reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
*Syla* witaj

Ewa90 może w ciąży problemy z żołądkiem się zaostrzyły. Mleko wcale nie jest dobre, lepsze są przetwory. Ja owsiankę jak jem to nie jem na mleku tylko z jogurtem, rozmiękczam ją wodą. Właśnie zjdłam jogurt z mango i otrębami i chia - dla mnie to deser :)

Malutka odsypiasz teraz?

Byłam w labolatorium oddać próbkę do posiewu - nawet wpuszczono mnie bez kolejki jak się grzecznie zapytałam, nie było dużo emerytów :) Wynik mam w poniedziałek.

Ja dzis zaczelam dzien od tych samych boli co wczoraj cos jakby okresowe :( sama juz nie wiem co mam myslec.
Zastanawiam sie czy to nie od zaparc bo zazywam zelazo od kilku dni:/

Właśnie zacznę na wodzie jeść bo wcześniej tak jadłam tez lub właśnie różne nasiona i płatki zalewalam jogurtem na noc do nasiakniecia . Ja nie wiem co jest . Wypilam wodę z Cytryna jak co rano przrd śniadaniem i mi niedobrze (a wcześniej tak nie było ) . Ciekawe czy w ciąży można coś łykac na problemy z zoladkiem bo jak ja mam mieć tak do końca ciąży puki się brzucho nie obniży to po prostu wspaniale.

Jasmina a brzuch Ci twardnieje, cały. Ja przy zaparciach też miałam podobne bóle, ale teraz to trudno stwierdzić. Pij dużo wody, owsianki, produktów z błonnikiem, cytrusy, jabłka może pomoże na zaparcia. Pieczywo żytnie też jest lepsze niż pszenne, bo ma więcej błonnika.

Ewa90 no nie wiem co można brać na żołądek. Może priobiotyki jakieś. A może Ci lekarz coś pomoże.

Jaaa:) otworzyłam właśnie oczy. Co za luksus. Pierwszy raz od nie wiem kiedy pospalam do 10... :D Ewa ten Twój żołądek to jakis uparciuch... Dałby Ci troche pożyć....
Z tym porodem to mogą być niezle jaja, mój A tez napewno bedzie w pracy. Mamy do domu 50km, ktore zazwyczaj zajmuja mi ok 40min. Mam nadzieje, ze zdąży wrócić. Dzisiaj moja mala jest jakaś leniwa... Zawsze rano mnie budzi, a dzisiaj w nocy spokój, rano tez tylko delikatne smyranie. Czy wasze skarby tez miewają jeszcze "słabsze" dni? Zjem śniadanie, moze sie rozbuja :)

BASIA straszny uparciuch i robi chyba na złość :(
Mój.Oskarek dziś jakiś taki właśnie leniwy zawsze z rana kopał a dziś tak delikatnie parę razy.

Dzień dobry!

Witaj Syla, rozgość się.

U mnie kiepska noc dzisiaj. Obudziłam się przed 4 i taka zgaga mnie piekła, że nie mogłam wytrzymać. Wzięłam Gaviscon, pomógł, ale już nie umiałam usnąć. W końcu po 7 przysnęłam, a o 8 przyjechał kurier z łóżeczkiem i dupa ze spania.

Ustawiacie już łóżeczka czy jeszcze czekacie? Ja na pewno dziś złożę, żeby sprawdzić czy jest bez wad i spełnia moje oczekiwania, ale później chyba jeszcze rozłożymy.

Poza tym coś mnie wzięło z rana na filmiki z porodów i przy tym się poryczałam:

reklama
Do góry