reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Z malym wszystko ok ze mna tez a pewnie beda mnie trzymac przynajmniej do jutra bo inaczej nie beda miec zaplacone....masakra ja chce do dom !

Plucik najważniejsze, ze wszystko w porządku. Musisz zagryzc zęby i poleżeć.

Ewa ja tam spalam jak zabita od jakiejś 24 :p

Co do tematu kupek, pieluch itp to podobnie jak Zanet90 jestem zielona, takze dobrze ze takie tematy zaczynacie to sie człowiek troche douczy teoretycznie chociaz, a na część praktyczna przyjdzie pora w maju :-D mój mąż stwierdzil, ze ma doświadczenie, bo swoją młodszą siostre (mlodsza o 17lat) przewijal, więc jakos da sie rade :-D

Kylla ja chyba powoli powinnam zacząć spisywac to co dziewczyny wymieniaja za godne zakupu, bo jeszcze sie za wyprawke nie biorę a pozniej będę szukać info tu na wątkach :-)

Waiting istne swinie w tej Twojej pracy, przykro mi ze tak z Tobą postapili :/ ale głowa do gory! Dacie rade :-)

Wiola o basen! Tez o tym myślałam jakis czas temu :-)

Musimy już mieć świadomość, że jesteśmy w tym okresie ciąży że większość wizyt na IP skończy się zostaniem na 3 dni na obserwacji.
Mało który lekarz zaryzykuje później proces gdyby coś się stało po odesłaniu do domu -chyba, że szpital ma sprzęt, który pozwoli zbadać dokładnie stan mamy i dziecka tym samym potwierdzając, że nie ma ryzyka wcześniejszego porodu.

Więc -albo kontakt z lekarzem ginekologiem w razie niepokojów albo leżeć na dupie 3 dni w szpitalu i nie marudzić tylko dziękować losowi, że lekarz nie wyśmiał i nie wygnał do prowadzącego tylko stara się pomóc.

Takie moje skromne zdanie w tym temacie.

reklama
Jasmina88 mnie gardło zaczęło bolec 5 dni temu, a czuje sie ogólnie przeziębiona już od 1 stycznia i jak na razie to nic na mnie nie działa. Jeden dzień nawet nie mogłam mowić, teraz już chyba końcówka, bo zaczyna się "odrywać". Próbowałam prenalenu, tamtum verde, herbaty z miodem, cytryna, imbirem, soku z czarnego bzu, zrobiłam syrop z cebuli i w zasadzie nic. Jakiś okropny wirus. Do tego doszedł zapchany nos od dwóch dni. Byłam u lekarza w czwartek, powiedziała, ze jak za 2-3 dni mi sie nie poprawi, to mam wykupić antybiotyk Duomox. Chce go bardzo uniknąć, wiec leżę w łożku od samego początku chorowania. Ważne ze nie ma gorączki...

Do góry