reklama
MB91
Fanka BB :)
Zazdroszczę Wam dziewczyny! Ja mam serdecznie dosyć już - skurcze ustały praktycznie [emoji23] Tylko mnie boli podbrzusze, a teraz leżę, wypiłam soczek i czekam bo młoda mi się nie rusza od rana praktycznie w ogóle [emoji57]
Denerwuje się powiem Wam szczerze...
Też chce już być po !! [emoji5]
@kamilaasami dobrze, że z dzieckiem wszystko Okey [emoji39]
U nas po burzy okropna parowa, maly tez jakis leniwy. My z zuzia zaliczylysmy spacerek i konczymy piec ciastka, po polodniu tylko przelozyc.
Mb91 moze u Cb cos faktycznie bedzie, bo ja z Zuzia moja mialam tak, ze w czwartek nic sie prawie nie ruszala wiec pojechalam na ktg wyszly lekkie skurcze i parcie na szyjke bez rozwarcia a w pon po poludniu urodzilam w 38 tyg. Lekarz mi nawet powiedział wtedy ze przed porodem dzieci czesto sie uspokajają i sa malo ruchliwe.
Mnie dzis moja kuzynka dobila zadzwonila z pytaniem jak sie czuje i tekstem: to chlopak na pewno przenosisz, ja mojego tez przenosilam,,[emoji34]
Mb91 moze u Cb cos faktycznie bedzie, bo ja z Zuzia moja mialam tak, ze w czwartek nic sie prawie nie ruszala wiec pojechalam na ktg wyszly lekkie skurcze i parcie na szyjke bez rozwarcia a w pon po poludniu urodzilam w 38 tyg. Lekarz mi nawet powiedział wtedy ze przed porodem dzieci czesto sie uspokajają i sa malo ruchliwe.
Mnie dzis moja kuzynka dobila zadzwonila z pytaniem jak sie czuje i tekstem: to chlopak na pewno przenosisz, ja mojego tez przenosilam,,[emoji34]
Nan90
Ja tez bym chciala juz byc po przedwczoraj dostarczono nam ostatni mebelek - duzy naroznik I cale mieszkanie jest juz gotowe na przyjecie Coreczki
Ja mam termin na 25 I z jednej strony caly czas kluje mnie szyjka bardzo mocno, Tonia niby juz ma 3500g a z 2 strony jakos podswiadomie czuje ze przenosze I urodze 29 maja. Nie wiem czemu tak [emoji14]
Dzisiaj mam kolejne ktg I wizyte u ginekologa to mam nadzieje ze zauwazy jakies oznaki zblizajacego sie porodu.
Co dziewczyny sadzicie o diecie matki karmiacej? Stosujecie jakies ograniczenia? Wiadomo, ze ma byc zdrowo. Ale np. moja kolezanka mowi ze cytrusy I truskawki odpadaja a ja mam taka ochote na prawdziwe kaszubskie truskawki a poki co sa za 30zl kilo
Ja mam termin na 25 I z jednej strony caly czas kluje mnie szyjka bardzo mocno, Tonia niby juz ma 3500g a z 2 strony jakos podswiadomie czuje ze przenosze I urodze 29 maja. Nie wiem czemu tak [emoji14]
Dzisiaj mam kolejne ktg I wizyte u ginekologa to mam nadzieje ze zauwazy jakies oznaki zblizajacego sie porodu.
Co dziewczyny sadzicie o diecie matki karmiacej? Stosujecie jakies ograniczenia? Wiadomo, ze ma byc zdrowo. Ale np. moja kolezanka mowi ze cytrusy I truskawki odpadaja a ja mam taka ochote na prawdziwe kaszubskie truskawki a poki co sa za 30zl kilo
kamilaasami
Anusia nie chcę cię dobijać ale ja też synka przenosilam [emoji13] Nie ma co się denerwować bo w ciąży nic nigdy nie jest na pewno ... Na marcowkach '16 jestem jedyną kwietniowka hihihi ciekawe czy u nas będzie jakaś czerwcowka [emoji848][emoji12]
MB91
U nas po burzy okropna parowa, maly tez jakis leniwy. My z zuzia zaliczylysmy spacerek i konczymy piec ciastka, po polodniu tylko przelozyc.
Do mnie wiecznie ktoś dzwoni i tylko pytanie „i jak?”... już nawet niegrzecznie odpowiadam „nijak”, bo mnie tylko denerwują. Wkurzające to jest, bo nie odezwę się do mamy do 12 i już telefon z pytaniem czy żyje....
A co do tego parcia na szyjkę jest cały czas, ale skurczy już nie czuje jakoś bardzo. Obudziłam ją lodami i kawą... ale i tak mega leniwa jest - śpioszek mały [emoji5]
kamilaasami
Nan ja słyszałam że dieta matki karmiącej to mit i po porodzie można jesc co się chce bo treść żołądkowa nie przenika do krwi a to z krwi tworzy się mleko dla maluszka. Nigdzie na świecie nie funkcjonuje coś takiego jak dieta matki karmiącej. Ale ... Ja nie lubię się sprzeciwiać tradycjom i na to co jem będę uważać (zwłaszcza że kilka kg bym chciała zrzucić) najrozsądniej wg mnie jeśli masz ochotę na truskawki to zjedz kilka i obserwuj maluszka czy coś mu szkodzi
Brzuszkowa
Przyjdzie i na was czasNie no ja też chcę być po:-(
Brzuszkowa
Nie martw się. Zjedz sobie coś i pewnie maleństwo się poruszy. Może dzidzia ma slabszy dzień...Zazdroszczę Wam dziewczyny! Ja mam serdecznie dosyć już - skurcze ustały praktycznie [emoji23] Tylko mnie boli podbrzusze, a teraz leżę, wypiłam soczek i czekam bo młoda mi się nie rusza od rana praktycznie w ogóle [emoji57]
Nasza kruszyna dziś się bardzo rusza, aż się boję co robić... wczoraj porobilam co mialam zaplanowane, a dziś to już gorzej. Wypralam ręcznie z 5 okien firany ażurowe, umylam juz jedno okno, ale z salonu zostały mi 4, chcialam umyć podłogę przed zawieszeniem czystych firanek, ale tylko poodkurzam, bo jak lekarz mi wczoraj powiedział, ze szyjka jest gietsza, to boję się że mi mała wyskoczy... A wierci się dziś niesamowicie. Teraz to chwilkę odpoczynku, a pote dzialam dalej, bo o 14.30 Amelka wraca z przedszkola...
reklama
Na kwietniowkach ja bylam jedna z dwoch marcowek, wiec teraz pewnie dla rownowagi bede jedna z czerwcowek[emoji12] mam nadzieje tylko, ze mnie wtedy nie wyrzucicie[emoji1] [emoji6] ha ha. Najwazniejsze to zeby dzidzia byla zdrowa[emoji4]Anusia nie chcę cię dobijać ale ja też synka przenosilam [emoji13] Nie ma co się denerwować bo w ciąży nic nigdy nie jest na pewno ... Na marcowkach '16 jestem jedyną kwietniowka hihihi ciekawe czy u nas będzie jakaś czerwcowka [emoji848][emoji12]