reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

No wlasnie mi tez to samo powiedzieli, ze to nie grozne ale obserwowac trzeba. Tylko za jakis czas bedzie mial juz z kontrastem bo bali sie mu dac ostatnio.. A u was to mleczko zadzialalo odrazu? Tez mieliście az taki problem z kupkami?

Współczuję Ci ze juz tyle przeszłas z corka ale poniekąd naprawde duzo wiesz i fajne jest to ze pomagasz innym np mi w tym wszystkim i duzo tłumaczysz.i dzielisz sie tym co przeszlyscie .
Nie ma sprawy. Byłam w podobnej sytuacji i już to znam 4lata, więc chętnie się podzielę wiedzą, zwłaszcza, że o hipotrofii w Polsce mało lekarzy ma pojęcie, a to problem jeśli akurat jak u mnie dziecko źle rośnie. A na starcie to duży stres, zwłaszcza jak wychodzą inne rzeczy.
Co do mleka, u nas były brzydkie kupy, ale nie biegunki, za to było chlustanie- każdy posiłek ulewała pod ciśnieniem dużym i buzią i nosem. I u nas to mleko bez bmk, same aminokwasy pomogło od razu- następnego dnia nic nie ulewała :)
Spytaj lekarzy czy robili badania metaboliczne, to się chyba gcms nazywa

reklama
Witam :) my dzisiaj na nogach od 6 :) milego dnia :)
20180621_084632.jpg

Załączniki

• 20180621_084632.jpg
    20180621_084632.jpg
    67,3 KB · Wyświetleń: 650
Hej dziewczyny czy ten esputicon mozna podawać z boigaia? Laura dała mi tak wczoraj popalić od 18 do 24 płacz z przerwami na chwilowe zamknięcia oczu, darła się. Ja już nie wiem jak jej pomoc z tym brzuszkiem. O tyle dobrze że cala noc przespala z 2 pobudkami na karmienie. Wieszałam firanki i jadłam kolacje po północy[emoji58] głowa od rana już mi pęka, może na tą pogode, bo jutro ponoć ma być o 13 stopni mniej niż dziś.
Oby tylko przeszło po tych 3 miesiącach, jeszcze tylko 2[emoji15][emoji33][emoji33]

Ja juz nie wiem co robic[emoji26] mlody ulewa, po prawie kazdym jedzeniu płacz i kopanie nozkami. Baczki puszcza bez problemu i spinania. Nie wiem co jest. Juz nie mam sily...

Dziewczyny, którym nic nie działa na małe brzuchy, bąki, kupy a sumiennie dają witaminę D. To może być od rodzaju oleju, w którym jest zawieszona lub za dużej jego ilości. Czasem pomaga zniana na inną witaminę. Tak żeby ilość oleju była minimalna lub by był inny niż ten, co teraz.
Polecam Wam vigantol, bo to Wit D lek a nie suplement, więc dobrze przebadana, daje się jej tylko kroplówkę , więc dużo mniej niż tej w kapsułkach lub pompce i w składzie tylko olej i D, bez ekstra dodatków.
Stosuję u starszej córki, ale vigantol jest na receptę, bo jest silniejszy niż te bez recepty...

Ja juz nie wiem co robic[emoji26] mlody ulewa, po prawie kazdym jedzeniu płacz i kopanie nozkami. Baczki puszcza bez problemu i spinania. Nie wiem co jest. Juz nie mam sily...
Córce siostry też się często i dużo ulewalo. Karmiła mm i pediatra zwrócił uwagę, że to od mleka. 2-3 razy zmienił mleko i ulewanie się skończyło. Karmisz piersią, czy mm?

Cześć dziewczyny, tak was podczytuje i w ogóle nie zazdroszczę. Nasza Karolinka w poniedzialek skończyła 5 tygodni. Zeszło nam już 5 butelek sab simplexu, przybralysmy ponad 1kg. Rosniemy, dłużej śpimy w nocy. Ostatnie karmienie po 23.00, potem około 3.20 i potem rano ok 6.00. Więc nie ma tragedii. Ciągle dużo śpi, ale też już się rozgląda, podnosi i obraca główką. Naprawdę nie mogę narzekać. W porównaniu do starszej, to jakbym nie miała dziecko. Wielkim wsparciem jest dla mnie też mój mąż, ktory w nocy karmi małą, a ja sobie ściągam pokarm.
Zabrakło nam już kropelek i pojechaliśmy wczoraj do Czech dokupić nowe. Na szczęście były.
Mamusie kp, nie wiem jak wy, ale ja zwracam uwagę na to co jem. Podjadam sobie pierniczki, wafelki, czy lods, ale unikam ciezkostrawnych potraw, czy grochu, kukurudzy, ogórka, ketchup, owoców pestkowych, czy orzechów. Sprawdźcie, co jecie, bo może coś nie podchodzić malenstwu i dlatego się męczy z brzuszkiem, kupkami i nawet kropelki nie pomagają. Oczywiście każde dziecko jest inne i może akurat przyczyną jest nierozwiniety system trawienny dziecka.
Mam nadzieję, że u mnie się nic nie pogrszy. Życzę wam dużo wytrwałości.
U nas zaś od dwóch tygodni problemy z potowkami na twarzy. Mała chętnie śpi na brzuszku, dlatego caly czas się to odnawia... Przemywam kilka razy dziennie krochmalem, kapie w krochmalu i d...a. Macie jeszcze jakieś sposoby na potówki???
Jeszcze troszeczka i najgorsze 3 miesiące będą za nami.

reklama
Do góry