Hej dziewczyny ja mam skurcze ale rzadko bo albo trzy cztery w dniu wiec spokojnie ale bardzo boli :/ ale jak przejdzie to jest ok teraz odpoczywam czekam aż pranie się zrobi ja też bym chciała żeby u mnie zaczęły się od wód płodowych bo przy, córce jak bym nie była w szpitalu to nie wiem czy bym zdarzyła bo dopiero czułam skurcze parte :/ mam nadzieje ze teraz będzie dobrze i będę wiedzieć że akurat się zaczęło zobaczymy jak to wszystko się ułoży mam nadzieje ze wszystko dobrze będzie
reklama
Hej, u mnie noc nieprzespana, ale to dlatego że mieliśmy awarię kaloryfera. .. o 2 w nocy coś zaczęło się lać, mąż wezwał pogotowie ciepłownicze i od 3 do 5 naprawiali... całe mieszkanie zabrudzone woda z kaloryfera i brudnych butów panów z pogotowia.
Pogoda właśnie się u mnie psuje, rano słońce a zaraz będzie padać.
Też jestem za tym żeby poczekać z wątkiem rozpakowanych
Maui też jestem ciekawa odnośnie tych szczepień, czego się dowiesz po konsultacji. Ja jestem zielona w temacie i dopiero zaczynam coś czytać o szczepieniach i powiem szczerze że trudno o obiektywne informacje w necie.
Pogoda właśnie się u mnie psuje, rano słońce a zaraz będzie padać.
Też jestem za tym żeby poczekać z wątkiem rozpakowanych
Maui też jestem ciekawa odnośnie tych szczepień, czego się dowiesz po konsultacji. Ja jestem zielona w temacie i dopiero zaczynam coś czytać o szczepieniach i powiem szczerze że trudno o obiektywne informacje w necie.
GosiaLew
Fanka BB :)
Janka 11 masz rację w internecie trudno onobiektywne informacje, same skrajności.
Dla mnie najgorsze szczepienia to odra, świnka, różyczka i tu nie ma wyboru, bo tylko na nfz albo był wtedy mmr albo priori. Na szczęście Kuba miał priorix ale itak kiepsko akurat te przeszedł.
13x13 normalnie o jedzeniu to nie zapominam, ale tak wczoraj zapracowani byłam, że sama siebie nie poznałam. Mój to wiecznie z katarem i kaszle chodzi do przedszkola, no bo ma alergię. Tak bym musiała go trzymać cały czas w domu.
Ja to skurcze poczułam bo mi szły z krzyża. Nie dało się pominąć tego bólu. Jakby wody mi odeszły w domu to nie wiem czy do szpitala bym zdążyła dojechać, bo od odejścia wód do momentu kiedy mały pojawił się na świecie minęło 1.5 h
Papatki może masz niskie ciśnienie, też czasem nie chce lecieć. Ja to już mam tak pokłute palce, że mi się nie chce się krew zatamować. A ja to jeszcze musze kłuć się w brzuch. A tam same żyły i muszę uważać żeby sobie siniaki nie zrobić przez to.
Jadę na zakupy. Chwilę poprasowałam, ale odechciało mi się. Jutro ma być lepsza u nas pogoda to jutro puszczę pralkę z kocykami i pościelą. A wieczorem torbę dokończ pakować. Ale chyba dzisiaj usnę o 20
Dla mnie najgorsze szczepienia to odra, świnka, różyczka i tu nie ma wyboru, bo tylko na nfz albo był wtedy mmr albo priori. Na szczęście Kuba miał priorix ale itak kiepsko akurat te przeszedł.
13x13 normalnie o jedzeniu to nie zapominam, ale tak wczoraj zapracowani byłam, że sama siebie nie poznałam. Mój to wiecznie z katarem i kaszle chodzi do przedszkola, no bo ma alergię. Tak bym musiała go trzymać cały czas w domu.
Ja to skurcze poczułam bo mi szły z krzyża. Nie dało się pominąć tego bólu. Jakby wody mi odeszły w domu to nie wiem czy do szpitala bym zdążyła dojechać, bo od odejścia wód do momentu kiedy mały pojawił się na świecie minęło 1.5 h
Papatki może masz niskie ciśnienie, też czasem nie chce lecieć. Ja to już mam tak pokłute palce, że mi się nie chce się krew zatamować. A ja to jeszcze musze kłuć się w brzuch. A tam same żyły i muszę uważać żeby sobie siniaki nie zrobić przez to.
Jadę na zakupy. Chwilę poprasowałam, ale odechciało mi się. Jutro ma być lepsza u nas pogoda to jutro puszczę pralkę z kocykami i pościelą. A wieczorem torbę dokończ pakować. Ale chyba dzisiaj usnę o 20
sylwiaal
Ja to się boję czy uda się rozpoznać objawy zaczęcia porodu.
Siedzę w bluzce na ramiączkach i krótkich spodenkach i czuje że leje się po mnie masakra jakaś.
Zmobilizowałyście mnie do wzięcia się za siebie umówiłam się do fryzjera bo mój 10/15cm odrost odstrasza.
Siedzę w bluzce na ramiączkach i krótkich spodenkach i czuje że leje się po mnie masakra jakaś.
Zmobilizowałyście mnie do wzięcia się za siebie umówiłam się do fryzjera bo mój 10/15cm odrost odstrasza.
Ja miałam dzisiaj kiepską noc jak zwykle męczyło mnie spojenie łonowe i częste wizyty w wc chyba mała jest naprawdę nisko do tego cały czas twardy brzuch po wizycie u dentysty.
Uprasowałam kilka rzeczy i czas pakować torbę bo chyba już wszystko mam. Ostatnio jakoś nazbierało mi się tych suplementów i leków i już nie wiem kiedy co mam brać bo i wiesiołek i cyclo-3fort, furagina, czasem nospa a magnezu nadal nie mogę uzupełnić chociaż biorę raz aspargin forte i raz magneb6
Uprasowałam kilka rzeczy i czas pakować torbę bo chyba już wszystko mam. Ostatnio jakoś nazbierało mi się tych suplementów i leków i już nie wiem kiedy co mam brać bo i wiesiołek i cyclo-3fort, furagina, czasem nospa a magnezu nadal nie mogę uzupełnić chociaż biorę raz aspargin forte i raz magneb6
szyszunia0803
Ja dzis tez zaczelam myslec o tych pierwszych objawach. Boje sie ze bede sama w domu maz w pracy a do szpitala 30km.
Ewa jak tam new fryz wjechal? Napewno samopoczucie odrazu lepsze ;D
Chyba tez sie jeszcze zapisze, pozniej moze byc ciezko sie wyrwac..
Maui gdzie Ci sie tak spieszy na ta porodowke..
Kochana teraz to się czuje jak.nowo nagrodzona włosy podcieete wymodelowane pełen Look hahah . A jeszcze przydałoby się paznokcie u rąk i nóg ogarnąć do tego jakiś masaż w pełnym pakiecie jeszcze twarz i masaż pleców - wtedy bym chyba już doszła a tak poważnie to fajnie tak się wyrwać z domu. Po fryzku zaszlam na galerię do moich koleżanek , posiedzialam , pogadalam , polazilam trochę po sklepach (szukałam sobie kurtki leciutkiej ale nic mnie nie urzekło ) . Przyszłam do domu patrze obiad stoi i czekam na mnie (cepeliny z miesiem i zestawem surowek) wciagnelam aż mi się uszka trzesly twraz czas na lezing i nadrabianie waszych wypocin tak więc zabieram się za czytanie
A co do pogody to u mnie już też pochmurno ale ja również taka pogodę Lubie , wtedy lepiej się czuje
Miłego dnia !!!
Kasik90, 13x13 widzę czy Polska czy Anglia listonosze po jednej szkole
Sylwiaal tez Lubie prasować, a w szczególności te malutenkie rzeczy <3 oczywiście biorąc pod uwagę fakt, że nie jestem w ciąży
Cały czas piszecie o przesadzaniu kwiatków. W poprzedniej ciazy wyczytałam, żeby sobie odpuścić do porodu lub używać rękawiczek z racji toksoplazmozy. Używacie faktycznie rękawiczek czy "na zywca" przesadzacie?
Sylwiaal tez Lubie prasować, a w szczególności te malutenkie rzeczy <3 oczywiście biorąc pod uwagę fakt, że nie jestem w ciąży
Cały czas piszecie o przesadzaniu kwiatków. W poprzedniej ciazy wyczytałam, żeby sobie odpuścić do porodu lub używać rękawiczek z racji toksoplazmozy. Używacie faktycznie rękawiczek czy "na zywca" przesadzacie?
Wioleta93
Kasik90, 13x13 widzę czy Polska czy Anglia listonosze po jednej szkole
Ja używam grubych rękawic, gołymi rękoma bym się bała.
reklama
Malutka466
Ja muszę przejrzeć kosmetyczki u mnie w miejscowości i obok i zobaczę czy mają jakiś fajny pakiet. W połowie miesiąca chciałabym iść właśnie na paznokcie u stóp i rąk, może brwi i wąsika mi ogarnie też. Coś się matce należy też