reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

U mnie dziś startuje 13 tydzień:) i naprawdę odczuwam, ze lepsze dni nadchodzą:) czuje, ze chce mi sie chcieć:) ale jednak sen i jedzonko króluje:D i denerwuje sie jakby mniej. Mam nadzieje ze u was mamusie lepsze dni rownież nadejdą już niebawem:)
Zażywacie jeszcze kwas? Bo mnie gin nie mówił zeby już nie brać, albo zeby Zamienić na witaminki... Dziewczyny z niemieckich terenów.. Jakie witaminy polecacie?

reklama
Cześć dziewczyny...u mnie samopoczucie ok żyje nadzieja że plamienia nie wrócą od dziś już nie biore duphastonu.
Ogarnelam trochę mieszkanko i zaraz szykuje się na badania kurcze to już dziś nerwy są ale małe...
Myślę o tym cały czas co powie lekarz..
już chciałabym być po zleci jakoś.
Trzymajcie kciuki napiszę po....
pozdrawiam
Będzie dobrze, czekamy na wieści!

Idziemy równo bo mi sie pierwszym trymestr zaczyna 13 listopada [emoji85]
Ooo, wszystko zależy od wielkości dziecka, jak widać. Bo na ostatnim usg już miałam inny termin, ciekawe jak będzie w przyszłym tygodniu.

Heeejjjj
Gorszy dzień mam dziś... ale to przynajmniej utwierdza mnie w przekonaniu, że z maluchem wszystko ok... skoro od rana wiszę nad wc
Jutro zaczynam 14tc, nawet licząc że dzidzia jest o tydzień młodsza -zaczynam 13tc... maaatttko już chyba dosyć tych atrakcji
o 14.45 lekarz -choć nie liczę na żadne rewelacje, ot taka wizyta, nie zarezerwowałam usg wiec

Wioleta93 super wieści, a czy Ty już się lepiej czujesz??
Justyna Siorek fantastycznie!!!
GosiaLew no zależy, kolega M mówi tak -co to dla mnie 500 zł? skoro zarabia 300 tys. miesięcznie, to go nie zachęci do posiadania dzieci, ale ulgi w podatkach i inne zasady rozliczania już tak.
jajeczko89 nie sądzę, żeby takie były a jeśli są to pewnie kwota składki jest ogromna...
itucha nawet sobie nie wyobrażasz na jakie bzdury są marnotrawione nasze pieniądze, z tego niejedno 500 zł byśmy mogły dostać...
kameleon gratuluję zdrowego syna!!!!
Niesia_88 mi lekarz mówił o tym właśnie -że dziecko w 1 trymestrze nie nadrabia -to kwestia pomiaru. W 1 trymestrze dzieci rosną identycznie dopiero od 2 to się zmienia i jedno zwalnia drugie przyspiesza, dlatego już wtedy nie zmienia się terminu porodu
Tirli zazdroszczę tego jedzenia ech... fryzjer u mnie też odpada póki co, aromaty by mnie zabiły
Marcelina ja nadrabiam mdłościami za Ciebie...
bindeczka ja się ratuję rennie i gumą miętowa do żucia. Na 100% wiadomo na połówkowym jak już się pokaże, wcześniej to też nie liczę na nic.
Sylwia.ka witaj!
Mlutka dzięki za stronkę jest super

Ale mi się chce tatara!!!! o matko!!!!!!
Proszę bardzo :) ja mam od początku ciąży kalendarz tam prowadzony. Bardzo mi pomaga.
Tatar, o matko!! Też chcę, mój tata robi genialny!! Musimy być silne.
Ja ostatnio mam fazę na chipsy i sok wiśniowo - jabłkowy.

U mnie dziś startuje 13 tydzień:) i naprawdę odczuwam, ze lepsze dni nadchodzą:) czuje, ze chce mi sie chcieć:) ale jednak sen i jedzonko króluje:D i denerwuje sie jakby mniej. Mam nadzieje ze u was mamusie lepsze dni rownież nadejdą już niebawem:)
Zażywacie jeszcze kwas? Bo mnie gin nie mówił zeby już nie brać, albo zeby Zamienić na witaminki... Dziewczyny z niemieckich terenów.. Jakie witaminy polecacie?

Mi gin przepisał femibion bis zum Ende der 12. Schwangerschaftwoche i potem te same ale femibion2 a Tobie ?

A mnie powiedział tylko idź do apteki, poproś o kwas foliowy:D i tak sie zastanawiam. 9 listopada mam spotkanie z położna, zapytam co mogę kupić. Bo wydaje mi sie ze tak jeszcze dwa tyg max ten kwas, pózniej witaminy.

13x13 Tak, już lepiej się czuję, od ponad tygodnia nie wymiotuję, w miarę zaczynam funkcjonować. Czasami jeszcze mam mdłości ale to już bajka w porównaniu z tym co było. Jedyne co pozostało to jadłowstręt, ciężko mi cokolwiek jeść, w ogóle nie odczuwam głodu. Ale grunt, że małe jest zdrowe, ja już jakoś wytrzymam. I mam nadzieję, że Ty niedługo się lepiej poczujesz i będziemy żwawymi mamuśkami :)

Basi89 Wczoraj położna powiedziała mi, że kwas bierze się do 14 tyg, po 14 witaminy. Ale to chyba każdy lekarz mówi inaczej bo niektórzy każą brać witaminy od początku.

Wioleta93 to to to. Mnie witamin nie zapisywał, bo miałam bardzo dobre wyniki badań i stwierdził ze nie ma potrzeby, zeby nie przesadzić.

reklama
Do góry