zupek , chrupki też odpadają .
Jest na piersi i nawet tydzień temu zastanawiałam się czy nie kończyć powoli karmienia naturalnego bo jakby tracił zainteresowanie piersią a teraz jest gwałtowny powrót do cycania . W sumie to teraz jest tylko na piersi .
Nie wiem czy ja popełniłam jakiś bląd .. podałam mu zupkę z rozdrobionymi kawałkami a nie jak dotychczas papkę i wydaje mi się ,że to od tamtej pory taka niechęć do jedzenia . Jak tylko widzi łyżeczkę , miseczkę to ostro protestuje . Ma już 6 zębów więc chyba czas i pora na gryzienie :-)
Może wiecie co robić ...

Nie wiem czy cos pomoge ale my malo jemy lyzeczka. Wszystko co daje malej, daje w kawaleczkach. Odrywam taki mini kawaleczek i daje jej do buzi. Zupki jemy lyzeczka i witaminy tez nia dostaje

reklama
Nie wiem czy cos pomoge ale my malo jemy lyzeczka. Wszystko co daje malej, daje w kawaleczkach. Odrywam taki mini kawaleczek i daje jej do buzi. Zupki jemy lyzeczka i witaminy tez nia dostaje
Hmmm ...czasami próbuję coś włożyć do buzi ale to tak z zaskoczenia robię ...dziś też próbowałam dać obiadek ale zero zainteresowania :-(

Hehehe ja mam na Imie Aneta:) moj D ma na imię Damian starszak to szymus noi Boski Oski;)
Nie wiem czemu, ale cały czas myślałam że Justyna masz na imię haha[emoji23][emoji8]
Ja tak samo daje małej kawałeczki do buzi, a zupki czy deser łyżeczka. Powoli ją uczę chwytania, daje rade. Ale jak jej wypadnie to się tak złości nerwus mały, uśmieje się z niej nie raz :)
To faktycznie ma 6 ząbków i nie chce...Laura jeszcze nie ma ani jednego, a wcina wszystko. Waży już 9400 g, w środę mamy szczepienie to ja zaważa tam dokładnie. A ile Wasze maluszki waża?

Nie wiem czemu, ale cały czas myślałam że Justyna masz na imię haha[emoji23][emoji8]
Ja tak samo daje małej kawałeczki do buzi, a zupki czy deser łyżeczka. Powoli ją uczę chwytania, daje rade. Ale jak jej wypadnie to się tak złości nerwus mały, uśmieje się z niej nie raz :)
To faktycznie ma 6 ząbków i nie chce...Laura jeszcze nie ma ani jednego, a wcina wszystko. Waży już 9400 g, w środę mamy szczepienie to ja zaważa tam dokładnie. A ile Wasze maluszki waża?
Nasza też tyle waży, na całego jednego zęba, drugi idzie, Ale boję się dawać jej kawałków jedzenia, boję się że się zakrztusi

Nasza też tyle waży, na całego jednego zęba, drugi idzie, Ale boję się dawać jej kawałków jedzenia, boję się że się zakrztusi
A ile Twoja ma już bo moja 23 skończy 9 miesięcy. Moja też się dławi nie raz, ale jej pilnuje i jeśli już do tego dochodzi to jej wyciągam z buzi ten kawałek. Tez się boję, ale jakoś trzeba uczyć, bo boję się że jak będzie jadła same papki to później nie będzie chciała właśnie kawałków.

Moj ma 2 ząbki wazy 4054g wczoraj wazyl 4200 ale zrobil siku i kupe przed wazeniem hehe:) 6idzie ząbków.. Dwie jedynki z gory i 4 dwojki .. Jedynki z góry tak sie pchaja ze ma takie gule jak by gopszczola ugryzla:\ dzis od 4tej na nogach bo się zlosci.. Zaczal sie znowu smiac:)! Cos pieknego widziec usmiech na jego twarzy i te swistaki hehe:)

A ile Twoja ma już bo moja 23 skończy 9 miesięcy. Moja też się dławi nie raz, ale jej pilnuje i jeśli już do tego dochodzi to jej wyciągam z buzi ten kawałek. Tez się boję, ale jakoś trzeba uczyć, bo boję się że jak będzie jadła same papki to później nie będzie chciała właśnie kawałków.
Moja 10 lutego kończy 9 miesięcy [emoji4]

Haha to moja narazie największa [emoji23][emoji23]ale to nic dzisiaj robiliśmy z mamą porządki w papierach i znalazła moja książeczkę zdrowia to ja jak miałam 7 miesięcy to ważyłam 9500g, czyli Laura jeszcze nie tak źle[emoji12]
Moja 10 lutego kończy 9 miesięcy [emoji4]

reklama
Moj ma 2 ząbki wazy 4054g wczoraj wazyl 4200 ale zrobil siku i kupe przed wazeniem hehe:) 6idzie ząbków.. Dwie jedynki z gory i 4 dwojki .. Jedynki z góry tak sie pchaja ze ma takie gule jak by gopszczola ugryzla:\ dzis od 4tej na nogach bo się zlosci.. Zaczal sie znowu smiac:)! Cos pieknego widziec usmiech na jego twarzy i te swistaki hehe:)
Jetkaa co prawda nie jestem majową mama a lipcową ale śledzę od początku Wasza historię, tak strasznie mi przykro, że takie nieszczęście na Was spadło :( każdy Twój post z gorszymi nowinami czytam i łzy same lecą, a jak piszesz, że jest lepiej to cieszę się jakby mnie samej to dotyczyło. Modlę się o cud i zdrowie dla Oskarka. Jakie to wszystko niesprawiedliwe, tyle cierpienia w tym małym ciałku.
Co mówią lekarze o tym hormonie, czemu on nie daje takich efektów jakie być powinny? Czy to może być wina tego, że potrzeba dłuższego czasu żeby była poprawa?
Ucałuj Małego Wielkiego Wojownika [emoji173]

Do góry