reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Witam
Trochę się nie odzywalam ale czasu brak dobrze że nie piszecie tyle co w ciąży to chociaż nadążam troszkę doczytac. U nas malutka też już coraz więcej się rozgląda czasem nawet po 2-3h potrafi nie spać co jest męczące bo trzeba nosić zabawiac itp. Też pojawiają się problemy z brzuszkiem ale raczej nie kolki bo jest placzliwa i rozdrażniona w różnych godzinach nie o stałej porze jak narazie daje espumisan ale myślę czy nie spróbować coś innego. Dobrze ze z kupkami nie ma problemu bo przynajmniej 2 dziennie są. Troszkę pierś jeszcze daję ale głównie daję mm cieszę sie ze całkiem z piersi nie zrezygnowałam bo Oliwka smoczka nie lubi a pierś ją uspokaja. W piątek skończyła 6 tygodni i ją zwazylam i waży już 4.600 (przy porodzie 2.800) więc na mm jak dla mnie to dużo przybiera ale pediatra dziś powiedziała że może być. A tak wogole to byłam dziś u pediatry bo Mała od wczoraj dziwnie chrypie jak płacze i wszystko osluchowo jest dobrze ale na języku ma biały nalot i prawdopodobnie jest też na krtani i stąd chrypka wiadomo język przetre ale krtani się nie da ale dostaliśmy lek i myślę ze jej się poprawi. Trochę sie rozpisalam ale Oliwcia usunęła w hustawce więc chwila dla mnie ale zaraz wstanie bo przed 12 ma jeść więc jak zje to idę spać.

No ja oszaleje.od 6 rano nie zjadł prawi3 nic.przystawialam do cycka chyba z 30 x i nawet jak byk spokojny zanim dawałem cyca histeria. nie wiem co się dzieje nigdy tak nie było. Zdarzało mu się że nie chciał jeść Ale nie żeby to był prawie cały dzień. Laktator nic mi prawie nie odciąga a on jak zaczyna ssać To potem mi leci i kapie także mleko na pewno mam. Non Stop za całą piąstkę lub smoczka. Czytam na internecie jak sobie z tym poradzić i niektóre osoby piszą że smoczek zaburza cykl ssania piersi Może to jest to sama nie wiem. Nie może się uspokoić bo jest głodny nie może zasnąć cały czas płacze nie wiem co się dzieje. Jak mu dam modyfikowane to na tym się skończy i już nie będę mogła karmić bo butle uwielbia.
Też miał takie szorstkie krostki na czole potem zeszły na policzka i teraz już prawie nigdzie ich nie ma.
Tak wygląda kryzys laktacyjny. Poczytaj. U nas dziś to samo. Powinno przejsc po 1-2dniach. Dziecko "zamawia" sobie więcej mleka.
@MB91 mleko wszystkich ssaków zawiera laktozę, więc nasze też. Położna myli się tylko co do zawartości, bo laktozy jest tyle samo w każdej fazie mleka (chyba ok. 7% jeśli dobrze pamiętam).

To musi być jakis kryzys bo Amelka do tej pory ssała wzorowo a wczoraj zmiana o 360 wyginanie puszczanie piersi ryk znowu ssanie i tak wokoło cały dzień i w ogóle mało spała jak na nią raczej drzemała i takim sposobem ugryzła mnie w pierś ze złości i mam pierwsze zapalnie. W nocy gorączka 38,2 teraz spadła a cycek jeszcze boli mimo że przykładam ją cały czas do niego w nocy ładnie ssała tak jak któraś z Was napisała na spiku ok.
Mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej i cycek mi wycyca i będzie ok.
Co do kupek robi często przy tym stęka sobie dość głośno ale wiem że Kornelia lubiła też sobie postękać. Męczy się bardziej nad ranem tak od tej godziny bo pręży się stęka i pruta jak stary dziad a nic w pampersie nie ma dopiero po kilku próbach ale nie płacze tylko drzemię sobie w między czasie także nic z tym nie robię.

Dziewczyny, którym nic nie działa na małe brzuchy, bąki, kupy a sumiennie dają witaminę D. To może być od rodzaju oleju, w którym jest zawieszona lub za dużej jego ilości. Czasem pomaga zniana na inną witaminę. Tak żeby ilość oleju była minimalna lub by był inny niż ten, co teraz.
Polecam Wam vigantol, bo to Wit D lek a nie suplement, więc dobrze przebadana, daje się jej tylko kroplówkę , więc dużo mniej niż tej w kapsułkach lub pompce i w składzie tylko olej i D, bez ekstra dodatków.

Dziewczyny, którym nic nie działa na małe brzuchy, bąki, kupy a sumiennie dają witaminę D. To może być od rodzaju oleju, w którym jest zawieszona lub za dużej jego ilości. Czasem pomaga zniana na inną witaminę. Tak żeby ilość oleju była minimalna lub by był inny niż ten, co teraz.
Polecam Wam vigantol, bo to Wit D lek a nie suplement, więc dobrze przebadana, daje się jej tylko kroplówkę , więc dużo mniej niż tej w kapsułkach lub pompce i w składzie tylko olej i D, bez ekstra dodatków.
Spróbuje:) mój to się śmieje, że Mała już tyle leków ma, i ze codzienie zostawia koło stówki w aptece. No ale trzeba próbować.[emoji12] Mi właśnie położna mówiła, że jakby kolki dostała to odstawić na 3 dni i dac z powrotem, ale o zmianie na inną Wit D3 nie mówiła nic

Tak wygląda kryzys laktacyjny. Poczytaj. U nas dziś to samo. Powinno przejsc po 1-2dniach. Dziecko "zamawia" sobie więcej mleka.
@MB91 mleko wszystkich ssaków zawiera laktozę, więc nasze też. Położna myli się tylko co do zawartości, bo laktozy jest tyle samo w każdej fazie mleka (chyba ok. 7% jeśli dobrze pamiętam).
Tylko kryzys laktacyjny to chyba brak pokarmu a nie niechęć do niego i zabrzmiałe piersi...one prędzej zmniejsza produkcję mleczka jak nie je lub skubnie trochę z 1 fazy:( dziś też nie jest łatwo, slabo je, ale za to śpi dużo bo zmęczony chyba wczorajszym koszmarem. Ech..

hey dziewczyny
Moja przyjaciółka ma do sprzedania prosto z Niemiec nowe zamknięte kropelki na kolki sab simplex poj 30ml cena 45zl
szczegóły przez telefon 886-774-800
Polecam

Spróbowałam innej pozycji karmienia i jest trochę lepiej. Chociaż strasznie trudno mi się dostawia:( wychodzi na to że było mu niewygodnie? Albo jeszcze się nie zorientował że to mój cyc. Czy wy też tak macie że jak jesteście same z dzidzia to jest histerie A jak chcecie ja pokazać rodzinie jaki jest wściekły to cały dzień spi?? To ie do wiary jak tyle razy można być grzecznym przy innych?! Tylko jak my jesteśmy w domu pokazuje rogi.
Te uczulenie na białko...hmmm naprawę to jest tak częsty problem? Nie wydaje Wam się że lekarze z góry takie diagnozy daja?Ja na pierwszej wizycie bez objawów dostałam recepte na mm z alergia pokarmowa ..Tak jakbym miała od razu zaprzestać kp. Albo ta dieta eliminacyjna na wszelki w
Wypadek

reklama
U mnie obie dziewczyny nietolerancję mlrka miały. Aga ma 8 lat a do dziś nie może nieprzetworzonego mleka krowiego pić. Ani nic z wiejskich wyrobów mlecznych typu twaróg domowej roboty. A jako dziecko miała mega wysypkę i rany za uszami i kolki jak zjadłam cokolwiek z mlekiem. Kasia to samo ale ona po roku wyrosła z tego. Wczoraj na próbę wypiłam pół szklanki mleka. Młody cały dzień z brzuchem się męczył plus wysypało mu buzię, szyję i trochę brzuch także tego........

Do góry