reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Też ciągle wypatruję Jetki :( Tam nie ma internetu, tego się chwytam.

@kjsko może zrób posiew moczu na własną rękę? Wykaże obecność bakterii i ewentualną konieczność antybiotykoterapii.

No więc córka dzisiaj rano zaczeła wymiotować, pojechaliśmy prywatnie do takiego zaufanego pediatry (nie mogl nas wczesniej przyjac bo był chory) i włączył antybiotyk, przed podanie zrobiłam jej posiew moczy, morf,crp. Wyniki wyszly dobrze crp niskie. Antybiotyk już podałam. Przestraszyłam się bardzo i już torbę do szpitala spakowałam. Tez mieliśmy mieć szczepienie i wczoraj na wizycie w rejonie lekarz powiedział ze fizykalnie dziecko jest zdrowe i że można szczepic (!) ale stwierdziłam ze poczekam dla swietego spokoju, i jednak okazalo się że dobrze zrobiłam... jednak trzeba chodzic z takimi maleńkimi dziecmi do pediatry bo lekarz pierwszego kontaktu może pomoc osobom dorosłym a nie takim maluszkom

reklama
Mu szczepimy refundowanymi .Ciężko mi trafić tak żeby całe towarzystwo w domu było zdrowe...... Ale damy radę.

Maciej znowu pół nocy nie spał. Po prostu budzi się wyspany i tyle..... W dzień też tylko 2 drzemki. A ja chodzę jak zombie .....

Mu szczepimy refundowanymi .Ciężko mi trafić tak żeby całe towarzystwo w domu było zdrowe...... Ale damy radę.

Maciej znowu pół nocy nie spał. Po prostu budzi się wyspany i tyle..... W dzień też tylko 2 drzemki. A ja chodzę jak zombie .....
Podziwiam Cię ! Ale to zależy od kobiety, Ja wiem że nie dałabym sobie rady z więcej niż jednym zwłaszcza ze nie mam pomocy, bo rodziców mam daleko. Mąż pracuje cały dzien i muszę sobie radzić sama. Ale co nas nie zabije..![emoji4]

Hej dziewczyny. Oski walczy slicznie z zapaleniem prawie go juz nie ma. To tyle z dobrych informacji. Sa tylko gorsze:\ oski przestal sam jesc. Ma zalozona sonde.bo sie dusil zle ssal i polykal.. Profesor boi sie ze znikł mu mięśnien ktory za to odpowiada:( tak mu sie cyca chce tak placze.. Bo fakt glodu nie czuje ale nie ma co ssac:\ zlosci sie strasznie... Nadal ma tlen i profesor tez sie boi ze cos jest nie tak .. Bo pluca sa ok a on bez tlenu nie da rady byc:( genetyk byl w sumie nic mie powiedzial. Kazał zrobic badanie na rdzeniowy zanik miesni. Bo mowi jezeli ktos ma pomysl niech robi bedzie mniej pozycji do szukania. Oski dostanie dzis lek na porost miesni oby zadzialaly:((. Nadal sam nie sika. Musi miec leki na siuku. . mamy zrobiona izolację DNA wiec na wyniki bedziemy czekac do 2 tygodni... I to chyba tyle..aa i nadal goraczkuje i tez nie wiadomo z czego skoro infekcja zwalczona:(

Oski nie chce sie przytulac placze jak go biore. Widac ze nadal go cos boli. Byl grzeczny w domu mimo ze wstawalam co 3 h go karmic. A teraz? W dzien spi a w nocy daje czadu.. Takze malo co śpie..bo on o 16sie budzi idzie spac o 23 i do 3 .. A od 3 pobudka i krzyk:( i zasypia o 9/10jak juz ja soac nie moge bo o 7schodza sie lekarze Trzymjacie kciuki zeby lek zadzialal na mięśnie..

reklama
Hej
@Jetkaa tak bardzo mi przykro, aż brakuje słów na to co się u was dzieje...pomodlę się za was, trzymam kciuki żeby leki pomogły.

U nas bakterie w moczu pojawiły się jak mała miała 2tygodnie i wróciłyśmy z żółtaczką do szpitala gdyby nie badanie w szpitalu sama nic bym nie stwierdziła bo nie miała żadnych objawów leżałyśmy tydzień i miała antybiotyk dożylnie, do teraz wszystko odpukać jest ok.
My byliśmy tydzień temu na drugim szczepieniu 6w1, rota i pneumo zniosła to super aż mi ulżyło bo ostatnio po pneumo to dała mi popalić.

Mamusie które karmią mm jak zmieniacie mleko z 1 na 2? bo już zapomniałam jak to było przy pierwszym dziecku.

Do góry