reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ale dzisiaj dzień do bani jest. Normalnie przysypiam ciągle. Chwile posiedzę przy kompie, potem się położe i usypiam od razu. Tak od 11. Pogoda szarobura, pada cały czas.
Ja od rana kuchni nie jestem w stanie posprzątać. A co dopiero reszta.

reklama
Dziewczyny,
powiem Wam, że weszłam w 13 tc i czuję się lepiej. Zmęczona nadal jestem, ale zdecydowanie odpuszczają mi zapachy i jadłowstręt już też w sumie odszedł.

Co do kremów stosuję Palmersa, ale powiem Wam, że wczoraj to miałam panikę, bo po miesięcznej przerwie umyłam twarz Ziajowym płynem ULGA do skóry wrażliwej i mi taki rumień wyskoczył i tak paliło, że bałam się, że to wstrząs anafilaktyczny! Ale dzisiaj już odpuściło i jest ok. A używałam tego kosmetyku przed ciążą i było ok. Trzeba uważać jednak czego się używa :/
Póki co moja skóra się goi po wypryskach trądzikowych sprzed miesiąca.

Czy macie tak, że czasami czujecie w dole brzucha takie napięcie, które przez jakiś czas dopóki się nie położycie nie puszcza?

Help! Dopadł mnie potworny ból brzucha i trzyma już od 13 i nie chce przejść nawet jak leże.
Zwiajam się z bólu:-( Pomóżcie! Bo musze się wesprzeć apteką co kupić, a jak nospę to którą najlepiej?

Mąż mi kupił nospe comfort.
Babka w aptece powiedziała, że wg nie jest wskazane. Każdy gada inaczej..
Wziełam, spróbuje zasnąć to może przejdzie..

nospa comfort to ta zwykła - zmiana nazwy handlowej :)

Zdania są podzielone na temat nospy, bo niby gdzieś są badania, nie wiem na ile potwierdzone, że nospa brana w ciąży powoduje u dzieci obniżone napięcie mięśniowe. I część środowiska medycznego jest zgodna z tymi badaniami a część nie. Brana raz na jakiś czas nie zaszkodzi a na pewno zapobiegnie niepotrzebnym skurczom.

Mnie tez dzis dopadl najpierw bol zoladka , a potem brzucha. Wzielam sobie tez nospe i jest lepiej. Troche rano polazilam ale bez przesady.
Teraz juz sobie poleze grzecznie.

Moj lekarz mowi ze nospe mozna jak najbardziej. Niektore dziewczyny biora dlugo i po 6 dziennie.

Jestem po wizycie i niestety moja ciąża w 8 tyg. stanęła w miejscu, zatrzymało serce i stanęło na 2 cm. Żadnych objawów niepokojących nie miałam, Jutro jadę do szpitala, mają mi podać leki poronne. Więc jutro i przez najbliższe dni czekają mnie ciężkie dni. Usuncie mnie z listy proszę. Życzę Wam wszystkim nudnych ciąż i szczęśliwych zakończeń.

reklama
Jestem po wizycie i niestety moja ciąża w 8 tyg. stanęła w miejscu, zatrzymało serce i stanęło na 2 cm. Żadnych objawów niepokojących nie miałam, Jutro jadę do szpitala, mają mi podać leki poronne. Więc jutro i przez najbliższe dni czekają mnie ciężkie dni. Usuncie mnie z listy proszę. Życzę Wam wszystkim nudnych ciąż i szczęśliwych zakończeń.
Ojej :( kochana, współczuje Ci bardzo. Trzymam kciuki za szybką następną ciążę i udane zakończenie. Trzymaj się mocno!!

Do góry