reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny u mnie malutka też ma brzuszek mniejszy i ogólnie ważyla 1.100 w 29 tygodniu według lekarzy trochę mało i dlatego będę miała usg co 2 tygodnie aż do porodu pewnie dodam że mieszkam w Wielkiej Brytanii i tutaj są tylko 2 usg ostatnie w 20 tyg czy 1.100 w 29 tyg to waszym zdaniem aż tak mało?

reklama
Dziewczyny u mnie malutka też ma brzuszek mniejszy i ogólnie ważyla 1.100 w 29 tygodniu według lekarzy trochę mało i dlatego będę miała usg co 2 tygodnie aż do porodu pewnie dodam że mieszkam w Wielkiej Brytanii i tutaj są tylko 2 usg ostatnie w 20 tyg czy 1.100 w 29 tyg to waszym zdaniem aż tak mało?
Poniżej 10centyla i wskazuje na hipotrofię, ale to spokojnie. Trzeba monitorować, bo wszystko się może zmienić i wzrośnie. Bierz jeszcze pod uwagę błąd pomiaru.

U mnie mala w mnie w 29tug mala 1118g:) wiec nic sie nie martw:)

Cześć dziewczyny,
niedawno dopiero usiadlamr sobie. Zakupy zrobione, sprawy pozalatwiane, podłogi umyte, obiad ugotowany i.... zjedzony. Chwilkę sobie odpocznę i pójdę się szykować do poradni diabetologicznej... Od tego szorowania mam tak suche i popekane dlonie, że nawet smarowanie nie pomaga :oops:
Ciekawe co mnie.tam dziś czeka... Pierwszy raz do lekarza. Ostatnio miałam tylko wprowadzenie przez pielęgniarkę.

Ja, co do wielkości naszej kruszynki nie mogę się wypowiadać, bo ostatnio byłam 3 tyg. temu. Aktualnie jestem w 29 tyg.

Fajnie dziewczyny, że te wasze dzieciątka tak fajnie rosną :) A jak pomyślę, że niektóre z was już w następnym miesiącu będą trzymać dzieciaczki w swoich ramionach, to nie mogę w to uwierzyć. Sama mam termin na.20.05, więc jeszcze tak lajtowo, ale tez już powoli odchaczam pozycje z mojej listy.

Wózek, gondola i łóżko ściągniemy ze strychu raczej dopiero w kwietniu. Jutro robimy juz przemeblowanie i od poniedziałku wracam do prac w szafie. Mąż i córka już są załatwieni. Zostałam jeszcze tylko ja no i nasza kruszynka ;) Do połowy kwietnia chciałabym być już gotowa z wszystkim. Oby się udało :D

Ale zazdroszczę Wam tych sił, choć chwilowych, na ogarnianie. Mnie tak zmiotły choroby młodej i moje, że nic nie robimy, poza większym bałaganem :/ przyszly tydzień poza domem, pewnie że szpitala przytargamy kolejną chorobę lub zaraz złapie z przedszkola. A takie plany miałam :(

1519999907-81bcd025b80af060-aaaaaa.jpeg
1519999921-f1b1a4ec8d69dc62-aaaaaa.jpeg

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis tez mialam sily:) choc rano mi ich brakowalo:) do nowej szafy sobie przelozylam ciuchy syna, bo sa wieksze Od razu przebralam te co sa za male itp:) dla malej tez mam duzo miejsca na ciuszki i moge od nastepnego tyg prac jej ciuszki:)) bo w tym tyg pralam posciele, koce kortki i ogolnie nasze ciuchy i teraz mam spokoj i moge skupić sie tylko na praniu jej:)

reklama
Jeszcze pościel i baldachim i przewijak muszę założyć. Najgorsze że ten pałąk od baldachimu gdzieś posiałam

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry