Blondynka1988
Fanka BB :)
U nas Delicol nic nie dał
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak wygląda kryzys laktacyjny. Poczytaj. U nas dziś to samo. Powinno przejsc po 1-2dniach. Dziecko "zamawia" sobie więcej mleka.No ja oszaleje.od 6 rano nie zjadł prawi3 nic.przystawialam do cycka chyba z 30 x i nawet jak byk spokojny zanim dawałem cyca histeria. nie wiem co się dzieje nigdy tak nie było. Zdarzało mu się że nie chciał jeść Ale nie żeby to był prawie cały dzień. Laktator nic mi prawie nie odciąga a on jak zaczyna ssać To potem mi leci i kapie także mleko na pewno mam. Non Stop za całą piąstkę lub smoczka. Czytam na internecie jak sobie z tym poradzić i niektóre osoby piszą że smoczek zaburza cykl ssania piersi Może to jest to sama nie wiem. Nie może się uspokoić bo jest głodny nie może zasnąć cały czas płacze nie wiem co się dzieje. Jak mu dam modyfikowane to na tym się skończy i już nie będę mogła karmić bo butle uwielbia.
Też miał takie szorstkie krostki na czole potem zeszły na policzka i teraz już prawie nigdzie ich nie ma.
Spróbuje mój to się śmieje, że Mała już tyle leków ma, i ze codzienie zostawia koło stówki w aptece. No ale trzeba próbować.[emoji12] Mi właśnie położna mówiła, że jakby kolki dostała to odstawić na 3 dni i dac z powrotem, ale o zmianie na inną Wit D3 nie mówiła nicDziewczyny, którym nic nie działa na małe brzuchy, bąki, kupy a sumiennie dają witaminę D. To może być od rodzaju oleju, w którym jest zawieszona lub za dużej jego ilości. Czasem pomaga zniana na inną witaminę. Tak żeby ilość oleju była minimalna lub by był inny niż ten, co teraz.
Polecam Wam vigantol, bo to Wit D lek a nie suplement, więc dobrze przebadana, daje się jej tylko kroplówkę , więc dużo mniej niż tej w kapsułkach lub pompce i w składzie tylko olej i D, bez ekstra dodatków.
Tylko kryzys laktacyjny to chyba brak pokarmu a nie niechęć do niego i zabrzmiałe piersi...one prędzej zmniejsza produkcję mleczka jak nie je lub skubnie trochę z 1 fazy dziś też nie jest łatwo, slabo je, ale za to śpi dużo bo zmęczony chyba wczorajszym koszmarem. Ech..Tak wygląda kryzys laktacyjny. Poczytaj. U nas dziś to samo. Powinno przejsc po 1-2dniach. Dziecko "zamawia" sobie więcej mleka.
@MB91 mleko wszystkich ssaków zawiera laktozę, więc nasze też. Położna myli się tylko co do zawartości, bo laktozy jest tyle samo w każdej fazie mleka (chyba ok. 7% jeśli dobrze pamiętam).