reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Anusia przejście robisz mieszając mleczka i obserwując co się dzieje z dzidziusiem np jak dawałaś dwie miarki bebilonu to dajesz 1,5 i nowego mleczka 0,5 nikt ci nie powie które lepsze bo każdy dzidziuś inny i mój synek był na nan a córeczka gardzi i jedynie Bebilon w kryzysowej sytuacji mogę podać [emoji854] więc "musisz" zastosować metodę prób i błędów ... Ja szłam cenowo bo niestety te mm mają zawrotną cenę [emoji19] a z ulewaniem doświadczenia nie mam ale u koleżanek z forum skończyło się samo jak dzieci z tego powyrastały ale najlepiej konsultować z lekarzem

reklama
U nas wogole sadna niedziela...Bartek placze i marudzi standardowo, ale dolaczyla do niego Zuza, ktora ma kadzel katar i jeszcze oczko lazawi i zapuchlo bo chyba zatarla....padam, zapowiada sie wyjatkowo ciezka noc...

A jakie mleko podajesz swojej Malutkiej? My jestesmy na Bebilonie tym niebieskim, ale myslimy moze o.zmianie na Humane lub Hipp ale po pierwsze nie wiemy co wybrac a po drugie jak zrobic to przejście...a ja glupia myslalam ze przy drugim bedzie łatwiej[emoji17] [emoji28]
Ja byłam na niebieskim bebilonie, ale położna mówiła żeby zmienić na nan optipro plus.

Hej dziewczyny.

Powiedzcie mi czy tylko mój organizm jest tak walnięty, czy nie jestem jedyna... dostałam okres [emoji15] 5 tygodni po porodzie.... [emoji848][emoji50]

Myślałam, że jak karmie piersią i połóg jeszcze trwa to mam czas na powrót miesiączki, a tutaj dzisiaj psikus.
Zastanawiam się czy nie pomyliłam jeszcze tego z odchodami poporodowym, ale na 98% jestem pewna, że nie. Na ile to jest normalne to ja nie wiem... słyszałyście o podobnych przypadkach?

Hej dziewczyny.

Powiedzcie mi czy tylko mój organizm jest tak walnięty, czy nie jestem jedyna... dostałam okres [emoji15] 5 tygodni po porodzie.... [emoji848][emoji50]

Myślałam, że jak karmie piersią i połóg jeszcze trwa to mam czas na powrót miesiączki, a tutaj dzisiaj psikus.
Zastanawiam się czy nie pomyliłam jeszcze tego z odchodami poporodowym, ale na 98% jestem pewna, że nie. Na ile to jest normalne to ja nie wiem... słyszałyście o podobnych przypadkach?
Ciężko mi stwierdzić. Dziś skończylysmy 7tydzień i jeszcze nie dostałam okresu. Karmię tylko piersią. Może zależy to od organizmu. Czytałam, że połóg i karmienie piersią nie gwarantują zabezpieczenia przed zajściem w tym czasie w ciążę. Ważne tu też niby jest, czy karmi się regularnie, tak, że prolaktyna jest cały czas na jednym poziomie...

A mój wróbelek je tyle co kot napłakał ... Przybiera książkowo ale je 10minut i koniec a piersi aż bolą i wszystko mokre ... Oby nie skończyło się brakiem mleczka jak ona tak mało ciągnie :( w nocy przespała 7h i się nie obudziła ... Sama do niej poszłam bo aż mnie strach oblał.
Może mocniej ciągnie albo mleczko jest bardziej tłuste. U mnie to samo w drugiej połowie 2 miesiąca. Teraz tylko dobrze je przed snem.dzis 1 pobudka w nocy:( i tylko 1 pierś trochę possana, druga ekspkoduje i też się martwię że nie będzie już mleka.ake może jakoś się to samo ustali by w nocy było mniej produkcji niż w dzień..

Dzień dobry.

MB mi okres po pierwszej ciąży wrócił po 7 miesiącach a po drugiej po 3.....
Chyba możliwy powrót miesiączki tak szybko. Może skonsultuj to ze swoim lekarzem.

Swoją drogą brak miesiączki nie oznacza braku płodności.

reklama
Hej
@aNusia90 moja też dużo ulewała ale ten sam problem był ze starszą córką i z czasem przeszło, ta dostaje nan i wszystko jest ok z brzuszkiem kupami itp tylko to ulewanie ale niechcialam kombinować z mlekiem bo się obawialam że na co innego źle wpłynie ale zauważyłam ze z każdym dniem jest lepiej coraz mniej ulewa. Jeśli cię martwi ulewanie u synka to możesz kombinować ze zmianą mleka albo zagęszczeniem mleka. A karmieniem mm się nie martw ja też moją tak dokarmiam najważniejsze żeby dzidzia była najedzona.

@MB91 ja krwawiłam 3 tyg a 21.06 też dostałam krwawienia i bylam pewna że okres ( dwa dni krwawilam) a 28.06 bylam u Gina który stwierdził że okresu jeszcze by nie obstawiał i że na usg widzi ze jeszcze krwawienie się pojawi i faktycznie na drugi dzień było. Może wybierz się do lekarza jeśli cię to martwi. Mi przy pierwszej córce po ok 2mies wrócił okres.

Do góry