reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Wioleta93 pytanko! W którym tygodniu lecisz :)? Bo martwię się, że luty to już bedzie za późno. To jednak kilka godz w samolocie i nie wiem czy to nie zrobi krzywdy dzidziusiowi... Ale jest progres:) bo jak nie teraz to kiedy:p

reklama
Wioleta93 pytanko! W którym tygodniu lecisz :)? Bo martwię się, że luty to już bedzie za późno. To jednak kilka godz w samolocie i nie wiem czy to nie zrobi krzywdy dzidziusiowi... Ale jest progres:) bo jak nie teraz to kiedy:p

Planujemy od 16 stycznia na tydzień, od nas to jest 4 godz. lotu. Też myśleliśmy nad lutym ale akurat będziemy mieli gościa z Polski więc odpada. Ja ostatnio leciałam 3,5h. I nic dzidzi nie było. Ważne żeby w trakcie lotu pochodzić i nogi rozprostować. A tak jeżeli lekarz nie widzi zastrzeżeń to nie ma co się martwić. Ciężarne stewardessy nie takie trasy latają i im nic nie jest ;-) ale się cieszę że podsunęłam wam pomysł :p

Ale bym pojechala na wakacje! Co z tego, ze bylismy w tym roku 2 tyg na fajnych wakacjach... chce znowu bo wiem, ze w przyszlym roku to pewnie pojedziy gdzies blisko domu :( a lubie sie wygrzac i zobaczyc cos zupelnie innego. Trudno bede sie musiala Wisla albo Ustroniem zadowolic...
A tak jeszcze w temacie ruchow dzidziusia. Moja dzidzia (na razie chyba dziewczynka) jak leze na chwile na prawym boku tak sie wierci, ze az widac jak mi brzuch lekko odskakuje :D

Dziewczyny byłam w końcu u dentysty bo od bardzo dawna nie było mi ro dane ze względu na problemu od początku z ciążą. No i jestem zszokowana ! Mam 11 zębów do leczenia - masakra!!! Nigdy w życiu nie miałam problemów z zębami zawsze zdrowe ładne a tu taka niespodzianka . Podobno musze się szybko za nie wziąść bo jak nie to każdy będzie do leczenia kanalowo a tego chyba nie zniose :/
A Wy odwiedzałyscie swojego dentystę ? Jak to jest u Was ? Pewnie gdybym od początku chodziła to by było inaczej no ale siła wyższa .

Powiem wam dziewczyny ze ja tez lecę na tydzień do Anglii na święta i lekarz mowil ze to taki ostatni gwizdek ze po tym by mi nie radził. Co do czucia bobasa to przez dwa dni nie czułam jak się wierci a dzis przez 2 min dosłownie troszkę poglaskalam po brzuszku i cisza :p we wtorek wizyta mam.nadzieje ze lekarz potwierdzi ze to dziewczynka i ze wszystko w porządku. Polowkowe dopiero 5.01

Tak sobie polczylam, że w styczniu to by byl jakiś 24/28 tc więc końcówka 2 trymestru. Ale nigdy nie było mi dane latać tak daleko, więc mam obawy. Najpierw zrobię wywiad z moim lekarzem i poczekam na połówkowe, 29.12, jeśli nie będzie przeciwwskazań poszukamy jakiś last minute i w stronę ciepłych piasków. Później to już tylko polana w górskiej chacie dziadków i czorne śląskie powietrze u rodziców:crazy:

Ewa 90 czy ten dentysta jest jakimś zaufanym i znanym dobrze przez Ciebie lekarzem? Ja miałam kiedyś taką sytuację ze poszłam tylko na piaskowanie i dentysta powiedziała mi ze mam 5 zębów do leczenia. Nie chciało mi się w to wierzyć bo jakieś pół roku wcześniej byłam u swojego dentysty i powiedział mi ze nic niepokojącego się nie dzieje. Podziękowała wiec ładnie pani za piaskowanie i poszłam do innego dentysty który stwierdził że mam jeden mały ubytek. Zdarzenie to miało miejsce jakieś 3 lata temu i do dziś nie mam problemów z zębami które wskazała tamta pani.

Zaufany :( ja widzę nawet ze plamy czarne mi się porobiły :( w jednym prochnica się wdała i zapalenie dziąsła do tego . No zalałamka po prostu :(

reklama
Do góry