reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Tak szybko, o 22.00 bylam w szpitalu rozwarcie na 3cm skurczy brak wody się sączą, o 22.20 przebili mi pęcherz ale skurczy dalej brak więc przed północą podali oksy w ciągu kilku minut skurcze co 2-3min kazali jeszcze pochodzić i zaczęły się parte dosłownie 5partych i malutka juz byla. Położna bardzo niechciala nacinac ale od góry jakies otarcie jest i 2szwy mam. Juz byłam się umyć ale strasznie mi słabo i każą leżeć.

Z tego co pamietam miałaś termin na 25.05? [emoji39] Matko teraz to ja się przestraszyłam Hihi, że faktycznie to może o tyle szybciej pójść. Moja babcia mi wczoraj powiedziała, że dziewczynki szybciej się rodzą.

Super, że poszło tak szybko [emoji16] Gratuluje Jeszce raz!!!

reklama
I jak to dalej wyglądało u Ciebie?
U mnie hmmm ... Miałam skierowanie na dzień terminu czyli 09.12.2012. Dostałam pierwszą kroplowke z oxy lecz nie zadziałała po 3 dniach kolejną , ogólnie miałam ich z 6 .... Dopiero 21.12.2012. Był to 41T+6 D po 6 kroplowce coś zaczęło się dziać o 2 w nocy , o 4 miałam juz silne bóle rozwarcie na 2 cm , to trafiłam na trakt porodowy ... Do godziny 16. 20 meczylam się ze skurczami miałam już parte ... Lecz brak Rozwarcia bo tylko 4 cm więc natychmiastowe cc i o 16 .55. Synek był już ze mną :)

Tylko nie bierz tego zbytnio do siebie bo nie u każdego tak musi być ja ogólnie chyba nie stworzona jestem do porodów sn...

Hej :) gratulacje dla nowych mam :*
Ja dzisiaj okropny dzień :( pol nocy siusiu drugie pół zgaga , teraz się obudziłam i nie mogę zasnąć i brzuch coś pobolewa :( zobaczymy co to dzisiaj za dzień będzie :))

Hej dziewczyny, gratulacje dla wszystkich mam:) ja dzisiaj w nocy tez siusiu co chwilkę, jeszcze M mial noc chrapania a nie przyszedl nowy naroznik takze musialam sie z nim meczyc zamiast wywalic z lozka.

Ja o 7.10 wyszlam na zakupy do biedronki, ktora mam 400 m od domu I dopiero wrocilam, nie wiem jak ten czas ucieka jak sie ma tempo I gabaryty zolwia z galapagos :D

Gratulacje dla Was dziewczyny[emoji7]ja pół nocy nie spałam, jakos też mnie podbrzusze boli. Wczoraj spakowalam już torbe dla Małej, bo w każdej chwili może mnie wziąść. U mnie jeszcze robi sie remont wiec dopiero w poniedziałek zacznie się sprzątanie, rozkrecanie łóżeczka, meble, szafa. Wiec może po tych porzadkach mnie cos złapie. :) @MB91 mnie to juz tez przeraża niby 18 dni do terminu, ale jakoś widzę że większość przed czasem się rozpakowuje :)

Gratulacje dla Was dziewczyny[emoji7]ja pół nocy nie spałam, jakos też mnie podbrzusze boli. Wczoraj spakowalam już torbe dla Małej, bo w każdej chwili może mnie wziąść. U mnie jeszcze robi sie remont wiec dopiero w poniedziałek zacznie się sprzątanie, rozkrecanie łóżeczka, meble, szafa. Wiec może po tych porzadkach mnie cos złapie. :) @MB91 mnie to juz tez przeraża niby 18 dni do terminu, ale jakoś widzę że większość przed czasem się rozpakowuje :)
Dla pocieszenia każdy przypadek którego doświadczyłam z kobietami ktore spodziewał się córek był zawsze przed czasem ja sama dwa tyg wcześniej urodziłam [emoji23]

Dla pocieszenia każdy przypadek którego doświadczyłam z kobietami ktore spodziewał się córek był zawsze przed czasem ja sama dwa tyg wcześniej urodziłam [emoji23]
Szczerze już się śmiejemy z moim, że mogłaby jeszcze ten tydzień i już wychodzić, bo wszyscy juz na Mała czekamy [emoji23] zobaczymy jak to będzie, ale dziękuję za pocieszenie[emoji16][emoji8]

Natalia moja babcia też mówiła mi wczoraj, że dziewczynki rodzą się szybciej [emoji5]
Jeżeli by liczyć dwa tygodnie u mnie to poniedziałek/wtorek powinno coś zacząć się dziać [emoji6]
W sumie to bym chciała już mieć ją przy sobie, bo przecież ile można ? Skurcze mi ustały prawie (chyba, że już nie zwracam na nie uwagi), ale za to boli mnie krocze i podbrzusze.

Zabieram się za prasowanie zaraz; potem jadę na zakupy bo panowie zakrzyknęli sobie żeberka jutro na obiad. [emoji6][emoji39] A wiadomo... najlepiej jak trochę postoją w marynacie [emoji5]

reklama
Do góry