reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja tez od 5 nie śpię. Lekarz stwierdził że dziecku nic nie jest a nic nie je tylko pije. ...na piła się i słyszę ze wymiotuje ....chyba to co wypila to zwróciła:( czekam aż wstanie i idziemy zrobić mocz i oddać krew może tam jest jakaś infekcja :( nie mam już sił:( jeszcze dziś mam swojego lekarza a jakoś źle się czuje :(

No widzicie to moze ja zle to ogarnelam jakos i we wszelkiej radosci pokupilam oczywiscie Oiliatum emulsje do kapieli. Dziewczyny w takim razie w czym? Co macie zamiar wlewac do wanienki? Czym po kapieli smarowac cialko jak zajdzie potrzeba?

3 rano. Nie spie. Kostki bola nijak mi wygodnie :/ ech

Ja mam serię z Hippa, bepanthen i jakieś pojedyńcze kosmetyki babydream, na początek najlepiej używać jak najmniej więc i tak wydaje mi się tego za dużo ;)

Ja już obudzona, 8,5h snu za mną :D ale nie omieszkam powylegiwać się do 8 :)

Wczoraj miałam warsztaty z chustowania, nie jest to takie proste, człowiek się trochę umęczy na początek ale pod koniec było już lepiej, wiec jest szansa, że jak pojawi się dzidziuś to damy radę :D

Hey . My też już nie śpimy.

Evelina ja cały czas aplikuje dopochwowo.

Ja tez mam oilatum ale zamierzam kupić jeszcze babydream ale nie wiem w czym będę kompac na początku . Wyjdzie w praniu.

A u nas nawet wyspana noc, nie ma tragedii. M. Jeszcze śpi ale zaraz pobudka do pracy. Wczoraj mnie zaskoczył bo od samego rana, bez marudzenia robił coś w domu. Sprzątał, gotował. Chyba chwalenie pomaga ;-)

Plucik podaj jej odgazowanej coli. To jest na prawdę skuteczne przy wymiotach, u nas nawet w szpitalach najpierw to podają dzieciom a później dopiero jakieś lekarstwa.

Też się zastanawiam w czym na początek myć Laurę, mam Oliatum ale to w razie potrzeby. Na początek jakieś zwykłe środki bym wolała. Muszę poczytać o tym.

Ja od 6 nie śpię :) córcia zrobiła pobudkę i po spaniu. Muszę w końcu roletę kupić na okno dachowe, bo już wcześnie się jasno robi.

Kąpać będę raczej jednak w oilatum przez pierwszy miesiąc, bo dziecko się nawilża od razu i nie trzeba już innych kosmetyków serwować dziecku. Potem Nivea 2w1 delikatny żel i szampon (taki biały) albo od razu spróbujemy z Bobini (tym myję starszą córkę). Sudocremu ani innego kremu z cynkiem już nie używam, moim zdaniem (i zdaniem naszego pediatry) lepsze są te "tłuste" maści - bepanthen, alantan, linomag. Gąbki do wanienki nie miałam i nie mam, myślę, że tetra na dno wystarczy i nie trzeba się zastanawiać czy bakterie czy nie ;)

dzien dobry,
ja na poczatek mam do kapania LINOMAG,

Moja Hania zsunela mi sie tak nisko glowka ze czuje ja na wzgorku lonowym, boje sie zeby mi nie wypadla :huh:

a tak na serio to czy ja glowka tak nisko juz jest tzn ze porod coraz blizej? wizyte mam dopiero 4.04 zglupieje z niewiedzy do tego czasu.
poza tym nie moge chodzic pochodze kilka krokow i twardnieje mi caly brzuch i ciagnie w dol. to normalne?

Jasmina ja też upiłam Oliatum do kąpieli. Sama zobaczysz czy pasuje, czy też użyjesz chwile później. W końcu zużyjesz, jak nie na początek to po miesiącu.

To jakieś wariactwo z tymi wszystkimi kosmetykami. Nie ma jednej słusznej recepty, bo jak się przyjrzeć np. polecanej Nivei, to chyba malutka wstawiła listę kosmetyków uczulających/szkodzących w „przydatne linki” i m.in. Nivei produkty na tej liście są. Pytanie jakiej firmy nie ma na liscie, no i nie każda sprzedaje na taka skalę, żeby ją badać i oceniać. Mojej kuzynce położna kazała kupić lanolinę- biedaczka z receptą po aptekach latała, żeby czystą lanolinę kupić- składnik m.in. Linomagu, który większość z nas kupiła chyba – ja też oczywiście. No i co? Lanolina jest pięknym „tłuszczopotem” z włosia owcy, super natłuszcza ! ale powodem dla którego wiele firm kosmetycznych wycofało się z jej zakupu i stosowania w produkcji jest jej działanie silnie alergizujące…. Oczywiście jednego uczuli, drugiego nie. Ale w skali konsumenckiej uczuleń było tyle, że zastosowanie w produkcji spadło. Tego raczej żadna położna nie wie, bo nie ma dostępu do takich danych i poleca. A co ma polecać?..... Moja poleciła mi czystą wodę, ale i tu można mieć wątpliwości co do jakości. Sama wiem, że woda wysusza …

Nocka przespana- znaczy 5 h, bo od 2.00 do 7.00, ale i tak pięknie. Żeby nie oszaleć oglądam w necie "wspaniałe stulecie"- seria 1, żeby jakoś zasnąć.

reklama
Bry. Późno poszłam spać, bo zagadalam się z mężem. Zaraz śniadanie ogarnąć jakieś trzeba. Dzisiaj bułki na ciepło ;)

Maui, dokładnie. Na tej liście była Nivea. Ja będę kąpać w babydreamie, dadzie lub hipp. Jeszcze nic nie kupiłam. Zastanawiałam się też nad Sylveco dla dzieci. Zobaczę. Dziś poczytam i przemyślę ostateczna decyzję.

Mój Kuba leżał poprzecznie na ostatniej wizycie. Mam nadzieję, że ułoży się na czas. Ma jeszcze parę tygodni. A czasem mam wrażenie, że biega po całym brzuchu.

Do góry