reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Anusia przejście robisz mieszając mleczka i obserwując co się dzieje z dzidziusiem np jak dawałaś dwie miarki bebilonu to dajesz 1,5 i nowego mleczka 0,5 nikt ci nie powie które lepsze bo każdy dzidziuś inny i mój synek był na nan a córeczka gardzi i jedynie Bebilon w kryzysowej sytuacji mogę podać [emoji854] więc "musisz" zastosować metodę prób i błędów ... Ja szłam cenowo bo niestety te mm mają zawrotną cenę [emoji19] a z ulewaniem doświadczenia nie mam ale u koleżanek z forum skończyło się samo jak dzieci z tego powyrastały ale najlepiej konsultować z lekarzem

reklama
U nas wogole sadna niedziela...Bartek placze i marudzi standardowo, ale dolaczyla do niego Zuza, ktora ma kadzel katar i jeszcze oczko lazawi i zapuchlo bo chyba zatarla....padam, zapowiada sie wyjatkowo ciezka noc...

A jakie mleko podajesz swojej Malutkiej? My jestesmy na Bebilonie tym niebieskim, ale myslimy moze o.zmianie na Humane lub Hipp ale po pierwsze nie wiemy co wybrac a po drugie jak zrobic to przejście...a ja glupia myslalam ze przy drugim bedzie łatwiej[emoji17] [emoji28]
Ja byłam na niebieskim bebilonie, ale położna mówiła żeby zmienić na nan optipro plus.

Hej dziewczyny.

Powiedzcie mi czy tylko mój organizm jest tak walnięty, czy nie jestem jedyna... dostałam okres [emoji15] 5 tygodni po porodzie.... [emoji848][emoji50]

Myślałam, że jak karmie piersią i połóg jeszcze trwa to mam czas na powrót miesiączki, a tutaj dzisiaj psikus.
Zastanawiam się czy nie pomyliłam jeszcze tego z odchodami poporodowym, ale na 98% jestem pewna, że nie. Na ile to jest normalne to ja nie wiem... słyszałyście o podobnych przypadkach?

Hej dziewczyny.

Powiedzcie mi czy tylko mój organizm jest tak walnięty, czy nie jestem jedyna... dostałam okres [emoji15] 5 tygodni po porodzie.... [emoji848][emoji50]

Myślałam, że jak karmie piersią i połóg jeszcze trwa to mam czas na powrót miesiączki, a tutaj dzisiaj psikus.
Zastanawiam się czy nie pomyliłam jeszcze tego z odchodami poporodowym, ale na 98% jestem pewna, że nie. Na ile to jest normalne to ja nie wiem... słyszałyście o podobnych przypadkach?
Ciężko mi stwierdzić. Dziś skończylysmy 7tydzień i jeszcze nie dostałam okresu. Karmię tylko piersią. Może zależy to od organizmu. Czytałam, że połóg i karmienie piersią nie gwarantują zabezpieczenia przed zajściem w tym czasie w ciążę. Ważne tu też niby jest, czy karmi się regularnie, tak, że prolaktyna jest cały czas na jednym poziomie...

A mój wróbelek je tyle co kot napłakał ... Przybiera książkowo ale je 10minut i koniec a piersi aż bolą i wszystko mokre ... Oby nie skończyło się brakiem mleczka jak ona tak mało ciągnie :( w nocy przespała 7h i się nie obudziła ... Sama do niej poszłam bo aż mnie strach oblał.
Może mocniej ciągnie albo mleczko jest bardziej tłuste. U mnie to samo w drugiej połowie 2 miesiąca. Teraz tylko dobrze je przed snem.dzis 1 pobudka w nocy:( i tylko 1 pierś trochę possana, druga ekspkoduje i też się martwię że nie będzie już mleka.ake może jakoś się to samo ustali by w nocy było mniej produkcji niż w dzień..

Dzień dobry.

MB mi okres po pierwszej ciąży wrócił po 7 miesiącach a po drugiej po 3.....
Chyba możliwy powrót miesiączki tak szybko. Może skonsultuj to ze swoim lekarzem.

Swoją drogą brak miesiączki nie oznacza braku płodności.

reklama
Hej
@aNusia90 moja też dużo ulewała ale ten sam problem był ze starszą córką i z czasem przeszło, ta dostaje nan i wszystko jest ok z brzuszkiem kupami itp tylko to ulewanie ale niechcialam kombinować z mlekiem bo się obawialam że na co innego źle wpłynie ale zauważyłam ze z każdym dniem jest lepiej coraz mniej ulewa. Jeśli cię martwi ulewanie u synka to możesz kombinować ze zmianą mleka albo zagęszczeniem mleka. A karmieniem mm się nie martw ja też moją tak dokarmiam najważniejsze żeby dzidzia była najedzona.

@MB91 ja krwawiłam 3 tyg a 21.06 też dostałam krwawienia i bylam pewna że okres ( dwa dni krwawilam) a 28.06 bylam u Gina który stwierdził że okresu jeszcze by nie obstawiał i że na usg widzi ze jeszcze krwawienie się pojawi i faktycznie na drugi dzień było. Może wybierz się do lekarza jeśli cię to martwi. Mi przy pierwszej córce po ok 2mies wrócił okres.

Do góry