reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Ja kupiłam takie z gerbera takie w saszetkach jogurt plus owoc, Ale boję się to podać, Narazie mam armagedon ZĘBY! Błagam powiedzcie że te pierwsze są takie masakrystyczne a pozniej juz jest lepiej.....

reklama
My już mamy 6 zębów . Gryzaki , smoczki non stop w lodówce się chłodzą .. NAjlepiej jednak sprawdził się chłodny kawałek banana do ciumkania w gryzaku siateczkowym .

Hej musze sie wygadać bo za chwilę wybuchne...wczoraj odwiedzila mnie kuzynka i ... zostalam uznana za najgorsza matke roku bo uwaga! Mlodego glodze....cos jakos rozmawialysmy i pyta co mlody ke i ile no to mowie jak matka do matki i nagle tekst, to za malo musi więcej jesc, on napewno jest głodny i caly czas w ten deseń.....do tej pory myślałam ze tak je bo taki ma apetyt, jedne dzieci jedzą wiecej drugie mniej, ale teraz to juz sama nie wien[emoji848][emoji22] tyle zjada i wiecej nie chce. Zadowolony, smieje sie bawi...a Wy co myslicie? Jest sie czym martwic? Je tak: 9 rano kaszka lyzka i roznie raz 150 raz 60, kolo 12-13 obiadek, potem kolo 15-16 owoce z kaszka na wodzie, same owoce z tubki, jogolino kolo 18 - 90 mleka kolo 20:30 mleko z kaszka z butli i tez roznie raz 150 raz 100 o 23 90 mleka ( mam juz dosc) i miedzu 2 a 5 znowu 90 mleka i tez mam dosc[emoji23]

Hej musze sie wygadać bo za chwilę wybuchne...wczoraj odwiedzila mnie kuzynka i ... zostalam uznana za najgorsza matke roku bo uwaga! Mlodego glodze....cos jakos rozmawialysmy i pyta co mlody ke i ile no to mowie jak matka do matki i nagle tekst, to za malo musi więcej jesc, on napewno jest głodny i caly czas w ten deseń.....do tej pory myślałam ze tak je bo taki ma apetyt, jedne dzieci jedzą wiecej drugie mniej, ale teraz to juz sama nie wien[emoji848][emoji22] tyle zjada i wiecej nie chce. Zadowolony, smieje sie bawi...a Wy co myslicie? Jest sie czym martwic? Je tak: 9 rano kaszka lyzka i roznie raz 150 raz 60, kolo 12-13 obiadek, potem kolo 15-16 owoce z kaszka na wodzie, same owoce z tubki, jogolino kolo 18 - 90 mleka kolo 20:30 mleko z kaszka z butli i tez roznie raz 150 raz 100 o 23 90 mleka ( mam juz dosc) i miedzu 2 a 5 znowu 90 mleka i tez mam dosc[emoji23]
Ja myślę że dziecko samo sobie ustala ile powinno zjeść. Ja też miałam obawy czy nie za mało, Ale pediatra kazała na wagę patrzeć, Jak przybiera i jak wygląda. My jesteśmy 1 kg na plusie, więc sie nie martwię. A Te nie je jakoś nie wiadomo ile, wręcz w porównaniu do innych dzieci to malo

To chyba ja jestem najgorszą głodzacą matką bo mój w nocy tylko cycuś ...Pierwszy posiłek je po drzemce koło 13stej - pół słoiczka gerbera - więcej nie chce ,,,potem owoc , ze dwie chrupki , kaszek zero , na kolację cycek i dojada te pozostałe pół sloiczka tyle ....

To chyba ja jestem najgorszą głodzacą matką bo mój w nocy tylko cycuś ...Pierwszy posiłek je po drzemce koło 13stej - pół słoiczka gerbera - więcej nie chce ,,,potem owoc , ze dwie chrupki , kaszek zero , na kolację cycek i dojada te pozostałe pół sloiczka tyle ....
Witajcie po dosc dlugiej przerwie. Jak ktoras pamieta jestem z kwietniowek 2018. Synek dosc dlugo zwlekal z przyjsciem na swiat wiec dolaczylam tez do majowek. Mam synka z 30 kwietnia.

reklama
Każde dziecko je, ile potrzebuje. Dzieci, poza skrajnymi przypadkami , mają idealnie działający ośrodek głodu i sytości, w przeciwieństwie do dorosłych. Zdrowego dziecka nie zagłodzisz..zaufaj mi, nie słuchaj innych. Z resztą do roku mleko to podstawa.
Mój cyc i cyc a z posiłków do brzucha trafia np. jeden makaron rurka z sosem i objętościowo zeskrobie sobie łyżeczkę jabłka czy banana, albo gryz piersi z kurczaka i tyle.
Starsza do 18mca tylko mm, bo innymi wymiotowała, a dobowo jadła max 400ml mleka i nigdy nawet anemii nie miała, a BMI zawsze w normie.
Dzieci w tym wieku okresowo nawet całkiem odrzucają inne pokarmy, a w wieku 2lat potrafią żyć tylko na bułce z masłem.
Jak się dobrze rozwija, ma energię i humor to jest ok

Do góry