reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Taaaa, młody ślini się, wkłada ręce do buzi i ssie z zapamiętaniem. Zaczyna zabawki chwytać i pchać do buzi. A czasem sobie pluje dla zabawy.

Siedzenie i raczkowanie to jeszcze trochę. Standardowo koło 6 m-cy ale są dzieci co siadają dopiero na 10, nie ma zasady. A sadzac nie można,musi samo usiąść. Moja starsza najpierw raczkowała potem usiadła.

reklama
Hej kobietki u nas też Laura piąchy do buzi bierze i ciumcia .Czasami kciuka ssie. Nie pamiętam żeby chłopakii tak robili .Trochę się obawiam żeby jej tak nie zostało .Jak jej daję pierś to nie chce a za chwile bierze paluszki do buzi i ssie. Już wolałabym żeby smoczka ssała niż palca.Od smoczka prosciej dziecko oduczyć tak czytalam. Moj Julek wczoraj z kolonii wrócił z takim kaszlem że hej. Robione ma inchalacje mam nadzieję że mu przejdzie i nie będzie trzeba do lekarza iść .

Moj maly tez robi cyrki przy karmieniu. Wszystko go rozprasza. Tak jak mowisz najlepiej je w nocy jak jest cicho i spokojnie. I ciezko mu teraz zasypiac. Placze i krzyczy przez jakis czas a potem nagle zasypia.
Własnie przerobiłam to samo i się zastanawiałam co się dzieje, jakos zasnąć nie mogła pręzyła się i wogołe inne zachowanie. Jeszcze ostatnio cos ciagle wciska lapki do buzi ale to az tak daleko ze czasem ja naciągnie. Smoczka tez czasem tak gryzie, może to juz zęby???

Coś w tym jest co piszecie bo moja mała też w dzień niespokojna przy cycu i też ssie palce i piąstki i strasznie się ślini. Nawet takie bączki puszcza ze śliny. Fajnie reaguje już na grzechotki, natomiast leżenie na brzuszku nie za bardzo jej się podoba ale główkę już sztywno trzyma i próbuje się obracać i też pcha grzechotki do buzi ale nie poradnie bo nie umie ich utrzymać.

U nas też przy cycu niespokojny, hektolitry śliny, rękę pcha do buzi po łokieć aż do wymiotów lub ciumka, że słychać w drugim końcu mieszkania.
U nas widać już dolne jedynki- jeszcze się nie przebiły, ale widać je dobrze

Moja też się tak ślini, palce i łapki cmoka. @Jarzynka79 moja na smoczek a i tak wkłada rączki do buzi więc to nie ma reguły na to. Czytałam kiedyś, że dzieci tak się bawią, że zaczynają dostrzegac że mają rączki, dłonie :)

reklama
U nas też przy cycu niespokojny, hektolitry śliny, rękę pcha do buzi po łokieć aż do wymiotów lub ciumka, że słychać w drugim końcu mieszkania.
U nas widać już dolne jedynki- jeszcze się nie przebiły, ale widać je dobrze
Po pukaj łyżeczką jak będzie odgłos to napewno będą ząbki ale już by to było? Szybko.

Do góry