reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Czy Wam też obiad się nie mieści?
Niestety nadal mi średnio, raz lepiej, raz gorzej, niby zaczynam II trymestr, a mdło. Apetyt mam, tylko miejsca brak. Cokolwiek zjem - stoi w poprzek. Dziecko kopie mój lewy jajnik.
Z fajnych wiadomości tylko taka, że byłam u fryzjera- farbnęłam odrosty , siedziałam w masce, żeby acetonu nie wdychać pierwsze 20 min no i okazuje się, że fryzjerka też w ciąży. Termin ma na miesiąc przede mną. Gdzie człowiek nie pójdzie tam ciąża. Ale włos wyszedł mi dziś piękny - powinnam być w permanentnej ciąży, bo kolorek super ;-)

reklama
Czy Wam też obiad się nie mieści?
Niestety nadal mi średnio, raz lepiej, raz gorzej, niby zaczynam II trymestr, a mdło. Apetyt mam, tylko miejsca brak. Cokolwiek zjem - stoi w poprzek. Dziecko kopie mój lewy jajnik.
Z fajnych wiadomości tylko taka, że byłam u fryzjera- farbnęłam odrosty , siedziałam w masce, żeby acetonu nie wdychać pierwsze 20 min no i okazuje się, że fryzjerka też w ciąży. Termin ma na miesiąc przede mną. Gdzie człowiek nie pójdzie tam ciąża. Ale włos wyszedł mi dziś piękny - powinnam być w permanentnej ciąży, bo kolorek super ;-)
Ja mam problem czasem z utrzymaniem obiadu w żołądku... zależy co zjem.
Zaraz lecę kolację sobie robić. Nie mam pomysłu co jeść.

Ja dziś ratowałam moje żele na paznokciach, pomalowałam lakierem, bo wizyta mi minęła a następna za tydzień.

Super dziewczyny że wszystko w porzadku. Happymamusia a ktory tydzien u Ciebie bo masz takie wymiary maluszka jak ja?
13x13 super że dobra decyzja z lekarzem. Od razu lepsze samopoczucie:)

Gosialew a probowalas wziac apap czy przed ciaza nie reagowalas? Mi jie pomagal przed ciaza a teraz tak .

Hej Mamy. Ja jutro jadę na wypicie tej słodkiej niedobrej glukozy. Powinnam później ale mam nadwagę, byłam u endokrynologa dostałam hormon profilaktycznie. Mam zawyżony cukier(na granicy) mam nadzieje ze wszystko będzie okej.

Naprawde spore Wasze bobaski:tak: Ja jutro ide pooglądać mojego Szkraba to zobacze ile przybrał przez ten ponad tydzień.
Mój brzuchol coraz większy. Dzisiaj ubrałam się na sportowo i wrzuciłam na siebie dopasowaną kurteczkę to jak byłam na mieście to miałam wrażenie, ż wszyscy mi się na brzuch patrzą:-D No.. ale oczywiście jak stałam w olbrzymiej kolejce w sklepie to nikt nie raczył mnie przepuścić hehe eee pewnie jak będe na końcówce to i tak za dużo w tej kwest się nie zmieni, takie mamy społeczeństwo;-)

13x13 gratuluje dobrej decyzji i udanej wizyty. Od lekarz prowadzącego bardzo dużo zależy i bardzo dobrze, że wróciłaś do swojego sprawdzonego doktorka, który dba i o Twoje Maleństwo i o Ciebie;-)

GosiaLew ja wczoraj zrobiłam sobie pierwszą ( dość sporą ) serię ćwiczeń; był wycisk jak na pierwszy raz, było ciężko, była zadyszka, ale dałam rade:-) I odziwo dziś obudziłam się bez zakwasów :tak:
Mamuśką, które mają pozwolenie od lekarza i czują się na siłach naprawde polacam, na youtube jest naprawde dużo filmików.
Ćwiczenia na każdy trymest ciąży, różne poziomy - dla każdego coś miłego :)

Maui moje włosy też już wołają, że chcą do fryzjera, a ja sobie postanowiłam, że w ciąży będe je naprawde oszczędzać ( sporo ściałam i chce rzadziej farbować, unikać prostownicy/suszarki i nacisk na odżywienie ) . Jeszcze miesiąc chce wytrzymać, choć nie jest łatwo jak ma się blon włosy.

Tak, tak ćwiczenia:) naprawdę dobrze robią. Człowiek sie przemęczy kilka pierwszych razy a pózniej to już czysta przyjemność:) samopoczucie lepsze, objawy jakoś sie chowaja, zabicie czasu tez trochę, czyli same plusy:)

PatrycjaKot powodzenia jutro. Nawet jak wyjdzie podwyższony cukier po obciążeniu to może dobrze dobrana dieta nie jest zła.

Evelina89 ja jak byłam na końcówce w synem to ludzie mi nie ustępowali miejsca w tramwaju bądź kolejce a mi naprawdę ciężko było z tą rwą kulszową. Dobrze, że te wyprawy wtedy to tylko do lekarza. Spróbuję coś w sobotę poćwiczyć, bo ja to szczególnie na ten odcinek lędźwiowo-krzyżowy chcę, bo mam za duże obciążenie dla kręgosłupa a to dopiero początek ciąży. (chociaż już nie, bo 1/3 za nami :-))

Kameleonleon problem u mnie z apapem jest taki, że ja po tabletkach wymiotuje poki co a te na paracetamolu to są duże i nie powlekane i masakrycznie przez gardło mi przechodzą. Ja taka nie lekowa jestem. Najgorsza jest nospa - w smaku okropna i od razu paw. Kawę wypiłam, głowa przestała boleć. Czyli ciśnienie u mnie.

Maui ja już włosy pofarbowałam z 2 tygodnie temu, teraz mam nadzieje wytrzymać tak do świat prawie.

Wizytę u gin.mam 18 listopada.
Kolejne badanie genetyczne 22 grudnia.
Od jutra będę w 14tygodniu tak wychodzi od ostatniego okresu.

13×13 bardzo się cieszę że wizyta udana i z maluszkiem ok

reklama
Do góry