reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny od jakiegos czasu moja mała wyciąga języczek, ślini się i wklada piąstkę do buzi mimo że jest pojedzeniu i dzisiaj prowalam ją butlą dokarmic ale ewidentnie jesc nie chciala, koleżanka powiedziała mi że to mogą iśc zęby, ale ona 10 sierpnia skonczy 3 miesiące dopiero możliwe to wogóle? to jest moje pierwsze dziecko i kurcze bladego pojecia nie mam co mogą oznaczać pewne zachowania u niemowlaka..

Dziewczyny od jakiegos czasu moja mała wyciąga języczek, ślini się i wklada piąstkę do buzi mimo że jest pojedzeniu i dzisiaj prowalam ją butlą dokarmic ale ewidentnie jesc nie chciala, koleżanka powiedziała mi że to mogą iśc zęby, ale ona 10 sierpnia skonczy 3 miesiące dopiero możliwe to wogóle? to jest moje pierwsze dziecko i kurcze bladego pojecia nie mam co mogą oznaczać pewne zachowania u niemowlaka..
Tego, co wiem, to możliwe, żeby szły zęby w tym wieku. Ale bardziej prawdopodobne jest to, że to jest kolejny etap rozwoju dziecka. Uczy się koordynacji ruchowej, trafiania, łapania ręką celu [emoji6] aczkolwiek też mam dopiero pierwsze dziecko, więc może niech bardziej doświadczone mamy potwierdzą

Mój tak ma i wszyscy każą do cyca. A ten jadl 5min wcześniej. Zęby mogą być, co nie znaczy że zaraz wyjdą.

Dokładnie mój to samo robi to taki etap rozwojowy.Jak większość też się chłopakami pochwale

Załączniki

• IMG_20180628_162507.jpg
    IMG_20180628_162507.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 161
U nas identycznie a Nina kończy 2 miesiące 1 sierpnia. Lekarka mówiła że to najzwyklejszy kolejny etap rozwoju. Dziecko zorientowało się że ma rączki i coś można z nimi robić. Towarzyszy temu nadmierne ślinienie. Kolejny etap to chwytanie przedmiotów :):)

Moja Mała kończy 8 tygodni w piątek a jeszcze nigdy nie uśmiechnęła się do nas świadomie :( M mówi że nie że nie umie tylko nie widzi powodu..

reklama
Dziecko reaguje uśmiechem na uśmiech. Maciej uśmiecha się do zabawek które mają uśmiechnięte buźki. Podobno jak się pokaże obrazek uśmiechniętej twarzy to maluch też się uśmiechnie.

Piastki w buzi to taki etap rozwoju. Mój też trzyma ręce w buzi, ssie, ślini się, sprawdza ile może do buzi wlozyc. Poznaje świat po prostu.

Do góry