reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Niesia_88 piszesz, że Cię męczy zgaga... próbowałaś napić się chłodnego mleka? Mi o dziwo pomaga :O. Można znowu zasnąć szybciutko :).

Jeśłi chodzi o łóżeczko, to u nas stoi już od 2 tygodni :O. Nie było szansy aby powstrzymac małża przed jego rozłożeniem. To jego pierwsze dziecko więc może dlatego :D. Moja córka dorzuciła jakieś maskotki do środka i tak sobie stoi i czeka.

reklama
dziewczyny mialam we wtorek badanie cukru tzn glukozy i po godzinie wynik to 170mg. czyli mam cukrzyce. ma ktoras z was tez? jak sobie radzicie co jecie itp?

syla, niestety, mleko pomagało mi na początku, w II trymestrze. Teraz mam taką jazdę z tą zgagą po wszystkim dosłownie, że nawet leki przynoszą ulgę tylko chwilowo.

Jeszcze jeden filmik, ale dla dziewczyn o mocnych nerwach i na pewno nie dla tych, które boją się, że nie zdążą do szpitala :D

Mam do szpitala, w którym chcę rodzić jakieś 35 km. Obym nie zaczęła rodzić w godzinach szczytu.

Niesia planujesz wodę? Ja tak, i oglądam takich filmików multum. Mój A krzyczy, ze sie tylko nastawiłam, bo przecież to wcale nie na 100%, bo każdy poród jest inny. Ale w tej wodzie jest cos magicznego, cos co przyciąga.

syla, niestety, mleko pomagało mi na początku, w II trymestrze. Teraz mam taką jazdę z tą zgagą po wszystkim dosłownie, że nawet leki przynoszą ulgę tylko chwilowo.

Jeszcze jeden filmik, ale dla dziewczyn o mocnych nerwach i na pewno nie dla tych, które boją się, że nie zdążą do szpitala :D

Mam do szpitala, w którym chcę rodzić jakieś 35 km. Obym nie zaczęła rodzić w godzinach szczytu.
Z takimi skurczami, to lepiej karetkę wzywać niż wieźć się prv autem :cool2: poza tym poszło szybko i wszystko ok, więc filmik jest pozytywny

Basi89, bardzo bym chciała, ale niestety ciężko o poród w wodzie w mojej okolicy. Porodówki zazwyczaj są wyposażone jedynie w prysznice, a na drugą fazę i tak kładą na łóżko. Woda działa przede wszystkim relaksująco i łagodzi ból. Jako nastolatka miałam baaardzo bolesne miesiączki, z wymiotami i wszystkimi innymi rewelacjami i najlepiej robiła mi zawsze ciepła kąpiel.

Współczuje Wam z dolegliwościami zgagowymi, bólami żołądka. :( nie mam pojęcia co mogłoby wam pomóc, powtórzę się jak miałam zgagę to piłam mięte i ulga przychodziła, z żołądkiem nie miałam problemów.

Dołączam się do tych co miały nieprzespaną noc, zasnęłam dopiero coś koło 1, brzuch mi się napinał co chwile, mała też harcowała jak nigdy, w nocy pobudka o 4, 5 zasnęłam o 6tej i jakoś do 9pospałam.

Też oglądałam filmik z tym porodem w wodzie - łzy płynęły. Drugi wole sobie darować :D
Mąż mój to chyba urlop już weźmie w przewidywanym terminie porodu chyba, że akcja będzie toczyć się w weekend to co innego. Jest kierowcą i po całej Polsce jeździ także gdyby co to zostają mi rodzice, jednak wolałabym mojego M.

reklama
Szyszunia0803 ja mam cukrzycę ciążową. Ty mieszkasz w Niemczech? Nie wiem jakie są tam kryteria. Piłaś 50g czy 75g bo tu wyniki też są inne. My mamy 75 g glukozy i wynik po godzinie to jest dobry poniżej 180 a po dwóch poniżej 140. Jak się piło 50 g to wynik po godzinie był dobry jak wychodziło poniżej 140. Nie masz norm na badaniu. Poza tym u nas kierują do diabetologa. Ja nie jem w ogóle cukrów prostych, słodyczy, produktów z wysokim indeksem glikemicznym Link do: indeks glikemiczny - tabele , nie jem pieczywa pszennego, tylko żytnie, nie piję nic innego jak wodę. Można herbatę i czasem soki, ale ja mam zgagę po tym więc odpada u mnie, jem dużo rzeczy z błonnikiem, jogurty tylko naturalne, płatki to owsianka, otręby, posiłki co 2-3 h, no i mierzenie cukru godzinę po posiłku - tu potrzebny jest glukometr. Więc i tak z takim wynikiem musisz iśc do lekarza.

Niesia_88 ja nie mogę oglądać filmików o porodzie, bo nie chcę się nastawiać i nakręcać a jeszcze wzruszam się łatwo. Ja zgagę miałam po wszystkim. Na diecie na razie nie mam. Ale nie piję herbaty, soku z kartonów, zero smażonego i słodyczy. Czesto zgagę miałam po słodkim. Jeszcze w zeszlym tygodniu skusiłam się na ciasto to potem mnie męczyło, teraz odpukać mam spokój. No i częste posiłki. Nie doprowadzanie siebie do głodu.

Basi89
ważne, że smyra. Mój też czasem jest leniwy a czasem to szaleje i w nocy i w dzień. Dzisiaj tylko chwilę rano go czułam a tak to zawsze po posiłkach szaleje.

Do góry