reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Trzymam kciuki za dzisiajsze wizyty i czekam na dobre wieści ;-)

Mnie największy apetyt dopada na wieczór :)
Pączki nadal mi nie odpuściły, a żeby zaspokoić swoją zachciankę to muszę min 2 pochłonąć hahah aż dziwie się, że jeszcze waga nie poszła w góre:-D

Jeśli chodzi o witaminki to szukałam takich, które posiadają dha i nie dubluja się z tymi, które biore osobno.
Nie ukrywam, że cene rówież brałam pod uwagę ( jak wykupiłam wszystkie zapisane leki i te witaminki to zostawiłam prawie 200zł w aptece:crazy:, oby tylko te faszerowanie się tymi lekami wyszło na dobre.. )
Wybrałam prenatal dha, ale jeszcze nie zaczełam ich brać.

Malutka dzięki za stronkę, też zacznę korzystać z tego kalendarza :-)

Ostatnia edycja:
Basi89 mój lekarz jest przeciwny wszelkiej zbędnej suplementacji. Jeżeli wyniki są dobre to każe brać tylko kwas foliowy i jod i nie łykać witamin. Stawia na zbilansowana dietę bogata w warzywa. Dopiero gdy wyniki słabe to coś przepisuje.

Dziewczyny, możecie napisać jaki wyszedł Wam poziom TSH w badaniach?

Mi 2,6, a podobno norma w ciązy to max 2,5. Strasznie się tym martwię :no: Podobno zbyt wysokie TSH może rzutować na rozwój płodu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mój dzidziuś wiekszy według dzisiejszych pomiarów 73mm . ...widok cudny jak machał rączkami pomiary wszystkie w porzadku serduszko pięknie biło słyszałam pierwszy raz dopiero jak dla mnie przecudowne uczucie aż się wzruszyłam...niestety płeć nie widoczna.kolejne badania 22grudnia.
pobrali mi jeszcze krew i cały komplet wyników prześlà poczta.
Oczywiście dostałam śliczna fotke maluszka na którą nie moge się napatrzeć.Jestem taka happy.........

Mój dzidziuś wiekszy według dzisiejszych pomiarów 73mm . ...widok cudny jak machał rączkami pomiary wszystkie w porzadku serduszko pięknie biło słyszałam pierwszy raz dopiero jak dla mnie przecudowne uczucie aż się wzruszyłam...niestety płeć nie widoczna.kolejne badania 22grudnia.
pobrali mi jeszcze krew i cały komplet wyników prześlà poczta.
Oczywiście dostałam śliczna fotke maluszka na którą nie moge się napatrzeć.Jestem taka happy.........
Super, cieszę się razem z Tobą!! Jaki duży dzidziuś już jest :) 22 grudnia masz prenatalne? Czy po prostu wizytę u gina?

Ja mam kryzys, zjadłam leczo i od obiadu non stop odwiedzam toaletę... dramat jakiś.

Ja szybko z telefonu
Powrót do mojego lekarza to najlepszy pomysł.
zobaczył mnie, zapytał ile to już lat (5 mineło), wyściskał, uspokoił, doradził, kazał dzwonić o każdej porze dnia i nocy jeśli coś mnie zmartwi....
no i zajrzeliśmy do dzidzi-jest, rośnie, M łezka pociekła, wstępnie zrobił na szybko pomiary i na oko mu wyszło ok.
Uspokoiłam się -bardzo....
taki lekarz to skarb....
Kazał mi odsłonić brzuch do usg i zaczął się śmiać i pytać gdzie to dziecko tam jest bo brzucha nie ma:)

już kolejny lekarz mówi, że mam bardzo ruchliwe dziecko... kiedy nie zaglądamy to skacze, fika, robi koziołki mam nadzieję że to normalne....

reklama
Dziewczyny, możecie napisać jaki wyszedł Wam poziom TSH w badaniach?

Mi 2,6, a podobno norma w ciązy to max 2,5. Strasznie się tym martwię :no: Podobno zbyt wysokie TSH może rzutować na rozwój płodu.

Niesia
ja mam wynik 2,3 i w moich wynikach jest przedział dla tsh w ciazy w poszczególnych trymestrach. W I jest od 0,33 do 4,59, w drugim od 0,35 do 4,10 a w III od 0,21 do 3,15

13x13 dobrze, że zadowolona jestes z powrotu do lekarza starego

Happymamusia no i super, przeżycia zobaczyć dzidzię bezcenne :-)

Szyszunia u nas femibion kosztuje nie więcej niż 50 zł chyba

tych tabletek dla kobiet w ciazy jest mnóstwo na rynku, najważniejsze chyba są teraz kwasy dha w drugim trymestrze. Ale witaminy tez się przydaja, bo przynajmniej wzmacniają włosy i paznokcie co przydaje się przy karamieniu, bo potem to włosy wypadaja strasznie.

Byłam u swojego gina. Zwolnienie mogę wziąć kiedy chcę. Na razie jeszcze nie wzięłam, ale niedługo skorzystam. Bóle głowy i zawroty od ciśnienia zbyt niskiego - w gabinecie miałam 100/60. to podejrzewam rano mam jeszcze niższe. Dostałam skierowanie na posiew moczu, bo mówiłam mu że od czasu do czasu pęcherz pobolewa albo mi się tak wydaje i że na tym etapie mówił, że to jeszcze nie ucisk macicy. Usg mam 03 grudnia - to już będzie to połówkowe być może. W ogóle fajny lekarz jest moim zdaniem, bo co się zapytał to wszystko wytłumaczył a pytałam się o różne rzeczy. Stwierdził, że teraz to mam lipę z tym samopoczuciem ale a 2 tygodnie gdzieś powinno minąć i na ćwiczenia to teraz ostatni gwizdek.

Pije kawę, nawet mi wchodzi, jakoś dziwnie smakuje, ale nie mogę wytrzymać z bólu głowy a paracetamol na mnie nie działa.

Do góry