Zaczelo mi dokuczac swedzenie skóry wieczorem chyba z 3 czy 4 dzień. W nocy spie normalnie i nie czulam swedzenia. Wybalsamowalam sie i ide wziac wapno. Musze zrobic proby wątrobowe....wrrrrt ciągle coś i ciągle pod górę....
Kaylla Aspat Alat i bilirubine zrobić?
Tak, alat, aspat, bilirubina całkowita i fosfataza zasadowa. Ja akurat fosfatazę miałam cały czas w normie, a alaty, aspaty i bilirubinę podwyższoną, ale może być też inna kombinacja u kogoś innego.
Ja dzisiaj w miarę się wyspałam, ale też bez szału. Byłam u ginekologa, ale szczerze mówiąc wyszłam tylko zdenerwowana z tej wizyty. Nie dość, że lekarz miał obsuwę o jakieś 40 minut, to później chyba starał się nadrobić stracony czas, bo cała wizyta trwała może 5 minut. Tylko zerknięcie na wyniki badań, badanie ginekologiczne właściwie bez słowa komentarza, i 30 sekundowe USG, żeby sprawdzić czy serduszko bije. Kolejna wizyta kontrolna za 2 tygodnie, w międzyczasie miałam się umówić na dokładne USG z pomiarami - idę we wtorek, to może wtedy się czegoś dowiem. Bo dzisiaj to wyszłam trochę zniesmaczona z tej wizyty, niedoinformowana, bo właściwie prawie nic nie powiedział (zakładam, że jakby coś było nie tak, to by powiedział). Ja też czasami nie zapytam się o wszystko, co mnie nurtuje, bo jak widzę, że ktoś się spieszy i chce się mnie pozbyć z gabinetu, to mi wszystkie pytania uciekają:/
W ogóle podczas badania lekarz się mnie pytał czy czuję skurcze i stawianie się macicy, ale ja tego nie czuję. I nie wiem czy tak może być. Bo lekarz stwierdził, o właśnie ma pani skurcz (już chyba drugi raz podczas wizyt u niego). A ja wtedy nic nie czuję, albo po prostu nie wiem, co powinnam czuć:/ Bo do tego, że mała się rusza, kopie, przeciąga już się przyzwyczaiłam i może po prostu nie zauważam innych rzeczy. Nie wiem, czy takie stawianie się macicy można przegapić?
A jak u was wyglądają wizyty kontrolne? Macie dokładne USG na każdej wizycie, czy też wygląda to podobnie jak u mnie. Bo ja już stwierdziłam, że jeśli jeszcze kiedyś będę w ciąży, to chyba pomyślę nad innym lekarzem, takim który będzie miał więcej czasu dla pacjentki.