reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Albo przerwana jest. Nie mam pojecia, ale przy podnoszeniu to strasznie płacze. Mam zamiar jechać do ciotki mojej bo umie naciagac dzieci

reklama
@Agunia93, tak jak pisały dziewczyny gorączka zaczyna się od 38. Moja pediatra zawsze nam powtarza( przy naszym starszym synku) że zbijanie lekkiej temperatury nie jest wskazane bo organizm poprostu walczy z przeziębieniem/ chorobą. Powyżej 38 podajemy.
Jeżeli to nie ząbki to może faktycznie trzydniówka.. po trzecim dniu gorączka mija i pojawiają się krosteczki i koniec [emoji6]
Albo : nie jeździliście przy klimatyzacji w samochodzie? My byliśmy niedawno w Szczyrku i na drugi dzień mały dostał gorączki w nocy ale podałam paracetamol i przeszło.. obstawiam właśnie klimatyzacje bo mówiłam mężowi, że wieje za mocno [emoji17]
A co do meningokoków to jest to bardzo bardzo rzadkie i występuje wysoka gorączka z plamkami, które po przyciśnięciu np szklanki nie bledną ( wtedy szybko do szpitala)

U nas jutro pierwsze szczepienie i jestem juz zestresowana..

Dziewczyny pomocy!!!! Od klimatyzacji jestem taka chora ze juz nie wiem co robic... drugi dzien mam goraczke 38 stopni, kaszle i do tego trace głos... a zaczeło się od bolącego gardła :( boje się ze zaraze małą... czym sie leczyc?? co robic????
pojde do lekarza to boje się ze antybiotyk dostane... i jak tu karmic?

@Agunia93, tak jak pisały dziewczyny gorączka zaczyna się od 38. Moja pediatra zawsze nam powtarza( przy naszym starszym synku) że zbijanie lekkiej temperatury nie jest wskazane bo organizm poprostu walczy z przeziębieniem/ chorobą. Powyżej 38 podajemy.
Jeżeli to nie ząbki to może faktycznie trzydniówka.. po trzecim dniu gorączka mija i pojawiają się krosteczki i koniec [emoji6]
Albo : nie jeździliście przy klimatyzacji w samochodzie? My byliśmy niedawno w Szczyrku i na drugi dzień mały dostał gorączki w nocy ale podałam paracetamol i przeszło.. obstawiam właśnie klimatyzacje bo mówiłam mężowi, że wieje za mocno [emoji17]
A co do meningokoków to jest to bardzo bardzo rzadkie i występuje wysoka gorączka z plamkami, które po przyciśnięciu np szklanki nie bledną ( wtedy szybko do szpitala)

U nas jutro pierwsze szczepienie i jestem juz zestresowana..

Basiu gdzie Ty mieszkasz? :)

@basia89 podawałam tylko czopek jak miała 38 lub ponad. Narazie jest coraz lepiej. Ponoć panuje jakąś 3dniowka więc może gdzieś załapała. Od klimy nie, bo rzadko Laura jeździ autem, a jak już jedzie to wole lekko szybę uchylić. @kjsko wydaje mi się, że przy antybiotyku Amotaks można karmić, ale nie jestem pewna.

Dziewczyny pomocy!!!! Od klimatyzacji jestem taka chora ze juz nie wiem co robic... drugi dzien mam goraczke 38 stopni, kaszle i do tego trace głos... a zaczeło się od bolącego gardła :( boje się ze zaraze małą... czym sie leczyc?? co robic????
Karm piersią jak najczęściej to dostanie przeciwciała, co do leczenia lepiej wybierz się do lekarza ale próbuj też domowe sposoby jak w ciąży.

reklama

Moja siostra miała dokładnie to samo!! Do tego ból w boku i plecach.. karmi córkę piersią i bała się, że przez klime dostała zapalenia płuc! Jestem do tej pory na nią zła bo do lekarza nie poszła do tej pory.. twierdzi, że plecy już nie bolą to choroba przechodzi [emoji849][emoji17] ale wyczytałam właśnie, że są antybiotyki dla kobiet karmiących piersią. Ja jestem z Bytomia [emoji6]

Do góry