reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

PaulaPaula .Ie z moczu tylko wymaz z szyjki 3 próbki. Jeszcze nie mogla jedna wsadzic tego tam rozszerzadla czy co tam takiego i druga przyszła taka Helga przyszla i jak mi nie wsadzi tak aż mnie podniosło na fotelu .Wynik ma byc do kilku dni .A wz moczu jakies dro ne bakterie wyszly i cos na nie dostaje .Dodatkowo magnez na skurcze i luteine .I ja tez mysle nad chusta. Bo mam starszego synusia i tak wygodniej bedzie ale boje sie zawiazywac sama

reklama
Dziewczyny czy Wasze Maleństwa też Was tak dźgaja po żebrach???

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Też jestem 31+1 tc, ale jeszcze tydzień mała niestety nie bylae odwrócona główką w dół, tylko miała ułożenie miednicowe :oops: Dlatego też nie masakruje moich żeber, a nóżkami u dołu coś tworzy.
Mam nadzieję, że się na czas odwróci, bo Amelka się nie odwróciła, no i było cc... Do tego doszło, że ze wzgledur na mało miejsca miała trochę główkę znieksztalcona i nozke odgieta na zewnatrz :sad: Z główką się uporalilismy, a z nozka jeszcze walczymy. Ortopedzi mówią, że dzieci w jej wieku tak chodzą i ma jeszcze czas, ale ze względu też na jej wagę kupujemy Amelce buty profilaktyczne i wkładki, by wesprzeć rozwój stóp :)
No ale wracając do tematu, obawiam się powtórki z rozrywki. Chociaż miałabym mieć to cc, to cieszyłabym się jakby mała się ulozyla prawidłowo...

Haha ja mieszkam z mamą, tylko że my na piętrze, ale napewno będzie się bała wziąć takie Maleństwo. Przy siostry dzieciach robiłam dużo, ale wiadomo to moje pierwsze i będę z Nią cały czas a nie na kilka godzin, to zobaczymy jak to bedzie:) ale siostra mieszka 300m ode mnie więc będzie mi pomagać [emoji38]

Przy pierwszej córce też mieszkałam z rodzicami i siostrą - było to bardzo pomocne i fajne, bo jak miałam jakieś wątpliwości, to moglam zawsze nannich liczyć. Sami nawet zauważyli, że jest coś nie tak. Teraz będę sama i mam nadzieję, że niczego nie przeoczę, bo tego się najbardziej obawiam... Liczę nanto, że matczyna intuicja mnie nie zawiedzie ;)

Mnie moja mala kopie kolo żeber:) oszczedza mnie:) lubie jak staje mi na zebrach po prawnej stronie i wypina pupe po lewej:) takze na szczęście moje żebra sa cale:) gorzej z pecherzem:)

Mi mama pomagala, przez 2 tygodnie mieszkaliśmy u niej a teraz.dam sobie rade sama:) noo mój D bedzie mi pomagal:)

@caltha, mam to samo! Ból w pachwinach i czasem kłucie w środku, a w pierwszej ciąży nie było takich atrakcji..
@aNusia90, ja też jestem cała w paski.. ale to po pierwszej ciąży..
@Agunia93, gratuluje udanej wizyty[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Jetkaa no to masz fajnie bo mnie cała prawa strona boli od jej kopniec. Mój też chce pomagać, Ale zobaczymy jak to w praktyce będzie [emoji12]
@Brzuszkowa bądź dobrej myśli, jeszcze ma czas żeby się obrócić[emoji6]Ty już drugie dzieciątko to wprawe już masz, więc wiesz co mniej więcej Cię czeka.
@basia89 dziękuję [emoji8]

Dziewczyny ja teraz duzo pije masakra takie mam pragnienie i w dzien i w nocy caly czas wszystko pije czy mleko czy woda herbata a najlepsze jak jest zimne!! Tez tak macie?
Ja z kolei nie odczuwalam pragnieniaz wcale w ciazy az tak do ok 34tyg. Teraz budze sie w nocy co godzine z takim pragnieniem jakbym miala naprawdę uschnac. I wypijam pewnie ze 3 albo4 litry wody dziennie. Od razu poczulam ze ta woda sie zatrzymuje wiec probuje sie oszukac i pic slaba czarna herbate, dziala moczopednie, oraz duzo cytryny.
Ale tak, woda najlepiej gdy jest lodowata, ;)))

Oo widze ze nie tylko jsvpeelna obaw, im krocej do terminu porodu tym bardziej sie stresuje i martwie czy wszystko bedzie dobrze. W poprzedniej ciazy nie czulam zadnych napiec brzucha mikro skurczy, smyrania bardzo nisko w miejscach intymnych, tez dlugo bralam leki na podtrzymanie i acard poprzez obciazony wywiad, teraz nic sie takiego nie dzieje i huc moze uda sie urodzic naturalnie stad masa niepewnosci jak to bedzie, wszystko jest inne wtedy cc planowabe nie w tym to w tym tygodniu i pewnosc ze moj lekarz przy tym bedzieb i bedzie trzymal piecze w razie co teraz mavgo nie byc dwa tyg i ja nie wiem kiefy bedzie godzona w i czy te dolegliwosci co miewam moga niepokoic czy to norma. Tym bardziej przeraza mnie troszke ze tyle z nas juz ma powazniejsze problemy a tu niby jeszcze tyle czasu...

,Życze Wam zdrowia i wytrwalosci, odpoczywajcie duzo, ja tez sie staram (zwlaszcza teraz wysypiam sie nawet do 10 godz mi sie nieraz uda bo moja Zuzia tez spioch okropny).

Mysle ze te dwa trzy tygodnie sa najgorsze dla tych co rodzic maja poczatkiem maja czy sie myle?
A ciuszki dla malenstwa wczesniej nie moglam sie doczekac, kiedy bede prasowac, a teraz obawiam sie wywolac wczesniej malego, takie rozne paradoksy w mojej gliwie sie tworza:)juz wariuje, dobrze ze lada moment swieta to inne rzeczy na chwile beda zaprzatac nasze glowy...

Cześć dziewczyny, ja dzis wizyta...i troche sie jej boje co uslysze, bo po tym tyg walki z gorączka moze byc roznie od soboty jestem na antybiotyku to juz zaczela goraczka byc mniejsza ale jeszcze wczoraj ponad 39 mi dowalilo a jestem tak oslabiona ze lozko to na dwie tury scielilam...
Jesli chodzi o rozstepy to moj brzuch wyglada jak tygrysa choc uzywam biooli. W pierwszej ciazy używałam nie mialam ani jednego a teraz brrrr...no nic dobrze ze mnie maz na wizyte zawozi bo u nas zima na calego i slisko na drodze.
Wiec jesli to nie problem trzymajcie kciuki za wizyte bo naprawde sie boje

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki :)))

reklama
Też chcę kupić sobie coś podobnego, tylko że zamiast chusty, to takie inne nosidełko, tak że mogę dziecko nosić na kilka sposobów i do iluś kg. Cena jakoś 150-zł. Mając dwójkę dzieci wydaje mi siee za sensownie, bo małe bym miała na sobie a większą za rączkę. A jak będzie taka jak Amelka, która dużo chciała być noszona, to wiem że mi się sprzyda. Ręce przynajmniej nie odpadna :D
Ja właśnie kupiłam nosidelko, chust sie troszke obawiam czy bym dobrze zawiazala. Nosidelko lionelo i bardzo mi sie podoba

Do góry