reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Hej dziewczynki. Zauwazylam cod dziwnego nie wiem czy się martwić. Od paru dni bardzo mnie swędzi skora a na dodatek pali mnie jedna strona buzi i mam lekko zaczerwienioną. Co może byc tego przyczyna kurde przed ciąża nie zdarzało mi się tak.

reklama
Madzia moglo Cię cos uczulić - nie zmienilas kosmetyku, cos z jedzenia? W ciazy latwiej o uczulenie . Ja zauważylam ze strasznie przesuszyla mi sie skora na twarzy i nie moge dobrac zadnego kremu ktory dalby sobie rade i tez mnie swedzi jakby pod broda ale to od tego przesuszenia chyba.

Hej dziewczynki. Zauwazylam cod dziwnego nie wiem czy się martwić. Od paru dni bardzo mnie swędzi skora a na dodatek pali mnie jedna strona buzi i mam lekko zaczerwienioną. Co może byc tego przyczyna kurde przed ciąża nie zdarzało mi się tak.

To normalne właśnie teraz. W ciąży skóra staje się dużo wrażliwsza. Nie pomaga fakt, że zbliża się zima, więc się grzeje, wiatr wieje i to wszystko się z hormonami ciażowymi kumuluje. Ja tez u siebie to zauważyłam i przerzuciałm się na kosmetyki do skóry bardzo wrażliwej.
W ogóle w poniedziałek uczulił mnie kosmetyk, którego nie używałam przez ostatnie 2 miesiące, a którego przed ciążą normalnie używałam. Wyskoczył mi rumień i skóra zaczęła palić. Trochę się przestraszyłam, ale właśnie koleżanka powiedziała, że w ciąży czasami spada nam tolerancja na niektóre kosmetyki i trzeba uważać, jak się ma wrażliwą skórę.

Maui Ja tez sprawdzałam z tym wagę, tylko jego zdaniem dalej powinnam ważyć 51,3kg. Jak na mój wzrost to mega mało. Wiec przestałam patrzeć w te kalkulatory, kalendarze, tylko słuchać czego zdrowego brakuje mojemu maleństwu. Oczywiście nie zajadam sie czekolada, ale teraz jestem u mamy wiec nawet smażonego kotleta wsunę:) Brzuszek rośnie, a waga stanęła na tych 53/54 kg od dwóch tygodni wiec myśle, ze organizm i natura są mądrzejsze niż kalkulator:D

U mnie ciśnienie było ostatnio na wizycie raczej książkowe bo 120/80 czy jakoś tak:)
Prawdopodobnie będzie chłopiec bo sama widziałam,że coś "dyndalo" heh

Co do wagi to wstyd bo ponad 5kg ale nie wymiotowalam apetyt mega zawsze i rzuciłam palenie... Więc to też ma związek pewnie z wagą... :( będę tlusciochem:(
Wczoraj jeszcze się wystraszylam bo sprzatalam łazienkę i się poslizgnelam na podłodze i siuup do tyłu wywrotka na sczescie na tylek . Maz mnie zebrał z podłogi bo tak tyłek bolał ze nie mogłam wstać.... brzuch pobolal troszkę ale chyba bardziej z nerwów i dostałam jeszcze na koniec ochrzan za to sprzątanie i ze nie dbam o siebie. A taki był miły wieczór,tak dobrze się czułam :)

Dzisiaj to usypia na stojąco taka pogoda. W nocy wstałam na sisiusiu i potem standardowo usnąć nie mogłam. Jadę do pracy. Trochę mi się odechciało juz pracować. Jeszcze nie dojechałam do pracy a już telefony.

Ja z wagą stoję w miejscu póki co.

Magicka ja jeszcze nie wiem co u mnie będzie. 3 grudnia mam usg i mam nadzieję się dowiedzieć. Z synem dowiedziałam się w 32 tygodniu tyle się skrywa.

Madzia0903 w ciąży niestety tak może być. Ja mam cała skórę suchą i mnie swędzi. Na twarzy też, nie dość, że wypryski to jeszcze skóra się wysusza i nijak z tym walczyć.

reklama
Do góry