reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@Jetkaa a inhalator macie? I katarek do odkurzacza? Maść majerankowa pod nosek. Nasivin baby nie może brać?

Ta porcja jedzenia taka niewielka jest, raczej na przetrwanie, jak zacznie jeść więcej to i waga może ruszy. Tylko niech jelitka pracują uczciwie.
No malutka porcja:\ ale gdyby zjadl wiecej mial by nawrot biegunki a jej juz nie ma. A tak jak dawali mu na OIOMie tyle ile chcial nie przybrał na wadze przez 2miesiace nic.. I profesor doszedl do wniosku ze tak jest orzed nadmiar wody. Dlatego nie mogę go dopajac, mleczko czy zzupke musze mu zageszczac kleikiem . żeby jak naj mniej wody bylo . i to dziala.. Inhalator tak mamy, sopelek tez ale ten do buzi bie do odkurzacza bo nie wiem jak by zareagował na ten do odkurzacza. A co nasivinu nie mozemy brac mamy tylko jakies specjalne krople. Nawet wit c nie moze.. Jest straszny rygor jeżeli chodzi o podawanie mu czego. Musze wszystko konsultować ze jak by cos sie dzialo wiedzieli by z czego..
Częste inhalacje, ściąganie i te krople musza jakos pomoc..

Dzis jak wstal oczu nie mogl otworzyć taką mial rope w oczkach..:\ a w nosie to wszystko wyschlo i zatkało mu nosek.. Masakra

reklama
@Jetkaa ten odsysacz do odkurzacza jest dużo dużo lepszy, bardzo ładnie, delikatnie ale skutecznie odsysa katar . Naprawdę polecam. Nie kosztuje dużo ale jeśli nie macie pieniędzy na niego to przecież możemy się z dziewczynami zrzucić. A po 500+ poszłaś? Bo teraz Wam się należy na drugie dziecko. No i macierzyński jakiś masz chyba?

To dlatego Oski nie przybiera na wadze, dostaje porcje minimalne ze względu na jelitka, tak myślałam. A to daje duże nadzieje na przyszłość. Jeszcze nadgoni. A inhalacje z soli fizjologicznej też bardzo dobrze robią noskowi, ładnie wtedy schodzi katar z zatok, takiemu maluszkowi nie zakłada się maski tylko trzyma ją przy buzi.

Nie wiem czy buczenie go wystraszy, niekoniecznie, przecież to taki szumiś, tylko większy ;) Sprawdź może?

Ostatnia edycja:
@Jetkaa ten odsysacz do odkurzacza jest dużo dużo lepszy, bardzo ładnie, delikatnie ale skutecznie odsysa katar . Naprawdę polecam. Nie kosztuje dużo ale jeśli nie macie pieniędzy na niego to przecież możemy się z dziewczynami zrzucić. A po 500+ poszłaś? Bo teraz Wam się należy na drugie dziecko. No i macierzyński jakiś masz chyba?

To dlatego Oski nie przybiera na wadze, dostaje porcje minimalne ze względu na jelitka, tak myślałam. A to daje duże nadzieje na przyszłość. Jeszcze nadgoni. A inhalacje z soli fizjologicznej też bardzo dobrze robią noskowi, ładnie wtedy schodzi katar z zatok, takiemu maluszkowi nie zakłada się maski tylko trzyma ją przy buzi.

Nie wiem czy buczenie go wystraszy, niekoniecznie, przecież to taki szumiś, tylko większy ;) Sprawdź może?
Hej:) tak zlozylam w zeszlym tygodniu papiery o 500+i rodzinne.i czekam na decyzję. Macierzyńskie tez mam. No zobaczymy moze sie skusze na odciagacz do odkurzacza. Narazie inhalacje i te krople zdzialaly cuda bo dzis juz o niebo lepiej. Nie ma mokro w nosku już az tak . w nocy lepiej spal. Także dziękuję:) jak cos to kupimy sobie jak poczytam jeszcze opinie:)

Byliśmy dzis na rehabilitacji. I bylam w szoku:) pozytywnym oczywiscie. To nie byl masaż ani nic takiego.. Co zawsze myślałam ze na tym to polega ale sie grubo mylilam. Fizjoterapeuta dotykal oskarkowi dane punkty i np popuszczal dłoń sam. Czy palce ruszal u nog jak cos dotknal .troche śmiesznie to wyglądlo . ale co najważniejsze oskarkowi sie podobalo. Spi 4godzinę od tego:) widac ze gosciu ma pojecie o co chodzi w tym. Narazie zwalczymy przykurcz prawej strony a reszte bedzie sie starać zeby Oski robil się sprawniejszy.. Mocniejszy.. Bo nadal go okresla na 4tygodniowe dziecko

Cześć dziewczyny. Mam pytanko do mam ktore maja starsze dzieci a mianowicie chłopców mam 2 pytania. Dzis zobaczylam ze starszak ma krzywego siusiaka,i taka mala gulke . pod palcami nic nie czuje ale jak lezy to widac cos jak by blizna. Nie wiem jak to opisać. Nie czerwone,nie bolace, slabo wyczuwalne . ale widac naprawde dobrze to. A zwlaszcza jak mlody lezy i jego siusiak. Masakra.

I ten siusiak naprawdę sie skrzywil w lewo.. Nie mial tego nigdy.. Siusia prosto.. Napletek sie zsuwa. Nie caly ale widac ze schodzi.. Czy u waszych dzieci tez takie cos bylo? Oczywiscie zapisze go do lekarza moze jutro badz w poniedzialek

I tak z innej beczki:) oski jest rehabilotowany sposobem vojty:) zadne rozciaganie jakies jak mial w krk. Tylko dotykanie punktow . i oski tak byl zmęczony ze spal mi o 24do 8rano bez pobudki..jak wstalam zobaczylam ze juz widno i ze Przespalismy karmienie odrazu pierwsza mysl ze cos soe stalo . ale na szczęście nic. Tak to podzialalo ze oski byl rozluzniony i spal spokojnie. Ale mnie wystraszył .. Dzis sobie nastawilam budzik bo jejku! Jutro piątek i nic nie musimy zadnych telefonow,żadnych papierow uff. No oprócz kroplowki..

Moj maly wielki czlowieczek ;*
20180920_102052.jpg

Załączniki

• 20180920_102052.jpg
    20180920_102052.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 857
reklama
Do góry