reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dobra, z cieciorki zrobiłam wegeburgery. Dały radę i nawet nie mam zgagi. A w ogóle na zgagę piję sobie miętę. Jeszcze mogę, bo po porodzie ponoć szałwia i mięta hamują laktację.

Co do wyglądu, to mi w ciąży jest super. Włosy w ogóle się nie przetłuszczają prawie, a wcześniej musiałam codziennie myć. Paznokcie rosną szybko, nie łamią się, są super twarde. Cera - ani jednego wyprysku... A cerę mam mieszaną, więc...Polecam szczoteczki elektroniczne do mycia twarzy i żele łagodne.

Jeśli chodzi o suchą skórę na dłoniach, to u mnie wysusza się, ale pomaga maść witaminowa z apteki za coś ok. 3-5 zł. Za to usta mam wiecznie spierzchnięte i nie mogę dojść do ładu z nimi.
A mąż mój dzisiaj popłynął, bo na dzien kobiet dostałam prezent rodem z PRL-u. Ogromny bukiet żółtych tulipanów oraz rajstopy. Ale na szczęście takie fajne te rajstopy, dla ciężarnych specjalne. Rozmiar S, w który się ze spokojem mieszczę. :-) :):-) :):-) :)

reklama
Ewa a nie był to ból tak bardziej w pachwinie? Jak tak to więzadla i wtedy sie nie można wyprostować i przez minutę cxy dwie boli, albo jak sie kichnie albo przy wstawania.

A brzuch tez może Cię od krążka ciągnąć.

Ja dostałam dwabukiety tulipanów jeden od męża a, a drugi od naszego Antosia :) uwielbiam tulipany :)

Ja zdrzemnęłam się popołudniu 2h, znów mnie bierze straszne zmęczenie. Głowa mnie boli nawet od tego :( Zjem kolację i pójdę spać, oby do rana. Kurde nie wiem już, czy to macica mi się tak napina, czy Mały się tak wypina.

Co do cery, to odpukać, nie mam z tym problemów. Raczej nigdy nie miałam żadnych wyprysków. Włosy myję co 3 dni mniej więcej, jak miałam dłuższe to też tak myłam.

Ewa, teraz Ty nie strasz!!

Kameleon możliwe ze to taki ból :/ jestem zielona w tym cholera :( na razie nic mnie nie zlapalo od tamtej pory , ale co jakiś czas kuje to możliwe ze znowu się te wiązadla odzywają .

Dziewczyny jakie prezenty :) uwielbiam kwiaty.. a tu dzis niestety same zyczenia bo maz w trasie jest.
Ewa twoj synus to wiercipietka jak nie wiem :) poniekad zazdroszcze bo moja to ma lenia :)

Ewa skurcz macicy to cały brzuch by cię bolał.

Ania_Beata potwierdzam szałwia i mięta hamują laktację. Tabletki z szałwii łykałam jak odstawiłam syna od piersi. Generalnie to mi po mięci jest gorzej.

Ja zjadłam właśnie owsianke z jogurtem plus kilka rodzynek. Na szczęście zgagi nie mam od kilku dni ale wolę nie zapeszać.

Idę teraz dalej wkładać wszystko do szafy. Mam dość. Ale wykładzina leży.

Ewa ojj nie strasz, oby to nic poważnego.

Ja od męża dostalam bukiet róż a córcia tulipanka :-)

Dziewczyny czy któraś z Was robiła juz badania na antygen HBs?

reklama
Do góry