reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hey dziewczyny :)

U mnie jakoś o dziwo dobrze dzisiejsza noc , pomijając ze zasnęłam późno około 2 - ale do tego tez się już przyzwyczailam bo mój syn ma swoją godzinę od której zaczyna tańczyć w brzuszku od ok. 22.30 do tego się strasznie wypina , wczoraj myślałam że mnie rozerwie (chyba chciał się przekręcić ale nie wyszło mu ) .
Co do skurczy to ja ani razu nie doświadczyłam w ciąży , jedynie parę razy ręce mi dretwieja -ale to raczej od tego ze leżę na lewym boku poparta ciągle ręką :p.

Niesia może Ci się po prostu woda zatrzymała ;) albo może wcześniej się ważyłas po "2" :p a teraz sama mówisz ze masz wzdęcia.

reklama
Witam z rana !:) myslalam ze dzis pospie chociaz do 9 a tu 7 i corka mnie budzi mama wstan :p i coz trzeba bylo wstac . ja w przyszlym tygodniu w czwartek zaczynam30 tydzien a w srode lekarz :) u mnie za oknem slonecznie ale snieg jest i pewnie ciapa xd ale ja z domku nigdzie sie nie wybieram :)

Gosia-Lew wózek przyjdzie w drugiej połowie marca. To mnie nie martwi, może i 1 kwietnia być, bardziej martwię się czy mi lala w brzuchu numeru nie wykręci i koloru nie będzie trzeba zmieniać :rofl:

Biorę MAGANE B6 (mleczan magnezu dobrze się wchłania), więc nie chciałam zmiany na aspargin tylko dołożyłam sobie Katelin SR 1 tab/dobę (bez konsultacji z lekarzem, co moja aptekarka musi jakoś przeżyć:evil:). Ostatecznie za moje ciało tylko ja na końcu odpowiadam:baffled:

na tym etapie ciąży w organizmie staje woda i niestety waga potrafi przerazić. Spokojnie nic złego się nie dzieje.
Wstałam dziś obolała i jakaś taka nijaka a tu moja córcia ma sto pomysłów na minutę

Aż ja się teraz zwazylam bo bardzo dużo wody ostatnio pije (3L) ale u mnie waga stoi w miejscu od jakiś 2 tyg. Ciągle 69.5.

Niesia, to normalne :) Dlatego nie mierzy sie wagi codziennie ale minimum raz na tydzien zeby bylo wiarygodnie.
Ja w tamtym tygodniu zakupilam wage i przez kilka dni co wizyta w lazience to sie wazylam i mialam nawet 1,5 kg roznicy w ciagu dnia. To wszystko zalezy od tego ile wypijasz, jesz, sikasz etc. Butelka 2l wody ktora powinno sie pic codziennie wazy 1,5 kg, a wzdecia dodatkowo dodaja chwilowo wagi. Wazac sie trzeba obserwowac przyrosty ale w dluzszym okresie -minimum tygodnia.

Ja tez mialam tak, ze aptekarka minie chciala jakiegos leku na poczatku ciazy sprzedac. Zakladam ze moglaby potem miec przez to problemy - wiec sobie dmucha na zimne i nie sprzedaje. A inna sprzeda...

Macie rację to pewnie ta woda. Wczoraj dużo piłam, a rzadko odwiedzałam kibelek.

Jak teraz w takim tempie zacznę przybierać to na koniec będę miała +25 kg :D Póki co do przedwczoraj było + 8,5. A jak u Was?

reklama
Dzień dobry :)
Mnie też dzisiaj córka obudziła o 6:30 :)
Moje dzieciątko tak się wypina, że aż mnie rozciąga od środka, ale mimo, że to moja druga ciąża, nie potrafię określić czy to skurcz czy nie.

Do góry