reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ale zdiagnozowano coś? Kontroluje jej mocz wczoraj było już lepiej, Twoje dziecko też tak miało?

Tak. Temperatura 38,5 (więc nieco wyższa), leukocyty w moczu. Bez bakterii. Dopiero wyszły w posiewie. 5 dni w szpitalu, dożylnie antybiotyk. Dziwię się, że Was tak puścili do domu, choćby z witaminą c czy furaginum. No ale ja nie jestem lekarzem, może wyniki macie dobre? Crp nie robili?

reklama
@Hope, a leukocyty były podane w jakiś normach ? Bo Bartkowi wyszły ostatnio leukocyty w moczu ale nie było żadnych norm tzn lekarka powiedziała, że są ale widocznie nie w dużych ilościach.. mamy powtórzyć mocz.. pewnie chce sprawdzić czy będą rosnąć tylko u nas żadnych objawów, nie ma gorączki, nie płacze więcej itd

U nas w pierwszym było że zalegają pole widzenia, w drugim były już policzalne, w obydwu wynikach bakterii nie byli, i dzisiaj oddałam trzeci raz, z tym że odradzam stosowanie tych woreczków do zbierania moczu bo wynik nie jest miarodajny. Raczej trzeba czarować z kubeczkiem na mocz i łapać ten środkowa część że strumienia.

To moja nie miała temp ani biegunki, trzech lekarzy ja badalo i mówili że dzieci tak mogą reagować tymi leukocytami w moczu jak się coś dzieje. Zobaczę jaki wynik będzie dzisiaj.

Ostatnia edycja:
U nas w wyniku opis jest taki : leukocyty- obecne i to tyle.. gdy jest cos ponad normę oznaczają na czerwono z literka H a poniżej na niebiesko z L także nie wiem co mam myślec..
Ja juz ostatnio zbierałam do fiolki bo lekarka odradziła woreczki ( u nas nie ma kubeczków na mocz tylko taka wąska fiolka). Mocz badacie jakoś wcześnie rano? Bo mnie ostatnio udało się dopiero pobrać o 10:00

dzisiaj łapałam gdzies o 12, idz do innego labu może skontrolować zeby była ilość napisana bo tak to nie da się powiedzieć czy się zmniejsza ta ilośc czy nie

Lekarze raczej wiedzą co robić... Komuś trzeba zaufać. U nas był początek ZUM, crp ledwie 12 ale młody był marudny, temperatura podskoczyła, więcej kupek. Jadł i sikał normalnie. Normy niestety nie są podane ale nam już w labo powiedzieli, że wyniki nie są ładne.

Łapaliśmy mocz do woreczka, w samym szpitalu też tak pobierano.

reklama
Do góry