reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Witam również, jak miło, że nareszcie słonko wyszło :-)

Ja spałam długo i namiętnie, ale też sie budzilam, zwłaszcza przy zmianie pozycji. I budzily mnie myśli o dzisiejszej wizycie, ale do 17:00 jeszcze mam trochę czasu. Już się nie mogę doczekać..

Tirli to powodzenia w takim razie!

dzien dobry. mialam wczoraj dzien na pelnych obrotach. najpierw fryzjer. kolor wlosow zmieniony. czuje sie znow jak kobieta :biggrin2:. potem wizyta w centrum handlowym w h&m i c&a. chcialam sobie kupic jakas kurtke wiosenna. nalazilam sie jak wariat. brzuch myslalam ze mi odpadnie. ja kompletnie nie nadaje sie juz na takie eskapady (!!!) :dry:
w rezultacie kupilam tylko stanik. reszte zamowie przez internet i spokojnie poprzymierzam w domu.
musialam jeszcze odebrac przesylke na poczcie, potem z apteki odebrac lek dla Wiki i odebrac corke ze swietlicy. wymyslila jeszcze po drodze biblioteke wiec zajechalysmy. jak wrocilam bylam totalnie padnieta.
wrocil maz z pracy z ogromnym bukietem kwiatow i zabral nas do Asia Palast na kolacje. uwielbiam kuchnie azjatycka :yes:
najadlam sie jak wariat.
padlam jak mucha.
obudzilam sie dopiero dzisiaj rano

Ja dzis z 1 pobudką na toaletę, tak to soałam. Skóra swędzi nadal czyli to nie cytrusy chyba.....
Dzis chyba wezmę się za zamówienie fotelika i wanienki.
Kosz miałam upatrzony, ale mi ktoś kupił wrrrr

Ja po śniadaniu :) krew pobrana byłam 5 w kolejce wiec musze teraz jeździć tak o 7 to będę szybko załatwiona :)

Dziewczyny można sobie wypróbować laktator teraz ? Czy to nie wskazane przykładać i patrzeć jaka ma moc ssania:p ?

Tez musze popatrzeć jeszcze za wanienka, na pewno chce taką z odpływem :-)

Ewcia oj ja nie pomogę, bo nie mam laktatora i póki co nie kupuje, dopiero po porodzie jak zobacze, że jest mi niezbędny.

A ja jeszcze myślę co by tu na śniadanie oszamac :-)

Dziewczynki a powiedzcie mi jak to jest z myciem okien i wieszaniem firanek? Można w ciąży czy niekoniecznie? Bo czytałam, że jest nie wskazane ze względu na podnoszenie rąk do góry i rozciąganie.. pogoda sie robi, święta zbliżają i nie wiem co robić, mąż mi okien nie pomyje, bo wychodzi kolo 7:00 i wraca kolo 20:00, takze nie ma szans.

Ja bym się raczej nie rwala do tych okien :) mi od początku lekarze mówili że mam rąk nie unosić itp. Nie wiem jak to jest w ciążach nie zagrożonych ale myślę ,że też nie bardzo. Toć to taki wysiłek umyć okna i jeszcze wieszać firanki - ja normalnie jak mylam i wieszalam przed ciążą to mi ręce opadaly a co dopiero w ciąży :) dziewczyny w ciąży myją okna chyba zarsz przed terminem żeby urodzić :)

reklama
Witam sie i ja. Wczoraj byłam tak padnięta, że tylko raz obudziłam się na siku i nawet nie zmieniałam pozycji. Zaspaliśmy aż chwilkę do przedszkola. Dopiero zjadłam śniadanie. Rwa mnie ciągnie jeszcze więc zanim się wezmę dalej za porządkowanie to chwilkę muszę poleżeć.
Rzadko piję herbatę, ale dzisiaj musiałam sobie zrobić. Jak nie piję codziennie to zgaga tak nie łapie. Chociaż ostatnio to zgagę potrafię mieć po wszystkim. Teraz kilka dni spokoju.

Kasik90 ja umyłam teraz okno, ale nie wieszałam firanek. Jeszcze też teraz będę myła, ale firanki do zawieszenia dla męża, bo to już za dużo wyciągania rąk. W pierwszym i drugim trymestrze nie myłam okien w ogóle, to wszystko mąż robił. A teraz to mam drabinę to jak wejdę na nią to jakoś nie na wyciągam się.

Tirli powodzenia na badaniach.

Ewa90 u mnie jak pójdzie się o 7 to i tak pełno ludzi jest.

Szyszunia też zalatany dzień wczoraj miałam i też padłam.

Do góry