reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Kameleonleon może to ten sok Tarczyna, każdy reaguje inaczej. Moja córka czerwieniła się po Kubusiu-playu, a syn tylko po sokach dr Witt… Jakiś konserwant ładują i reakcje są osobnicze. Ja nie mogę za to tych azjatyckich napojów co to w Lidlu i Biedronce są jako egzotyki.

Basi – ja też, poza szynka pokrojoną w plastry, myję wszystko. I co z tego, jak dzieciaki duże i robią jak chcą … tyle razy gadałam…

13x13 składam najszczersze wyrazy zazdrości:cool2: w planach miałam dziś restauracyjkę i teatr, pytanie czy będę tam kuśtykać i stękać, czy będzie to jako taka przyjemność w moim parszywym stanie ciągnięcia prawego boku.

Soki dr Witt są robione z proszku.

W ciąży można mieć alergie na wszystko niestety.
Ja mam problem z suchością skóry, że aż mi się łuszczy. Na szczęście nie swędzi.

Ze skóra to i ja mam trzy światy. Twarz mi sie tłuszczy... Ręce i nogi sa suche jak wiór. Paznokcie tragedia. Jedyne co to włosy dają radę choc zaczynaja sie przetłuszczac szybciej niż przez ostatnie kilka miesięcy... Dziewczynka mówia zabiera mamie to i owo. Zaczynam w to wierzyć. :D

Wypiłam herbatę z cytryną i trochę swędzi... może wszystkie cytrusy... albo to nie to...

Moja aplikacja pokazuje równo 60 dni do porodu. ... niech ten czas przyspieszyyyyy

Ja też myję wszystko przed spożyciem. Owoce, warzywa, mięsa, ryby, jajka...

Szukam jakiegoś przepisu na danie z cieciorką w roli głównej, ale żeby było bez pomidorów, bez smażenia, bo ja walczę bardzo ze zgagą. Dziś tylko jem kanapki z twarożkiem spulchnionym. Jakby przychodziło Wam coś do głowy, dajcie znać.

Malutka - super, że skończyło się tylko na tym!

Ja też mam suchą skórę, zwłaszcza dłonie.. do tego stopnia, że momentami to aż takie szorstkie. Na szczęście mocno nawilżający krem do rąk pomaga.

Odebrałam wyniki badań.. ogólnie w miare w porządku, nawet hemoglobina podniosła mi się ładnie po tym żelazie.. ale przerażona jestem wynikiem antygenu HBs ;/ wyszedł reaktywny i nie wiem co to oznacza..

Malutka ale strachu napędziłaś! dobrze, że tak to wszystko jest w porządku. Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj :) nie przemęczaj się tylko relaks... ;)

Tyle się tu dzieje, że dopiero nadrobiłam zaległości uff.
Byłam dziś na małych zakupach do mieszkania no i skończyło się na kupnie firanki do salonu, chciałam jeszcze jedną kupić no ale nie mogłam się zdecydować którą, może do świąt wybiorę :D

moja mała znów baaardzo spokojna, rano trochę się powierciła, poprzytulała do pęcherza i cisza.
Wizyta u gin we wtorek ale za to ostatnie badanie prenatalne w przyszły piątek :) i tam z pewnością popatrzę na moją kruszynkę.

W rossmanie z kartą rossnę są chusteczki 4pak za 19,99 ale nie pamiętam po ile sztuk pakowane są :(

Moje problemy skórne w większości już minęły, ale na początku ciąży miałam masę pryszczy a włosy mogłam codziennie myć tak mi się przetłuszczały. Teraz już to minęło. Ale czasem zdarza się że dostaję jakiegoś uczulenia wokół ust i w tym miejscu czuję potworne pieczenie. Nie ma zaczerwienienia ani żadnych wyprysków a pali okropnie :-/

reklama
Tyłek mi odpadnie zaraz. Cały czas na nogach. Muszę poleżeć a za bardzo nawet nie mam na czym.

Ja mam tak suche dłonie, że na kostkach na palcach mam aż zrogowaciałe. Kremów już tyle zużyłam i zero poprawy. Czekam na poród to powinno wrócić do normy. Włosy mam fajne, mogę nie myć 3 dni a wcześniej mycie codziennie. Tylko siwych przybyło. Muszę pofarbować. Twarz ok, mało wyprysków tylko pory się trochę zatykają.

Dziś byłam w pracy w odwiedzinach i dziewczyny się dziwią że mi w boki nie idzie. Bo mam tylko brzuch. No ale z taką dietę jak ja to co się dziwić :) nawet w cyckach schudłam.

Do góry