reklama
U nas też zakupy przeważnie robi D. Czasami jest tak, że małą nakarmię i sama szybko wyskoczę a D. wtedy zostaje z Zuzą, ale to nie zdarza się często [emoji12]
Dziewczyny które podawały Dolicol - czy u Was pojawił się problem z robieniem kupek po nim? Mam wrażenie, że odkąd wdrożyłam te kropelki to jest znacznie gorzej. Kolka nie ustępuje - wczoraj od 19 do 21 walka, a dzisiaj od rana mi się darła bo próbowała a nic nie poszło. Teraz udało mi się ją jakoś uśpić na chwilkę.
Nie wiem już co robić powiem Wam szczerze.
stosowalam, nic nie pomogło, ale problemu z kupkami nie zauwazylam, moze dlatego ze dwa dni tylko podawałam. Jak będziesz widziałam że się bardzo męczy podaj jej połówkę czopka glicerynowego
Brzuszkowa
Fanka BB :)
Ja za każdym razem podaję 15 kropli. Ppmimo, że je co 3-4 godz. I brak większych problemów z kolkami. Raz spróbowałam dac mniej 13 o miała kolki. Chciałam już powoli wycofywać, bo poszło już 5 butelek, ale widocznie jeszcze jest za mała, bo ma 5,5tyg.Mamy karmiące piersią, ile razy dziennie dajecie Saab simplex i ile kropli?mały często je, nawet co 2-3 godziny. Mam tak często dawać mu 15 kropli jak na ulotce?
U starszej też tak robilam - podawałam 15 kropli - i nic się nie działo.
marida
Ja podawalam po 15 kropli 3 razy dziennieMamy karmiące piersią, ile razy dziennie dajecie Saab simplex i ile kropli?mały często je, nawet co 2-3 godziny. Mam tak często dawać mu 15 kropli jak na ulotce?
MB91
Udało mi się dzisiaj dostać do pediatry na poradnie dzieci zdrowych [emoji846]
Idziemy we wtorek na usg brzuszka plus dodatkowo mamy morfologię krwi zleconą, by sprawdzić tą nietolerancję laktozy.
Kazała odstawić S-sx zostawić Delicol, i ogólnie włączyła dwa lekarstwa dodatkowo: Debridol i Dicoflor.
@tysia123 ja podaje (podawałam) do 8 karmień po 5 kropelek.
Idziemy we wtorek na usg brzuszka plus dodatkowo mamy morfologię krwi zleconą, by sprawdzić tą nietolerancję laktozy.
Kazała odstawić S-sx zostawić Delicol, i ogólnie włączyła dwa lekarstwa dodatkowo: Debridol i Dicoflor.
@tysia123 ja podaje (podawałam) do 8 karmień po 5 kropelek.
A
Agunia93
Gość
Czy któraś podaje vigantol Wit d3, jeśli tak to ile dajecie kropli?
caltha
1Czy któraś podaje vigantol Wit d3, jeśli tak to ile dajecie kropli?
zaczarowanaKicia
Oj biedna co za ignorant z Twojego MHej, wczoraj mieliśmy mieć szczepienie ale okazało się, że jest jeszcze za wcześnie, bo 6 tygodnie liczy się od ostatniego szczepienia. Szkoda że położna mi o tym nie powiedziała. No ale trudno, pojedziemy we wtorek. Siedzimy sobie teraz z malutkim na balkonie, chyba niedługo zacznie padać. Ciągle próbuje poskładać papiery na becikowe i 500+ i ciągle czegoś brakuje. Dziś byłam w mopsie z bajdzieja, że becikowe będę miała z głowy a tu oni chcą jeszcze pity 11 no żesz kur...
U mnie z maluchem jako takich problemów nie ma, choc wydaje mi się, że bardzo dużo je ale jak na jego jedzenie to w miesiąc przybrać 1 kg czyli wcale nie aż tak dużo jak się tego spodziewałam. Niestety ja nie mam pomocy od męża. Od kiedy wróciliśmy do siebie pozarlismy się bardzo i polazl gdzieś, od tamtej pory się nie pokazuje i póki co dzieckiem się nie zainteresował.
reklama
Jetkaa
Cześć dziewczyny.
Dzisiaj z moim D otrzymaliśmy jak by strzala w twarz od lekarzy, człowiek gdzies w glowie uklada sobie scenariusz jak to bedzie kiedy wyjdziemy.. Kazda wiadomość od lekarzy człowiek obraca w wiadomosc pozytywna.. Gdzies szuka niedopatrzen i nie wierzy lekarza gdy mówią zle wiadomości tylko zapamiętuje te dobre. Ta niepewność nas dobijala ale podejrzenia lekarza o chorobę naszego syna jest gorsza niz ta niepewnośc! Lekarze podejrzewaja wade genetyczna która ma objawy u naszego synka ta biedunka byc moze jest objawem wady genetycznej i kilka innych rzeczy ta wada genetyczna ma bardzo zle rokowania zdecydowaliśmy sie go ochrzcic w poniedzialek w szpitalu malutki nasz skarb będzie dzieckiem Bozym. Mam nadzieje ze Bog nam jeszcze wiecej pomoże.. W poniedzialek syn ma tez wizytw u genetyka.. O wypisie nie ma mowy poki co syn waży nadal 2500g.. Dzis mial zly dzien mial wysokie tętno a niskie ciśnienie. Potrzebowal tlenu boli tal strasznie jak oskarek robi krok w tyl( boje sie czy cos w glowce się nie dzieje no bo dziwne ze mial problem z oddychaniem.. Boje sie ze lekarze postawia diagnoze, te zla diagnoze nie wygodna diagnoze boje sie ze teraz nie będziemy walczyc o zdrowe zycie oskarka tylko wogole o zycie.. boje sie ze on odejdzie.. Ze go zabraknie.. Ze on naprawde jest chory.. Jutro odlacza mu jedzenie i znowu dadza kroplowki.. Bo nadal ma biegunke po samym mleku z aminokwasami..jezeli po kroplowce nie bedzie biegunki to bedzie oznaczalo ze ma wrodzona biegunke a jezeli po kroplowkach bedzie biegunka to bedzie to objaw wady(
Staralam sie byc silna .. Poworot do domu trwal w ciszy, splywajacych lzach moich i mojego, tyle mysli, pocieszenia mojego(1raz widzialam jak placze) szukania co to moze byc za wada, ale teraz mam dosc jestem w łazience i musze sie wyplakac bo moj nie widzi.. Chcialam byc silna ale ile mozna?!! Ile mozna ??? Mam dosc?! Dlaczego my?? Dosc sie w zyciu ucierpialam i nadal cierpię.. Jak to mozliwe ze z ciaza bylo ok a teraz syn miesiac lezy tam nie wiedząc czy bedzie dobrze...
Dzisiaj z moim D otrzymaliśmy jak by strzala w twarz od lekarzy, człowiek gdzies w glowie uklada sobie scenariusz jak to bedzie kiedy wyjdziemy.. Kazda wiadomość od lekarzy człowiek obraca w wiadomosc pozytywna.. Gdzies szuka niedopatrzen i nie wierzy lekarza gdy mówią zle wiadomości tylko zapamiętuje te dobre. Ta niepewność nas dobijala ale podejrzenia lekarza o chorobę naszego syna jest gorsza niz ta niepewnośc! Lekarze podejrzewaja wade genetyczna która ma objawy u naszego synka ta biedunka byc moze jest objawem wady genetycznej i kilka innych rzeczy ta wada genetyczna ma bardzo zle rokowania zdecydowaliśmy sie go ochrzcic w poniedzialek w szpitalu malutki nasz skarb będzie dzieckiem Bozym. Mam nadzieje ze Bog nam jeszcze wiecej pomoże.. W poniedzialek syn ma tez wizytw u genetyka.. O wypisie nie ma mowy poki co syn waży nadal 2500g.. Dzis mial zly dzien mial wysokie tętno a niskie ciśnienie. Potrzebowal tlenu boli tal strasznie jak oskarek robi krok w tyl( boje sie czy cos w glowce się nie dzieje no bo dziwne ze mial problem z oddychaniem.. Boje sie ze lekarze postawia diagnoze, te zla diagnoze nie wygodna diagnoze boje sie ze teraz nie będziemy walczyc o zdrowe zycie oskarka tylko wogole o zycie.. boje sie ze on odejdzie.. Ze go zabraknie.. Ze on naprawde jest chory.. Jutro odlacza mu jedzenie i znowu dadza kroplowki.. Bo nadal ma biegunke po samym mleku z aminokwasami..jezeli po kroplowce nie bedzie biegunki to bedzie oznaczalo ze ma wrodzona biegunke a jezeli po kroplowkach bedzie biegunka to bedzie to objaw wady(
Staralam sie byc silna .. Poworot do domu trwal w ciszy, splywajacych lzach moich i mojego, tyle mysli, pocieszenia mojego(1raz widzialam jak placze) szukania co to moze byc za wada, ale teraz mam dosc jestem w łazience i musze sie wyplakac bo moj nie widzi.. Chcialam byc silna ale ile mozna?!! Ile mozna ??? Mam dosc?! Dlaczego my?? Dosc sie w zyciu ucierpialam i nadal cierpię.. Jak to mozliwe ze z ciaza bylo ok a teraz syn miesiac lezy tam nie wiedząc czy bedzie dobrze...