reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

U mnie noc taka sobie. Spać, to może i spałam całkiem nieźle, ale wstawałam jakieś 5 razy na siku, co mnie skutecznie rozbudzało. Ostatecznie wstałam ok. 10, bo musiałam zaliczyć spacer z psem, którego mam teraz przez tydzień u siebie. Narzeczony jeszcze śpi:)

Malutka
- ty to widzę jesteś specjalistką od wyszukiwania różnych warsztatów, targów itp. :) Może napiszesz, co ciekawego było na tych warsztatach, na których wczoraj byłaś?

U nas w sumie cały ten weekend taki leniwy, wczoraj właściwie nic konkretnego nie robiliśmy, pojechaliśmy tylko w jedno miejsce pod Poznań obejrzeć szeregowce na sprzedaż i właściwie tyle. Wieczorem narzeczony złożył wózek i jakoś dzień zleciał. Na dzisiaj też nic konkretnego nie planujemy.
W ogóle jak tak wchodzę do pokoju, w którym aktualnie stoi łóżeczko, komoda, wanienka i wózek, to zaczyna do mnie docierać, że to już zaraz. I się stresuję. W ogóle cały ten poród mnie stresuje:/

Co do brzucha - ja nie mierzyłam, ale widzę, że też mi ostatnio strasznie urósł.
Kaylla szczerze to mi podobał się tylko wykład fizjoterapeuty Pawła Zawitkowskiego i ostatni wykład o pierwszej pomocy niemowlakom. Były jeszcze położne ze Szkoły Rodzenia "Położna z sercem" i dla mnie to było nuda, bo ja już w za bardzo zaawansowanej ciąży, żeby o tym słuchać. Był pan z banku komórek macierzystych i był strasznie flegmatyczny, ja nie słucham nigdy o tych bankach, bo mnie to nie interesuje z tego względu, że mnie po prostu nie stać na to. Jeszcze kobieta z Chicco opowiadała o jakiś swoich produktach pod kątem wyboru do wyprawki. O takim łóżeczku dostawce opowiadała, to znajoma poszła się zapytać ile to kosztuje i gdzieś ok. 800 zł. A starcza na jakieś maks 4-5 msc, bo mała ta dostawka. Oczywiście stos makulatury był i jakieś próbki, w tym jak pisałam butelka, smoczek, skarpetki, próbki kosmetyków, woda do picia. Ale cała reszta to zbędna makulatura, która zaraz w domu poszła do kosza.

Gdzie byliście oglądać szeregowce? U nas coś niby też jest na sprzedaż, fajne te domki. Cena nawet nie najgorsza z tego co się orientuje.

reklama
Byliśmy w Miękowie, to jest zaraz obok Czerwonaka. Osiedle nazywa się Puszcza Zielonka, przy okazji obejrzeliśmy też drugie - Brzozowe Parcele. Ale na razie tylko oglądamy, pewnie i tak coś kupimy najwcześniej na przełomie roku, albo nawet dopiero za rok, bo chwilowo za dużo innych wydatków mamy.

Oo to jednak moje okolice :D Fajne są te w Miękowie, co nie?

Fajne:) Okolica też bardzo fajna, główny minus jest taki, że tam są kiepskie drogi, takie w ogóle nie utwardzone i pewnie też nie odśnieżane zimą, więc może być lekka masakra jak śnieg spadnie. Plus nie wszystkie te domki są już podłączone do kanalizacji, więc w wielu przypadkach w grę wchodzi szambo. Ale reszta jest spoko:)

Z tym odśnieżaniem to co roku jest taka lista pierwszeństwa. http://www.czerwonak.pl/upload/articles/2016/MIESZKANIEC/aktualnosci/tabelka_odsniezanie.pdf

Ale okolica super jest, to fakt, dużo terenów leśnych, ścieżek. Najgorsza jest jednak ta droga dojazdowa do miasta ;/ to jest dramat. Teraz jesr afera o to... Poznań nie chce wywiązać się z obietnicy. Ciekawe jak to wyjdzie w praniu.

Kiepsko się czuję dzisiaj, głowa mnie boli, nadal leżę w łóżku, laptop na kolanach. Mąż ogarnia łazienkę i wc, teściowa kuchnia to ja mogę sobie poleżeć.

Leniwa niedziela. Żeby jeszcze w łóżku leżeć :) idę coś zjeść. Słońce wyszło to jakiś spacer trzeba zaliczyć.

Witajcie :) wczoraj mialam paskudny dzien przelezalam praktycznie caly w lozku bez chceci na cokolwiek. Wieczorem zgaga i mnie dopadla ale jakos sie z nia uporalam. Noc dobra maz wreszcie dal mi pospac i nie chrapal :) :)
Wczoraj go podpytalam czy bylby zainteresowany ta ksiazka jak byc wystarczajaco dobrym tata i odpowiedz jego mnie zszokowala bo powiedzial czemu nie :D takze zamowie mu. :)
Obiadek sie robi a ja pije kawusie, cieszylam sie juz na slonce a tu zaczelo sie chmurzyc :(

reklama
A ja wróciłam właśnie ze spacerku - i bolą mnie uszy :( :( czapki nie miałam ale kaptur założony no i chyba mnie przewialo :/ ale pogoda faktycznie jest piękna -aż chce się już ten maj :)

Do góry