reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Ale dzisiaj dzień do bani jest. Normalnie przysypiam ciągle. Chwile posiedzę przy kompie, potem się położe i usypiam od razu. Tak od 11. Pogoda szarobura, pada cały czas.
Ja od rana kuchni nie jestem w stanie posprzątać. A co dopiero reszta.

reklama
Dziewczyny,
powiem Wam, że weszłam w 13 tc i czuję się lepiej. Zmęczona nadal jestem, ale zdecydowanie odpuszczają mi zapachy i jadłowstręt już też w sumie odszedł.

Co do kremów stosuję Palmersa, ale powiem Wam, że wczoraj to miałam panikę, bo po miesięcznej przerwie umyłam twarz Ziajowym płynem ULGA do skóry wrażliwej i mi taki rumień wyskoczył i tak paliło, że bałam się, że to wstrząs anafilaktyczny! Ale dzisiaj już odpuściło i jest ok. A używałam tego kosmetyku przed ciążą i było ok. Trzeba uważać jednak czego się używa :/
Póki co moja skóra się goi po wypryskach trądzikowych sprzed miesiąca.

Czy macie tak, że czasami czujecie w dole brzucha takie napięcie, które przez jakiś czas dopóki się nie położycie nie puszcza?

Help! Dopadł mnie potworny ból brzucha i trzyma już od 13 i nie chce przejść nawet jak leże.
Zwiajam się z bólu:-( Pomóżcie! Bo musze się wesprzeć apteką co kupić, a jak nospę to którą najlepiej?

Mąż mi kupił nospe comfort.
Babka w aptece powiedziała, że wg nie jest wskazane. Każdy gada inaczej..
Wziełam, spróbuje zasnąć to może przejdzie..

nospa comfort to ta zwykła - zmiana nazwy handlowej :)

Zdania są podzielone na temat nospy, bo niby gdzieś są badania, nie wiem na ile potwierdzone, że nospa brana w ciąży powoduje u dzieci obniżone napięcie mięśniowe. I część środowiska medycznego jest zgodna z tymi badaniami a część nie. Brana raz na jakiś czas nie zaszkodzi a na pewno zapobiegnie niepotrzebnym skurczom.

Mnie tez dzis dopadl najpierw bol zoladka , a potem brzucha. Wzielam sobie tez nospe i jest lepiej. Troche rano polazilam ale bez przesady.
Teraz juz sobie poleze grzecznie.

Moj lekarz mowi ze nospe mozna jak najbardziej. Niektore dziewczyny biora dlugo i po 6 dziennie.

Jestem po wizycie i niestety moja ciąża w 8 tyg. stanęła w miejscu, zatrzymało serce i stanęło na 2 cm. Żadnych objawów niepokojących nie miałam, Jutro jadę do szpitala, mają mi podać leki poronne. Więc jutro i przez najbliższe dni czekają mnie ciężkie dni. Usuncie mnie z listy proszę. Życzę Wam wszystkim nudnych ciąż i szczęśliwych zakończeń.

reklama
Jestem po wizycie i niestety moja ciąża w 8 tyg. stanęła w miejscu, zatrzymało serce i stanęło na 2 cm. Żadnych objawów niepokojących nie miałam, Jutro jadę do szpitala, mają mi podać leki poronne. Więc jutro i przez najbliższe dni czekają mnie ciężkie dni. Usuncie mnie z listy proszę. Życzę Wam wszystkim nudnych ciąż i szczęśliwych zakończeń.
Ojej :( kochana, współczuje Ci bardzo. Trzymam kciuki za szybką następną ciążę i udane zakończenie. Trzymaj się mocno!!

Do góry