reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

@Jetkaa a inhalator macie? I katarek do odkurzacza? Maść majerankowa pod nosek. Nasivin baby nie może brać?

Ta porcja jedzenia taka niewielka jest, raczej na przetrwanie, jak zacznie jeść więcej to i waga może ruszy. Tylko niech jelitka pracują uczciwie.
No malutka porcja:\ ale gdyby zjadl wiecej mial by nawrot biegunki a jej juz nie ma. A tak jak dawali mu na OIOMie tyle ile chcial nie przybrał na wadze przez 2miesiace nic.. I profesor doszedl do wniosku ze tak jest orzed nadmiar wody. Dlatego nie mogę go dopajac, mleczko czy zzupke musze mu zageszczac kleikiem . żeby jak naj mniej wody bylo . i to dziala.. Inhalator tak mamy, sopelek tez ale ten do buzi bie do odkurzacza bo nie wiem jak by zareagował na ten do odkurzacza. A co nasivinu nie mozemy brac mamy tylko jakies specjalne krople. Nawet wit c nie moze.. Jest straszny rygor jeżeli chodzi o podawanie mu czego. Musze wszystko konsultować ze jak by cos sie dzialo wiedzieli by z czego..
Częste inhalacje, ściąganie i te krople musza jakos pomoc..

Dzis jak wstal oczu nie mogl otworzyć taką mial rope w oczkach..:\ a w nosie to wszystko wyschlo i zatkało mu nosek.. Masakra

reklama
@Jetkaa ten odsysacz do odkurzacza jest dużo dużo lepszy, bardzo ładnie, delikatnie ale skutecznie odsysa katar . Naprawdę polecam. Nie kosztuje dużo ale jeśli nie macie pieniędzy na niego to przecież możemy się z dziewczynami zrzucić. A po 500+ poszłaś? Bo teraz Wam się należy na drugie dziecko. No i macierzyński jakiś masz chyba?

To dlatego Oski nie przybiera na wadze, dostaje porcje minimalne ze względu na jelitka, tak myślałam. A to daje duże nadzieje na przyszłość. Jeszcze nadgoni. A inhalacje z soli fizjologicznej też bardzo dobrze robią noskowi, ładnie wtedy schodzi katar z zatok, takiemu maluszkowi nie zakłada się maski tylko trzyma ją przy buzi.

Nie wiem czy buczenie go wystraszy, niekoniecznie, przecież to taki szumiś, tylko większy ;) Sprawdź może?

Ostatnia edycja:
@Jetkaa ten odsysacz do odkurzacza jest dużo dużo lepszy, bardzo ładnie, delikatnie ale skutecznie odsysa katar . Naprawdę polecam. Nie kosztuje dużo ale jeśli nie macie pieniędzy na niego to przecież możemy się z dziewczynami zrzucić. A po 500+ poszłaś? Bo teraz Wam się należy na drugie dziecko. No i macierzyński jakiś masz chyba?

To dlatego Oski nie przybiera na wadze, dostaje porcje minimalne ze względu na jelitka, tak myślałam. A to daje duże nadzieje na przyszłość. Jeszcze nadgoni. A inhalacje z soli fizjologicznej też bardzo dobrze robią noskowi, ładnie wtedy schodzi katar z zatok, takiemu maluszkowi nie zakłada się maski tylko trzyma ją przy buzi.

Nie wiem czy buczenie go wystraszy, niekoniecznie, przecież to taki szumiś, tylko większy ;) Sprawdź może?
Hej:) tak zlozylam w zeszlym tygodniu papiery o 500+i rodzinne.i czekam na decyzję. Macierzyńskie tez mam. No zobaczymy moze sie skusze na odciagacz do odkurzacza. Narazie inhalacje i te krople zdzialaly cuda bo dzis juz o niebo lepiej. Nie ma mokro w nosku już az tak . w nocy lepiej spal. Także dziękuję:) jak cos to kupimy sobie jak poczytam jeszcze opinie:)

Byliśmy dzis na rehabilitacji. I bylam w szoku:) pozytywnym oczywiscie. To nie byl masaż ani nic takiego.. Co zawsze myślałam ze na tym to polega ale sie grubo mylilam. Fizjoterapeuta dotykal oskarkowi dane punkty i np popuszczal dłoń sam. Czy palce ruszal u nog jak cos dotknal .troche śmiesznie to wyglądlo . ale co najważniejsze oskarkowi sie podobalo. Spi 4godzinę od tego:) widac ze gosciu ma pojecie o co chodzi w tym. Narazie zwalczymy przykurcz prawej strony a reszte bedzie sie starać zeby Oski robil się sprawniejszy.. Mocniejszy.. Bo nadal go okresla na 4tygodniowe dziecko

Cześć dziewczyny. Mam pytanko do mam ktore maja starsze dzieci a mianowicie chłopców mam 2 pytania. Dzis zobaczylam ze starszak ma krzywego siusiaka,i taka mala gulke . pod palcami nic nie czuje ale jak lezy to widac cos jak by blizna. Nie wiem jak to opisać. Nie czerwone,nie bolace, slabo wyczuwalne . ale widac naprawde dobrze to. A zwlaszcza jak mlody lezy i jego siusiak. Masakra.

I ten siusiak naprawdę sie skrzywil w lewo.. Nie mial tego nigdy.. Siusia prosto.. Napletek sie zsuwa. Nie caly ale widac ze schodzi.. Czy u waszych dzieci tez takie cos bylo? Oczywiscie zapisze go do lekarza moze jutro badz w poniedzialek

I tak z innej beczki:) oski jest rehabilotowany sposobem vojty:) zadne rozciaganie jakies jak mial w krk. Tylko dotykanie punktow . i oski tak byl zmęczony ze spal mi o 24do 8rano bez pobudki..jak wstalam zobaczylam ze juz widno i ze Przespalismy karmienie odrazu pierwsza mysl ze cos soe stalo . ale na szczęście nic. Tak to podzialalo ze oski byl rozluzniony i spal spokojnie. Ale mnie wystraszył .. Dzis sobie nastawilam budzik bo jejku! Jutro piątek i nic nie musimy zadnych telefonow,żadnych papierow uff. No oprócz kroplowki..

Moj maly wielki czlowieczek ;*
20180920_102052.jpg

Załączniki

• 20180920_102052.jpg
    20180920_102052.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 864
reklama
Do góry