reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Hej, ja jeszcze w dwupaku. Termin na jutro, jestem od wczoraj w szpitalu, morgologia, mocz, usg, ktg, ciagle badanie cisnienia i tetna dziecka. Moj odwieczny problem z gestoscia krwi sie nasila i nie wiadomo czy nie beda musieli mi cesarki zrobic. Juz sie nie moge doczekac az moj maluszek sie urodzi. Obok sale z noworodkami, placza jak male ptaszki[emoji5]
Już w szpitalu, przed terminem? Ja dopiero w piątek do szpitala, tydzień po terminie :(

reklama
@sredec1982 Przyczyny alergii jest więcej. Obok pokarmowej masz na roztocza kurzu, kwiaty, pierze z łóżka, zwierzęta w domu.
A twój Grzegorz nie wziął sobie opieki na ciebie po cc. Przysługuje się 2 tygodnie plus jeszcze normalnie tacierzynski przesd ukończeniem przez dziecko jednego roku... Pomoc by ci się serio przydała, bo można do głowy dostać...
Na szczęście mój mąż sobie wziął, bo po pierwszej cc nie wziął, a ja już jakby depresji dostawalam, bo w dzień prawie nic nie spała, wieczorami kolki, płacz... Więc wyobrażam sobie co przezywasz... Głowa fo góry. Jakoś to będzie. Na twoim miejscu bym znalazła sobie chyba innego pediatry, albo poszła ze zmianami skory fo dermatologa. Może by ci poradzili co to jest... Spróbuj może też kąpać malego w samej ciepłej wodzie z mąką ziemniaczaną. Na pewno nie zaszkodzisz ;)
Witam
mój mały ma 3 tyg i też takie plamy i krostki ...pediatra powiedziała ,że to alergria na białko. Karmie i musiałam zastosować diete bez białkową ( zero mleka , jogurtów , ryb , wołowiny , cieleciny itp ) do tego maść Elocom. Pomogło po 3 dniach i ma już malutkie i blade plamki

Mojej kuzynki dziecko tez ma takie plamy na buzi i to bylo skaza .. Wykluczyla mleko jogurty itp i jest ok;)
Ja sie juz nie mogę doczekac az malutki bedzie z nami:) wazy juz 2550:)
Tylko u nas jest problem z synem starszym.. Nie rozumie dlaczego oskara nie ma z nami, dlaczego mam płaski brzuch a jego tam nie ma.. Zrobil sie nerwowy placzliwy.. Tak sie nie mogl doczekac brata a tu takie cos.. Rozmawiamy z nin tlumacze mu Ale on nie chce slyszec o oskarze... Musimy mu wiecej uwagi poświęcać wydaje mi sie ze starszy syn obwinil oskara o to ze pare dni mnie nie bylo bo bylam w szpitalu a mnie mu brakowalo... Nie wiem jak mu pomoc... Mowil ze sie cieszy z brata ze go kocha.. Brzuch przytulal.. A teraz? Na slowo oskar zaczyna sie zachowywac jak roczne dziecko ktore chce lizaka a mama mu nie da... Moze mu przejdzie jak malutki bedzie z nami... Oczywiście to nie jest tak ze teraz jest oski i tyle...bo tak nie ma.. Poświęcamy mu czas mowimy jeszcze częściej ze go kochamy i jego brata.. Ale nie chce tez robic z Oskara jakiegos taboo...

Ehhhh, ja się boje jak trójkę ogarnę. Wiadomo że babcie pomogą ale małego muszę ją karmić a dziewczynki będą chciały mieć mnie dla siebie. Mam nadzieję że nie zwariuje.

Młody by non stop wisiał na cycku. Ale chwilę je a potem już jak smoczek traktuje. Jakie macie smoczki bo jakiś kupiłam ale młody nie chce.

Tysia mam to samo ... Dwa razy pociągnie z piersi i usypia, a jak chce odłożyć to płacz i mlaskanie że głodna [emoji36] też kupiłam lovi i nuk ... I dupcia ... Nie chce żadnego

W czym go kąpiesz? Jakiego proszku używasz? Mój starszy ma AZS.. plamy miał podobne.. najpierw twarz a potem całe cialo.. czy dokarmiasz mm?
Karmię piersią Ale chyba muszę zmienić dietę, sprawdzę czy pomoże głównie na brzuszek. Plamki są ropne jak pryszcze. Na razie nic się nie luszczy i nie swędzi chyba.. sama nie wiem co to.. najbardziej pasuje mi trądzik. Ale zobaczymy.

Witam
mój mały ma 3 tyg i też takie plamy i krostki ...pediatra powiedziała ,że to alergria na białko. Karmie i musiałam zastosować diete bez białkową ( zero mleka , jogurtów , ryb , wołowiny , cieleciny itp ) do tego maść Elocom. Pomogło po 3 dniach i ma już malutkie i blade plamki
A te plamki u Was są zakończone wypukla ropa czy tylko czerwone plaskie?

Tak juz w szpitalu, moj gin kazal mi sie polizyc zeby mieli pod kontrola. No i w sumie wyszlo dobrze, bo chociaz wiadomo ze mi krzepliwosc wariuje. Moze u Ciebie wszystko jest idealnie i nie ma zadnych wskazan. Ale na twoim miejscu robilabym co drugi dzien albo codziennie ktg.

reklama
Dzień dobry.

Młody przypomniał sobie że trzeba więcej jeść więc do 4 w nocy na zmianę jadl i robił kupę..... Masakryczna noc za nami. Do tego 3 porody więc cała noc pielęgniarki biegały po korytarzu i koło północy helikopter pogotowia ładujący za oknem. Oby puscili nas do domu.

Do góry